عوارض زیاد نشستن و راه های پیشگیری از آن

 

عوارض زیاد نشستن و راهکارهایی به منظور پیشگیری از آن

چرا نشستن طولانی مدت مضر است؟

چه دانش آموز باشید و چه متخصص، احتمال زیاد، مجبورید مدت زیادی در روز بنشینید. مطالعات نشان داده است که یک آمریکایی به طور متوسط، 9 تا 10 ساعت در روز، پشت میز می نشیند.

بیایید یک محاسبه بکنیم:

اگر فرض کنیم که یک آمریکایی به طور متوسط، 5 روز در هفته، هر روز 9 ساعت به مدت 30 سال کار کند؛ یعنی 492هزار و 750 ساعت نشستن را در طول این مدت، تجربه کرده است. حال آنکه این زمان، شامل ساعت های نشستن در ماشین برای رفتن به مدرسه یا محل کار و نشستن روی مبل برای دیدن تلویزیون نمی شود.

عوارض نشستن زیاد در دراز مدت

نشستن به تنهایی، عادت بدی محسوب نمی شود؛ اما نشستن های طولانی مدت، مخرب بوده و می تواند موجب مرگ زودرس (به دلیل بیماری های قلبی یا حتی سرطان)، نقص های قامتی ، آسیب کمر و شانه ، کاهش انعطاف لگنی، اختلال در گردش خون و یا ارگان های داخلی بدن شود.

تحقیقات ثابت کرده است که نشستن برای دوره های طولانی، می تواند موجب چاقی و اختلال در متابولیسم شود که این موضوع، موجب ایجاد یک سیکل معیوب خواهد شد؛ چراکه چاق شدن و کاهش سلامت عمومی بدن، خود موجب سخت تر شدن حرکت و راه رفتن می شود.

یکی از تحقیقات اخیر، به مقایسه بزرگسالانی که در طول روز، کمتر از دو ساعت، جلوی مانیتور و یا کلاس درس می نشینند؛ با افرادی پرداخت که بیش از چهار ساعت در طول روز، می نشینند. نتایج این تحقیق، نشان داد که افرادی که ساعت های بیشتری را می نشینند، 50 درصد، ریسک مرگ و میر بالاتری دارند و ریسک حمله قلبی در این افراد، 125 درصد بییشتر است.

چرا تا این حد به نشستن، عادت داریم؟

با وجود تحقیقات فراوان بر نشستن به عنوان یک قاتل خاموش، خیلی عجیب به نظر می رسد که اغلب ما به انجام این کار، عادت داریم و ترک نشستن های طولانی مدت، برای ما بسیار سخت است. در طول کار یا مطالعه، نشستن اتفاق می افتد و بعد ازبازگشت به خانه نیز، خستگی ذهنی موجب نشستن مقابل تلویزیون برای زمان های طولانی می شود.

ترک عاداتی نظیر نشستن، هنگامی که اطرافیان، همگی این کار را انجام می دهند، بسیار سخت است. هنگام کار نیز همه همکاران، نظیر شما پشت میزهای خود می نشینند و لذا حس منفی نسبت به انجام این کار، به عنوان یک عادت غلط، به شما دست نخواهد داد و اگر کمی هم خجالتی باشید، آخرین چیزی که حس می کنید باید انجام دهید این است که بلند شوید و بایستید در حالیکه سایرین، همگی سر جای خود نشسته اند!

اما ایستادن، من را خسته می کند!

متاسفانه بسیاری از ما، از ایستادن برای زمان طولانی اجتناب می کنیم چرا که موجب خسته شدن ما می شود. اما حقیقت این است که علت این خستگی، عادت نداشتن ما به ایستادن به همان اندازه ایست که به نشستن عادت کرده ایم. ساده است که راه راحت تر را انتخاب کنیم و بنشینیم یا دراز بکشیم؛ اما انجام بیش از حد هر چیزی می تواند مضر باشد.

اجازه ندهید که هنگام نشستن، خیلی احساس راحتی کنید.

مثل شکستن هر عادت دیگری، اولین گام برای ترک این کار هم، پذیرش این نکته است که کاری که به آن عادت کرده اید، غلط است. خوشبختانه بیشنهاد ما به شما ایستادن های طولانی در طول روز نیست بلکه فقط برداشتن چند گام برای دستیابی به سلامت بیشتر است.

موقعیت هایی برای بلند شدن، پیدا کنید.

حتی اگر حس می کنید که به اندازه کافی راه می روید و یا می ایستید،؛ قطعا موقعیت های بیشتری برای بلند شدن پیدا خواهید کرد.

اگر می خواهید تلفن بزنید؛ سعی کنید حداقل در طول بخشی از مکالمه تان بایستید. اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنید، در طول مسیر بایستید. گرچه این کارها خیلی کوچک به نظر می رسد اما می تواند مزایای زیادی برای بدن شما داشته باشد.

هنگام کار بایستید یا درخواست یک میز ایستاده بدهید.

در محل کار، ممکن است حس کنید که واقعا مجبورید که بنشینید. با این حال، شرکت های بسیاری، امروزه میزهایی برای ایستاده کار کردن کارمندان خود درست کرده اند.

گرچه این میزها همیشه ارزان نیستند اما از رییس خود بپرسید که آیا امکان هزینه کردن برای این کار در شرکت وجود دارد یا نه؟ به طور معمول، اگر شرکت ها حس کنند که این کار موجب سلامت بیشتر و بازدهی بالاتر کارمندانشان خواهد شد؛ این هزینه را تقبل می کنند. حتی اگر هزینه کردن برای این کار برای آنها مقدور نباشد، شما می توانید خودتان این میزها را برای خود تهیه کنید.

وقت ناهار، درمحل کارتان راه بروید.

حتی اگر امکان تهیه میز برای ایستاده کار کردن را ندارید؛ می توانید برای ایستادن، حرکت کردن  و به جریان انداختن گردش خون در محیط کار از زمان ناهار استفاده کنید و غذایتان را در حال حرکت، بخورید. مطمئن باشید که از هشیاری بالاتر خود پس از برگشتن به سرکار، شگفت زده خواهید شد.

همکلاسی ها و همکارانتان را هم درگیر کنید.

هنگامی که در حال تلاش برای بهبود وضعیت سلامت خود، هستید؛ از درگیر کردن اطرافیانتان نترسید. خواهید دید که بسیاری از همکاران یا همکلاسی های شما مایلند که در زمان ناهار با شما قدم بزنند و یا کنار شما جلوی میزهای مخصوص، ایستاده کار کنند. و شما از این که هم در راستای سلامت خود، تلاش کرده اید و هم اثر مثبتی بر دیگران داشته اید؛ خوشحال خواهید شد.

از صندلی خود، مرخصی بگیرید.

از رییس خود بپرسید که آیا کارهایی دارد که مایل باشد شما بروید و آنها را انجام دهید؟ این طوری این موقعیت را به دست می آورید که از جای خود بلند شوید و کمی راه بروید و در عین حال، کاری هم انجام دهید.

راه رفتن را بخشی از برنامه تناسب اندام خود در نظر بگیرید.

هر روز، یک مسافتی را برای قدم زدن در نظر بگیرید. می توانید از نرم افزارهای مفید در این زمینه که بر روی موبایل، نصب می شوند؛ کمک بگیرید. بهتر است با 7000 تا 8000 قدم در روز شروع کنید.

مطالب مرتبط:

اینفوگرافی؛ بیماری هایی که ارمغان نشستن و ایستادن های طولانی است

کاربر عزیز

چنانچه این مطلب مورد توجه شما قرار گرفت لطفا آن را لایک کنید.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها