تامین آب در دنیای باستان همیشه یکی از مشکلات بزرگ بوده است و به همین علت هم در همه جای دنیا شیوه های گوناگونی را برای جمع آوری آب ابداع کرده اند و حتی الهه ای برای آب تصور کرده اند و به ستایش و پرستش آن پرداخته اند.
در کشور هندوستان نیز که به داشتن دین های گوناگون و معابد فراوان شهره است یکی از عجیب ترین معابد هندوستان، معبدی عمیق است که هزاران پله دارد و باید برای رفتن به عمق آن که حوضی پر آب در آن قرار دارد از همه این پله ها پایین رفت. این آب انبار یا معبد باستانی که در قرن نهم میلادی ساخته شده است تاکنون به خوبی حفظ شده است و در ایالت راجستان قرار دارد.
چاند بائوری (چاه پلکانی) در روستای آبهانری یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین جاذبه های راجستان است. این بنا توسط پادشاه چاندا از سلسله نیکومبا در قرن 9 میلادی ساخته شد. چاند بائوری، یکی از بزرگترین چاههای پلکانی جهان، برای صرفهجویی در مصرف آب و ایجاد وقفه در برابر گرمای شدید ساخته شده است. این مکان محل تجمع مردم محلی و همچنین خانواده های سلطنتی بود. چاند بائوری یک شگفتی معماری با 3500 پله کاملاً متقارن و باریک است.
این هندسه نفیس است که هر ساله بازدیدکنندگان داخلی و بین المللی را به سمت خود می کشاند. اما یافتن چاند بائوری آسان نیست و آن را به یکی از شگفتی های پنهان هند تبدیل می کند. بازی نور و سایه روی پله ها چیزی است که سازه را بسیار جذاب می کند. بائوری با نزدیک شدن به پایین باریک می شود. یک پرواز دوگانه از سه طرف، یکی را به سطح آب زیر می برد. ضلع چهارم یک غرفه سه طبقه با جاروخاها (پنجره ها)، گالری ها و بالکن هایی است که برای نشستن خانواده سلطنتی در نظر گرفته شده است. معبد هارشات ماتا در مجاورت چاند بائوری قرار دارد. این معبد قرن 9 تا 10 به هارشات ماتا اختصاص داده شده است که الهه شادی و شادی برای کل روستا در نظر گرفته می شود.