مزایای پنهان سکوت در این دنیای شلوغ چیست ؟

مزایای پنهان سکوت در این دنیای شلوغ چیست ؟

ما در جهانی پر سر و صدا زندگی می کنیم. صدای مداوم ترافیک، لوازم خانگی، موسیقی، تلویزیون و ….. خواب را مختل می کند و سطح استرس  بسیاری از مردم را افزایش می دهد. فرار از سر و صدا چالش بزرگی در زندگی مردم است . اما به هرحال پناه بردن به سکوت برای همه ضروری است. قدرت سکوت  از نظر علمی ثابت شده است. 

فواید سکوت متعدد است و بر جنبه های مختلف زندگی انسان تاثیر می گذارد. در حالی که برخی افراد از محیط ساکت خوششان نمی آید و آن را با تنهایی یکسان می دانند، برخی دیگر در انتظار فرصتی هستند تا در آن بتوانند با افکار خود تنها باشند. با اینکه ماندن در محیط ساکت به مدت طولانی خوب نیست اما سکوت کردن و ماندن در سکوت برای مدت کوتاه فوایدی از نظر فیزیولوژیک دارد.

فواید سکوت چیست؟


حتی صداهایی که ما از آنها آگاه نیستیم – به ویژه صداهایی که در هنگام خواب می شنویم – می توانند تأثیر فوق العاده ای بر سلامت ما داشته باشند. گوش انسان هرگز به خواب نمی رود و مدام به صدا گوش می دهد. گوش عضوی حساسی است. در حالی که ما در خواب عمیقی فرو رفته ایم ، گوش همچنان صداها را می گیرد و به مغز منتقل می کند. مغز سیگنال های الکتریکی صدا را دریافت می کند و بلافاصله پاسخ استرس را در آمیدگالا ( نورون های مسئول پردازش ترس و احساسات ) با آزادسازی فوری کورتیزول، همراه با افزایش فشار خون و ضربان قلب، فعال می کند. 

شلوغی خطرناک

در واقع، مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض صداهای شبانه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدا می تواند منجر به انواع مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی، مشکلات خواب، وزوز گوش و اختلالات شناختی در کودکان شود. هم چنین سر و صدا باعث استرس، اضطراب ، افسردگی و خستگی هم در انسان و هم در حیوانات می شود. متخصصین سر و صدا می گویند: صداهای بی وقفه زندگی امروزی مردم را ناراضی می کند و آنها را به سمت مصرف قرص های خواب آور و داروهای ضد افسردگی سوق می دهد.

فواید مراقبه سکوت

ما زندگی ما پرمشغله ای داریم  و چند دقیقه سکوت برای اکثر مردم یک کار دور از دسترس به نظر می آید.بسیاری از ما به همان  اندازه ای که دنیا به طور فزاینده دیجیتالی شده است  به دستگاه های خود وابسته شده ایم. در واقع بسیاری از ما دائماً “روشن” هستیم.

حتی گفت‌وگو با اعضای خانواده، همکاران، بچه‌ها و دوستانمان  به ما مهلتی برای  فرار از سر و صدا نمی‌دهد.  این  موضوع فقط به درهم ریختگی ذهنی  ما می افزاید و باعث ناامیدی، عصبانیت و عدم تعادل در سلامت جسمی و روانی ما می شود.

سکوت

چراسکوت ترسناک است ؟

پاسخ واضح این است که برای برخی افراد، سکوت می تواند ناراحت کننده و ترسناک باشد ، زیرا آنها با افکار نگران کننده خود تنها می مانند. افکاری که برایشان می تواند استرس زا باشد. عده ای نیز ترسشان به خاطر عدم شناخت سکوت است زیرا آنها  به دنیای پر سر و صدا عادت کرده اند.

چرا سکوت خوب است؟

سکوت برای سلامتی و تندرستی ما مهم است، درست مانند ورزش و تغذیه. اما فواید سکوت چیست ؟ و قدرت سکوت چگونه می تواند به ما کمک کند؟چگونه سکوت را تمرین کنیم؟

1. رشد مغز را تحریک می کند

دو ساعت تنهایی و سکوت هر روز به طور بالقوه می تواند مغز شما را جوان تر کند.  دانشمندان  در سال 2013، طی یک آرمایش ، موش‌ها را در معرض سه نوع صدا ،از جمله صدای بچه موش قرار دادند. در کمال تعجب، دانشمندان دریافتند که دو ساعت سکوت در روز باعث رشد سلول‌های مغزی سالم‌تر در هیپوکامپ ( ناحیه‌ای از مغز که مسئول شکل‌گیری حافظه، یادگیری ، انگیزه و تنظیم پاسخ‌های احساسی است) می‌شود.

2. خواب را بهبود می بخشد و با بی خوابی مبارزه می کند

 اهمیت خواب آرام و به اندازه کافی برای همه روشن است ، زیرا به بازیابی بدن و ذهن کمک می کند و برای سلامت جسمی، عاطفی و شناختی شما مهم است.دوره‌های سکوت در طول روز همچنین می‌تواند کیفیت خواب رانیز بهبود بخشد و بی‌خوابی را کاهش دهد.

3. حافظه را بهبود می بخشد

10 تا 15 دقیقه نشستن در سکوت می تواند حافظه شما را تقویت کند. سکوت و تقویت حافظه  همچنین می تواند پیامدهای مثبتی برای افرادی که دچار آسیب های  عصبی مانند سکته شده اند به همراه داشته باشد. این مقدار سکوت روزانه می تواندباعث یادآوری  برای افراد مبتلا به فراموشی و برخی از انواع زوال عقل آزاد شود.یک مطالعه در سال 2014 بر روی بیماران مبتلا به فراموشی نشان داد که ده دقیقه استراحت در یک اتاق تاریک آرام، یادآوری را از 14 به 49 درصد افزایش داد. این مطالعه هم چنین نتایج مشابهی را برای شرکت‌کنندگان سالم نشان داد که یادآوری حافظه  آنان  از 10 تا 30 درصد افزایش پیدا نمود. 

4. استرس را از بین می برد

استرس می تواند فرآیندهای طبیعی بدن شما را مختل کند، اما استراحت کردن وساکت بودن می تواند سطح کورتیزول خون و آدرنالین را کاهش دهد و استرس را از بین ببرد.در واقع، سکوت آرامش بخش تر از گوش دادن به موسیقی آرام است. تنها دو دقیقه سکوت باعث بهبود گردش خون و کاهش فشار خون برای کاهش تنش از بدن و مغز می شود. علاوه بر این، زمانی که استرس ندارید، مکانیسم‌های بیولوژیکی طبیعی شما می‌توانند بدن شما را درمان و ترمیم کنند.

5. سلامت قلب را بهبود می بخشد

جالب است که سکوتمی تواند برای قلب شما نیز مفید باشد. انجمن قلب آمریکا می گوید که وقت گذاشتن برای تمرین مدیتیشن و تمرکز حواس می تواند برای سلامت قلب معجزه کند زیرا فشار خون و استرس را کاهش می دهد و در نتیجه خطر کلی بیماری قلبی را کم می کند.

6. ذهن را شفاف می کند

یک لحظه نفس کشیدن، آرام کردن ذهن درونی و دور شدن از سر و صدا، این پتانسیل را دارد که نفس شما را تنظیم کند، و استرسی را که ممکن است حتی از آن آگاه نباشید دور کند. وقتی سر و صدا شما را مشغول نمی‌کند، مغزتان به حالت پیش‌فرض خود باز می‌گردد و اطلاعات داخلی و خارجی را «در یک فضای کاری آگاهانه» ادغام می‌کند و ذهن شفاف تر می شود.

7. منابع شناختی را تقویت می کند

 وقتی دور از مناطق شهری در طبیعت قدم می زنید ، سطح استرس شما کاهش می یابد و بعد از آن احساس شادی بیشتری می کنید. طبیعت، تنهایی و سکوت مورد نیاز شما را فراهم می کند. از این جهت به پاکسازی ذهن ، کاهش خستگی ذهنی و سر و صدای درونی کمک می کند و به شما کمک می کند تا جوانی و آرامش داشته باشید.

راه هایی برای لذت بردن از قدرت سکوت

واضح است که علم نشان می‌دهد که سکوت به ذهن و بدن ما کمک می‌کند تا از هیاهوی دنیای مدرن فاصله بگیرد و فواید قدرتمند بسیاری را به همراه دارد. بنابراین، چگونه می توانید سکوت را در زندگی خود بپذیرید؟ برای یافتن تنهایی و القای آن در تمرین روزانه خود چه کاری می توانید انجام دهید؟

t مزایای پنهان سکوت در این دنیای شلوغ چیست ؟

  • در طبیعت قدم بزنید

     برای آرامش و تنهایی در طبیعت قدم بزنید. یک پارک، مسیر پیاده‌روی پیدا کنید، یا به جنگل یا ساحل بروید تا از زمان تنهایی خود لذت ببرید و از صداهای زیبای طبیعت لذت ببرید ، که می‌تواند به شما کمک کند آرامش داشته باشید.
  • مدیتیشن

    شواهدزیادی مبنی  بر فواید مدیتیشن ، از جمله آرامش درونی، وجود دارد. مدیتیشن لازم نیست پیچیده باشد. تنها کافیست پنج تا ده دقیقه  در سکوت بنشینید و روی نفس خود تمرکز کنید. به آرامی هر فکری را که از آگاهی خود دارید رها کنید.
  • مکث های مقدس

    مکث های مقدس، مراقبه های کوچکی هستند که در طول روز و زمانی که درگیر یک کار هدفمند هستید، انجام می دهید. کار را رها کنید و با چشمان بسته راحت بنشینید. چند نفس عمیق بکشید و با هر نفس هر فکر یا نگرانی را ازخود دور کنید و اجازه دهید بدنتان آرام شود. می توانید این کار را چندین بار در روز انجام دهید تا ذهن و بدن خود را از سر و صدا و افکار استرس زا دور کنید.
  • صبح پنج دقیقه بیشتر در رختخواب بمانید،

    زود ازخواب بیدار شوید تا قبل از شروع روز از خلوت خود لذت ببرید. در حالی که به آرامی  بیدار می شوید، در سکوت غوطه ور شوید، بدون هیچ فکر خاصی. این لحظات گرانبها می توانند حال و هوای بقیه روز را عالی کنند و به شما انگیزه لازم برای ادامه دادن با یک فضای آرام را بدهند.
  • سم زدایی دیجیتال

    یک روز را، شاید در آخر هفته، برای دوری از دستگاه های دیجیتال خود قرار دهید . اگرچه ممکن است کار غیرممکنی به نظر برسد، اما دوری از فضای مجازی به شما کمک می کند تا خود را متمرکز کنید و به شما زمان می دهد تا به آرامش درونی برسید.
  • تمرین یوگا 

    یوگا به شما این فرصت را می دهد که تمرکز خود را از افکار خود به حالت هایی که در حال تمرین هستید تغییر دهید. و همانطور که از یک حالت به حالت دیگر حرکت می کنید، با هر نفسی که می کشید، ذهن شما آرام می گیرد. یوگا باعث می شود احساس آرامش بیشتری داشته باشید زیرا هورمون های شادی را ترشح می کند و استرس و اضطراب را از بین می برد. 

 

2.3/5 - (3 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها