مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان ها چیست؟

مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان

خیلی از متخصصان برنامه نویسی توصیه می‌کنند که آموزش این حرفه، باید از دوران نوجوانی و حتی کودکی آغاز شود. امروزه تمام تکنولوژی دنیا بر روی پاشنه‌ای به اسم  برنامه نویسی می‌چرخد. درست به همین دلیل، می‌توان گفت که آموزش این حرفه به نوجوانان، می‌تواند یک سرمایه‌گذاری پرسود برای آینده آن‌ها باشد.

در این مقاله از مجله نوجوان ها، نگاهی به مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان ها خواهیم داشت. در کنار هم تمام کارکردها و امتیازهای تسلط بر برنامه نویسی را مرور خواهیم کرد و با نقش آن در آینده نوجوانان، آشنا خواهیم شد. همچنین با چند مورد از بهترین زبان‌های برنامه نویسی مخصوص نوجوانان و بهترین سن برای شروع آن‌ها نیز آشنا خواهیم شد.

پیشنهاد مطالعه: چگونه زبان برنامه‌نویسی را یاد بگیریم؟

مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان ها

مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان ها

1. بهبود مهارت حل مسئله

از جمله مهم‌ترین مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان ها، می‌توان به بهبود مهارت حل مسئله در آن‌ها اشاره کرد. زمانی که فرزند شما به برنامه نویسی مسلط باشد، قدرت تحلیل موقعیت بیشتری خواهد داشت و می‌تواند تصمیم‌های بهتری برای این‌طور مواقع اخذ کند.

برنامه نویسی  حرفه‌ای پر از چالش است و کسانی که در مسیر یادگیری آن هستند، مدام با مشکلات و موضوعات مختلف روبه‌رو می‌شوند. همین موضوع می‌تواند توانایی ذهنی آن‌ها را برای حل مسائل پیچیده و تازه، افزایش دهد. با آموزش برنامه نویسی به فرزند خود، می‌تواند فرد کارآمدتری از او برای آینده‌اش بسازید.

2. تقویت پشتکار نوجوان

برنامه نویسی حرفه‌ای است که به صبر، بردباری و پشتکار بسیار زیادی نیاز دارد. یک برنامه نویس برای اینکه بتواند بهترین نتیجه را از کار خود شاهد باشد، باید مدام در حال تغییر و اصلاح کارش باشد و بدون شک چنین فرایندی به پشتکاری فولادین نیاز خواهد داشت. اگر آموزش برنامه نویسی از زمان کودکی یا نوجوانی آغاز شود، بدون شک این خصلت در فرد تقویت شده و تا بزرگسالی‌اش نیز باقی خواهد ماند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
آیا بدنسازی برای نوجوانان ضرر دارد؟

افرادی که صبر، بردباری و پشتکار بیشتری دارند، معمولا برای اهداف خود بیشتر تلاش می‌کنند. بدیهی است چنین افرادی در زندگی خود موفق‌تر بوده و بیشتر از دیگران پیشرفت خواهند کرد. این موضوع را می‌توان یکی از شایسته‌ترین مزایای آموزش برنامه نویسی به نوجوان ها دانست.

3. افزایش خلاقیت و نوآوری

شاید بتوان چنین ادعا کرد که کلید اصلی موفقیت در زندگی، داشتن خلاقیت است. با خلاقیت می‌توان از پس هر مشکل و مانعی بر آمد و در نهایت، مسیر پیشرفت را به هموارترین شکل ممکن پیمود. آموزش برنامه نویسی به نوجوان می‌تواند خلاقیت او را تا بیشترین میزان ممکن افزایش دهد.

برنامه‌نویس‌ها مدام در حال آزمون و خطا هستند و مدام به دنبال آن هستند که با راهکارهای تازه و خلاقانه، به نتایج مطلوب خود دست پیدا کنند. اگر میل دارید که فرزند شما در بزرگسالی به فردی خلاق برای زندگی شخصی خودش و البته برای جامعه تبدیل شود، برنامه نویسی برای او یک گزینه بسیار مناسب خواهد بود.

4. بالا بردن مهارت‌های اجتماعی

خیلی از افراد این‌طور گمان می‌کنند که برنامه نویسی شغلی است تکی و انفرادی؛ اما این باور اشتباه است. بسیاری از برنامه‌نویس‌های موفق همگی عضو یک تیم هستند یا اینکه تیم خودشان را دارند. به همین دلیل می‌توان گفت که یادگیری برنامه نویسی می‌تواند در افزایش مهارت‌های اجتماعی نوجوان تاثیرگذار باشد.

زمانی که نوجوان شما در یک گروه به یادگیری برنامه نویسی مشغول می‌شود و سپس در آینده در یک تیم مشغول به کار می‌شود، یاد می‌گیرد که چطور به‌درستی با بقیه ارتباط برقرار کند. نوجوان در حین یادگیری، تعامل صحیح و سازنده، همکاری با دیگران و اصول کار گروهی را یاد خواهد گرفت در آینده، به فردی سازنده برای خودش و اجتماع، تبدیل خواهد شد.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
کاردستی گلدان های رنگی

5. تضمین آینده شغلی مطمئن

در نهایت، یکی از بزرگ‌ترین مزایای یادگیری برنامه نویسی، تضمین آینده شغلی است. نیاز به برنامه نویس در همه جای دنیا وجود دارد و آن‌طور که از شرایط پیداست، این نیاز به این زودی‌ها نیز متوقف نخواهد شد. در هر حیطه و حوزه از تکنولوژی، نیاز به برنامه نویسی وجود دارد و می‌توان چنین گفت که برنامه‌نویس‌ها از جمله مهم‌ترین نیازهای جامعه امروزی ما به شمار می‌روند.

فرزند شما با یادگیری برنامه نویسی می‌تواند آینده خودش را تضمین کند. وقتی نوجوان به برنامه نویسی مسلط باشد، نه‌تنها در بزرگسالی، که در زمان مدرسه و تحصیل خود نیز می‌تواند کسب درآمد کند و از نظر مالی، از خانواده خود مستقل شود. این کار بدون شک اعتماد به نفس نوجوان را هم افزایش خواهد داد و اعتبار بیشتری در بین همسالانش به او خواهد بخشید.

بازه سنی نوجوان زبان برنامه نویسی مناسب
۶  تا ۸ سالگی اسکرچ جونیور
۹ سال به بالا اسکرچ
۱۲ سال به بالا پایتون
۱۳سال  به بالا جاوا
۱۲ سال  به بالا آردویی‌نو
۱۲سال  به بالا HTML و زبان‌های پیشرفته‌تر…

بهترین زبان‌های برنامه نویسی برای نوجوانان

همان‌طور که احتمالا خودتان نیز به‌خوبی می‌دانید، برنامه نویسی زبان‌های مختلفی دارد. هر یک از این زبان‌های ویژگی‌های خاص خودشان را دارند و گاهی نیز برای مقاصد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بدیهی است که برای شروع آموزش برنامه نویسی به کودک و نوجوان، نمی‌توان از زبان‌های سنگین و پیشرفته استفاده کرد.

از جمله بهترین زبان‌های برنامه نویسی برای آموزش به کودکان و نوجوانان می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
شهر حلب سوریه قبل و بعد از جنگ

1. اسکرچ جونیور

بهترین زبان برنامه نویسی است که برای کودکان 6 تا 9 سال استفاده می‌شود. این زبان بر پایه بلوک، تصویر و بازی است و اصول اولیه برنامه نویسی را می‌توان با آن به افراد آموزش داد.

2. اسکرچ

نسخه پیشرفته‌تر زبان برنامه نویسی قبلی، اسکرچ نام دارد. این زبان از 9 تا 17 سال مناسب است و باز هم برنامه نویسی را بر پایه بازی، تصویر و بلوک به نوجوان آموزش می‌‌دهد.

3. جاوا

سومین زبان برنامه نویسی مناسب نوجوانان، جاوا است. این زبان را جزو زبان‌های شی‌گرا می‌دانند و از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که دارد، سهولت یادگیری آن است. این زبان را می‌توان از 13 سالگی به بعد به نوجوانان آموزش داد.

4. پایتون

بهترین زبان برنامه‌نویسی

در نهایت بهترین زبان برنامه‌نویسی، زبان پایتون است. این زبان پرکاربرد‌ترین زبان برنامه نویسی در کل دنیاست و یادگیری آن نیز بسیار ساده است. سودآوری این زبان در آینده برای کودک بسیار زیاد خواهد بود. آموزش این زبان را می‌توان از 12 سالگی به بعد آغاز کرد.

سوالات متداول

بله. یادگیری این حرفه هم می‌تواند در آینده شغلی نوجوان تاثیر داشته باشد و هم می‌تواند مهارت‌های فردی او را تقویت کند.

یادگیری این حرفه می‌تواند خلاقیت نوجوان را بیشتر کند، می‌تواند مهارت حل مسئله را در او تقویت کند، مهارت‌های اجتماعی او را افزایش دهد و آینده شغلی او را تضمین کند.

پایتون بهترین زبان برنامه نویسی است که می‌توان آن را به نوجوانان آموزش داد. این زبان مزایای بسیاری دارد و یادگیری‌اش بسیار آسان است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *