پلوتو خیلی خیلی از زمین دور است . این سیاره ی کوتوله در حاشیه ی منظومه ی شمسی قرار دارد و تا به امروز هیچ روبات فضایی از آن دیدن نکرده است . بزرگ ترین روبات فضایی عصر ما به نام نیوهورایزن به سوی این سیاره در حرکت است .
حتی از پشت یک تلسکوپ قدرتمند ، پلوتو از زمین خیلی کوچک دیده می شود . پلوتو فقط یکی از اجرام آسمانی در میان ستارگان و سیارات بی شماری است که در فضای بی کران پراکنده اند .
ماموریت بی پایان
نیوهورایزن در ماه ژانویه سال 2006 میلادی کره ی زمین را ترک کرد و یک سال بعد از نزدیک سیاره ی مشتری و سپس در سال 2008 میلادی نیز با سرعت زیاد از نزدیک مدار سیاره ی زحل عبور کرد . اما پلوتو خیلی خیلی دور است و سفینه ی فضایی نیوهورایزن در سال 2015 میلادی به آن خواهد رسید . نیوهورایزن پس از بررسی این سیاره ی کوتوله و قمربزرگ آن به نام شارون تا زمانی که دانشمندان مستقر در ایستگاه زمینی رد آن را دنبال می کنند و با آن در تماسند به سفر فضایی اش ادامه خواهد داد
انتظار و باز هم انتظار …
نیوهورایزن تقریبا به اندازه ی یک اتومبیل سواری و دارای یک آنتن بشقابی بسیار بزرگ است . نیوهورایزن چنان از زمین فاصله خواهد گرفت که به تدریج علایم رادیویی اش بسیار ضعیف و ضعیف تر می شود و مدت چهار ساعت طول خواهد کشید تا این علایم به زمین برسند . پنج بسته ی تجهیزاتی که نیوهورایزن به همراه خود حمل می کند شامل یک دوربین تلسکوپی نیرومند ، یک دوربین کلوزآپ و یک جمع آور ذرات غبار کیهانی است . نیوهورایزن نیز مانند همه ی روبات های فضایی دور پرواز برای تامین نیروی الکتریسیته ی مورد نیازش از سیستم مولد برق رادیوایزوتوپ گرما – برقی استفاده می کند .
جدید ، اما قدیمی
نیوهورایزن در این سفر فضایی طولانی ، وقتی در سال 2015 میلادی به سیاره ی کوتوله ی پلوتو می رسد فن آوری به کار رفته در آن قدیمی و از رده خارج به نظر خواهد رسید . دانشمندان در سال 1998میلادی ساخت آن را آغاز و سالها وقت خود را صرف طراحی و آزمایش آن کردند . فن آوری در کره ی زمین در سایه ی وجود رایانه هایی که پیشرفته تر و قدرتمندتر می شوند تقریبا هر هفته متحول می شود . بنابراین دانشمندان فضایی امیدوارند که پیشرفته ترین فن آوریهای امروز بتوانند دریافت علایم رادیویی از روبات های فضایی را که در آنها از فن آوریهای ده یا بیست سال پیش استفاده شده است ، امکان پذیر کنند .
وقتی نیوهورایزن از کنار سیاره ی مشتری عبور می کرد عکس هایی با نمای نزدیک از سطح این سیاره ، بسیاری از قمرهایش و فوران صدها آتشفشان فعال از سطح قمر لو گرفت .
روبات ها کاوشگران فضا
نویسنده : استیو پارکر
مترجم : مجید عمیق