قوانینی برای ایمنی نوجوانان در فضای مجازی

قوانینی برای ایمنی نوجوانان در فضای مجازی

با گسترش دنیای اینترنت، ایمنی نوجوانان در فضای مجازی چگونه تامین می شود؟ در دنیای امروز با وجود پیشرفت های بسیار تکنولوژی، از هر نقطه کره زمین دسترسی به جهان بیکران اینترنت دیگر دشوار نیست و به سادگی با فشردن یک دکمه دنیایی جدید در برابر چشمانمان ظاهر می شود که می توان استفاده های متفاوت و فراوانی از آن کرد.

با وجود تلفن های همراه، تبلت ها و نقاط اتصال wi-fi هفت روز هفته و ۲۴ ساعته می توان آن لاین بود. در چنین شرایطی وظایف پدر و مادری پر رنگ تر می شود. باید نوجوان خود را در مسیر درست این رودخانه خروشان قرار داد تا به سلامت به ساحل امن برسد.

مخصوصا نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله که به تازگی از دنیای کودکی جدا شده اند و هنوز در تب و تاب ابتدای نوجوانی هستند، با سوال های بیشماری که درباره هویت و شخصیت خود در ذهن دارند رو به رو می باشند و اتفاقا تعداد بسیار زیادی از این گروه به اینترنت ۲۴ ساعته دسترسی دارند و می توانند در این امواج سهمگین هر دو راه نیک و شر را انتخاب کنند.

در این مرحله والدین می توانند از قوانینی که برای برخورداری نوجوانان از اینترنت وجود دارد استفاده کنند. در مقالات بعدی چند نمونه از این مقررات  برای ایمنی نوجوانان در فضای مجازی را خواهیم گفت تا نوجوانان هم با این موارد مهم آشنا شوند و خود بتوانند از این قوانین مهم پیروی نمایند.

نوجوان باید بداند که به این مقررات به چشم حمله و یا چالش نگاه نکند، بلکه باید نگرانی پدر و مادر خود را درک نماید. پدران و مادران عزیز هم این نکته را نباید از یاد ببرند که خودشان هم روزی در این سن و سال و در این وضعیت و موارد مشابه این موقعیت بوده اند و برای انتخاب هایی که داشته اند چه پافشاری هایی می کرده اند.

ایمنی نوجوانان در فضای مجازی

قوانینی برای ایمنی نوجوانان در فضای مجازی

۱- کامپیوتر را در اتاقی که همه اعضای خانواده در آن حضور دارند نگهداری کنید

در این مورد لازم به حضور همیشگی بزرگترها در کنار نوجوانان نیست و حریم شخصی فرد حفظ می شود و از زمان آنلاین بودن خود می تواند لذت ببرد، این در صورتی ممکن است که قانون برای همه اعضای خانواده یکسان باشد و همگی ملزم به رعایت آن باشند.

۲- زمان استفاده از اینترنت برای نوجوانان و کودکان محدود باشد

محدود کردن زمان استفاده از فضای مجازی برای آن ها مشمول اجازه گرفتن از بزرگترها می شود و آن ها می توانند به صورت نامحسوس حضور کودک و نوجوان را در فضای مجازی کنترل کنند.

۳- به آن ها بیاموزند که چطور حریم شخصی خودشان را حفظ کنند 

از هر ۵ کودک و نوجوان یک نفر مورد درخواست های نامشروع قرار می گیرد. برای ایمنی نوجوانان در فضای مجازی باید به آن ها آموخت که تمام اطلاعات شخصی و خانوادگی خود را در فضاهای مجازی منتشر نکنند و درخواست های ملاقات حضوری را با هیچ فردی که با آن ها در فضای مجازی آشنا شده اند بدون حضور پدر یا مادر نپذیرند.

 

ایمنی نوجوانان در فضای مجازی

۴- تفکر در شرایط حیاتی 

طبق تحقیقات محققین ذهن انسان در سن ۲۵ سالگی به تکامل می رسد و می تواند در شرایط سخت تصمیمات منطقی و عاقلانه ای بگیرد. باید به کاربران تازه کار آموزش داد که هر مطلبی را که در فضای مجازی می بینند نباید باور نمایند و به آن عمل کنند.

۵- امنیت

باید مراقب بود همه اطلاعات و مشخصات نوجوانان در فضای مجازی منتشر نشده باشد و اگر شده است در اسرع وقت سعی در ویرایش و محدود کردن محتوای انتشار یافته کرد. این را باید به نوجوانان آموخت که هر عکس یا مطلبی را نباید در فضای مجازی منتشر کرد زیرا امکان دارد عواقب سختی گریبان نوجوان و خانواده او را بگیرد. در صورتی که مشکلی برای نوجوان ها در این زمینه پیش بیاید باید با اطلاع والدین با پلیس فتا تماس بگیرند.

۶- سامانه های اتصال به اینترنت با قابلیت کنترل والدین

ممکن است بعضی از نوجوان ها با تاثیر منفی از گروه همسالان یا برخی از بزرگترها و یا دیدن برنامه های نامناسب با سن خود، در زمان تنهایی در خانه بر اثر کنجکاوی کلید واژه های خاصی را سرچ کنند و باعث بروز اتفاقات جبران ناپذیری شوند، بنابراین والدین می توانند با خرید نوعی نرم افزار در تمامی شرایط از فعالیت های نوجوانان خود در دنیای مجازی با خبر شوند.

ایمنی نوجوانان در فضای مجازی

۷- تسلط کامل بر فضای مجازی

بزرگتر ها و والدین برای ایمنی نوجوانان در فضای مجازی، باید تسلطی بیشتر و کامل تر نسبت به فرزندان خود از دنیای مجازی و اینترنت داشته باشند و همواره چند پله از او بالاتر قرار بگیرند.

اما مهمترین قانون و بهترین و موثرترین راه برای کنترل نوجوان ها با حفظ حریم شخصی آنان توسط والدین در فضاهای مجازی این است که نرم افزارهایی مناسب با شرایط، موقعیت و وضعیت سنی آن ها در اختیارشان قرار گیرد. با توجه به این مسئله پر واضح است که هر نرم افزاری که در فضای مجازی وجود دارد مناسب سن همه افراد و کاربران اینترنت نیست.

نکته ای که والدین باید در تمامی این قوانین رعایت کنند حفظ حریم شخصی نوجوان باشد و ممکن است کنترل های سخت و غیر اصولی نتایج بسیار بدتر و غیر قابل جبرانی را به وجود بیاورد، پس حفظ تعادل در هر کاری بسیار مهم است.

دیر آمدن نوجوان به خانه و روش های کنترل آن

5/5 - (1 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها