پدیده ای حیرت انگیز به نام گودال آبی
همه ی ما وقتی اسم پدیده های طبیعی می آید یاد کوه ها، جنگل ها، دشت ها، بیابان، آتشفشان، اقیانوس، دریا و چیزهایی از این قبیل می افتیم اما این پدیده ها فقط به این ها ختم نمی شود. گودال های آبی، بخش کمتر شناخته شده اما بسیار شگفت انگیز این پدیده ها هستندد. این گودال ها اغلب دراقیانوس یا دریاها وجود دارند و به دلیل عمق بسیار زیاد و تاریکی ای که در ژرفای خود دارند، ترسناک هستند. با این حال افراد ماجراجو همیشه به دنبال ریسک کردن و کشف چیزهای جدید هستند و گودال های طبیعی یکی از بهترین ها برای رسیدن به هدفشان است. با الی گشت همراه باشید و سفر جالبی به تعدادی از این گودال ها داشته باشید:
نحوه بوجود آمدن گودال های آبی
نام دیگر گودال های آبی، غارهای عمودی است. این غارهای عمودی در اثر فرسایش صخره های کربناتی بوجود می آیند و معمولا رنگ ناحیه ای از آب که در آن گودال آبی وجود دارد، از نواحی دیگر بسیار پر رنگ تر و به رنگ تیره است و کاملا از سطح آب که نگاه کنیم، مشخص است.
گودال آبی عظیم در بلیز ( Great Blue Hole)
گودال آبی عظیمی که در سواحل کشور بلیز قرار دارد را تقریبا می توان معروفترین گودال آبی دنیا دانست. این گودال عظیم، ۳۰۰ متر قطر و ۱۲۴ متر عمق دارد و بین پانزده تا صد و پنجاه هزار سال پیش، تشکیل شده است.
ژاک ایو کوستو که وسیله ای غواصی به نام اسکوبا برای تنفس در زیر آب اختراع کرد، گودال آبی بیلیز را به عنوان یکی از بهترین مکان های دنیا برای غواصی معرفی کرد و از آن موقع به بعد، این گودال، محبوبیت زیادی در بین غواصان ماهر دنیا پیدا کرده است.
البته باید بدانید این گودال مخوف حتی برای هر غواصی مناسب نیست و کسی که می خواهد در آن ماجراجویی کند باید بسیار ماهر باشد و به قوانین غواصی کاملا مسلط باشد. به معرفی شبکه ی تلویزیونی دیسکاوری در سال ۲۰۱۲، این گودال آبی، حیرت انگیزترین مکان روی زمین نامیده شد.
گودال آبی دین (Dean)
این گودال، دومین گودال آبی بزرگ در لیست ما است که در جزیره ی لانگ و در کشور باهاما قرار گرفته است. این گودال، عمیقترین گودال آبی آب شور دنیا است و عمق آن حدود ۲۰۰ متر است و به همین دلیل در لیست مخوف ترین گودال های ابی دنیا قرار می گیرد. گودال دین شکل دایره ای دارد و قطر آن تقریبا ۳۰ متر است اما همین که چند متر به سمت پایین می رود، بسیار عریض تر شده و قطر آن به ۱۰۰ متر می رسد.
برای غواصی در این گودال نیاز نیست خیلی نگران باشید چون گودال امنی است و در آن آموزش های غواصی هم داده می شود. ساحل جزیره ی لانگ شنی است و به همین دلیل افرادی که سن کمی دارند و یا شنا بلد نیستند نباید به آن نزدیک شوند چون امکان سقوط از روی شن به این گودال هست.
منبع: school.verticalblue.net
امتیاز به این نوشته