عکاسی از طبیعت (1) عکاسی از طبیعت (nature photography) یکی از وسیع‌ ترین شاخه‌های عکاسی است که بیش تر از رشته‌ها‌ی دیگر این هنر به لنزهای متنوع و متفاوت احتیاج دارد. تقریباً همه‌ لنزهای ساخته شده، از واید ترین آن ها چشم ماهی (Fisheye) گرفته تا سوپرتله‌ترین، در عکاسی طبیعت کاربرد خواهند داشت. حتی لنزهای ماکرو و فیلترهای متنوع که در بسیاری از شاخه های عکاسی استفاده ای ندارند، در عکاسی از طبیعت موارد مصرف فراوانی پیدا خواهند کرد. البته سبک و سلیقه عکاس نیز در این جا دخالت دارد. در این مطلب توضیحات در مورد «عکاسی از طبیعت» را خواهید خواند، هم چنین در انتها تعدادی از عکس های طبیعت بهار این هنرمند آورده شده است. عکاسی از طبیعت (2) به طور کلی در زمینه عکاسی از منظره، تا به حال سه سبک شناخته شده ‌است که عبارتند از : سبک نمایشی، مستقیم یا توصیفی مستقیم (Representational) سبک امپرسیونیستی یا احساسی (Impressionistic) سبک انتزاعی (Abstract) سبک توصیفی همان چیزی است که در «عکاسی از طبیعت» بیش تر مطرح می باشد، یعنی دقیقا ثبت همان چیزی که می بینیم بدون هیچ گونه تغییر و یا دست بردی در المانها و داخل کادر. بطور خلاصه جنبه اسنادی عکس بیش تر مد نظر می باشد. طبیعت خود زیر شاخه های دیگری هم چون حیات وحش، ماکروگرافی، عکاسی از حشرات، جانداران ریز، گیاهان و… دارد.

تعریف عکس طبیعت

به عکس ‌هایی که صرفاً از طبیعت و بدون عناصر انسانی گرفته شده اند، «عکس طبیعت» اطلاق می‌شود. بنابراین دوستان باید توجه داشته باشند که هر گونه حضور انسان حتی غیر مستقیم مانند: کلبه ای در پس زمینه و یا پرچین و یا هر مصنوع دیگر ساخت انسان در عکس آن را از حوزه طبیعت خارج خواهد کرد. در ویرایش عکس های طبیعت نیز باید دقت لازم به کار رود تا عکس از حالت طبیعی خود خارج نشود. کنتراستهای نامعمول و نا معقول، رنگ های غیر طبیعی، نورهای اغراق شده و غیر منطقی و حتی شارپنسهای نرم افرای شدید جایی در عکاسی طبیعت ندارند.

عکاسی از طبیعت بهار

عکاسی از طبیعت (3) عکاسی از طبیعت (4) عکاسی از طبیعت (5) عکاسی از طبیعت (6) عکاسی از طبیعت (7) عکاسی از طبیعت (8) استفاده به جا و هوشمندانه از المانهای بهاری هم چون گل های بهاری و اولویت به رنگ سبز که از ویژگی های بهار می باشند از جمله مواردی هستند که در عکاسی از طبیعت بهاری باید مد نظر عکاس قرار گیرند. انتخاب زمان مناسب برای عکاسی و انتخاب لوکیشن (مکان عکاسی) مناسب از دیگر مواردی هستند که عکاس باید بدان ها توجه داشته باشد. یکی از چالش های عکاسی در این ژانر، حصول به عمق میدان حداکثری می باشد که لازمه آن مهارت عکاس در اعمال تنظیمات مناسب و احاطه کامل بر تکنیک های عکاسی هم چون فاصله ابرکانونی و دیگر تکنیک های مورد استفاده در این در این شاخه عکاسی می باشد. lenzak.com

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها