توضیحات
- کم کم به ماه محرم نزدیک میشویم. این روزها شهرها و محلهها با برپایی تکیه و آویختن پرچمهای سیاه، حال و هوای عزاداری میگیرند. ایران، کشور اقوام و مردمانی با فرهنگهای گوناگون است. در ماه محرم هر شهر و استان ایران به شیوهای مخصوص عزاداری میکنند. برخی از شیوههای عزاداری هم مثل آیین نخلگردانی در سراسر ایران معروف است.
- ما در مسابقهی «ماه محرم در شهر ما» از تو میخواهیم دربارهی آداب و رسوم و مراسم شهر یا روستایت در محرم بنویسی. میتوانی یک یادداشت، یک داستان کوتاه و یا یک دلنوشته بنویسی. یعنی در انتخاب قالب نوشتهات آزاد هستی.
- پس قرار ما شد یک متن محرمی نوجوانانه که با رعایت این دو نکته باید بنویسی:
- حتماً حتماً به رسمی از رسوم عزاداری بومی و محلیتان اشاره کن و آن را مختصر و مفید توضیح بده.
- حواست باشد که نوشتهات بیشتر از 15 خط نشود.
- منتظریم تا با آداب و رسوم محرمی شهرهای مختلف ایران از نگاه نوجوانانهی تو آشنا شویم.
مهلت شرکت در مسابقه
- تا ۲۷ مهر تمدید شد.
جایزه
- ۵۰ هزار تومان
شرایط شرکت در مسابقه
- عضویت در سایت نوجوان ها
- محدوده سنی ۱۲ تا ۲۱ سال
راه های ارسال پاسخ
- ارسال پاسخ از طریق دیدگاه (کادر پایین صفحه)
- ارسال پاسخ به آدرس ایمیل info@nojavanha.com
- ارسال پاسخ به آیدی تلگرام @site_nojavanha
اعلام نتایج
ضمن تشکر از تمامی دوستانی که در این مسابقه شرکت کردند، با توجه به اینکه همهی پاسخهای ارسالی مورد تایید و قبول داور مسابقه بود و همگی در یک سطح بودند، برندهی مسابقه به قید قرعه از بین شرکت کنندگان انتخاب شد.
برندهی این مسابقه کاربر lionking هستند.
امتیاز به این نوشته
3 پاسخ
پس نظرات دیگران چی شد و نتایجو اعلام کنید
کاربر عزیز “ناشناس”
نتایج مسابقه ۲ آبان ماه اعلام می شود.
موفق باشید
نشریه اینترنتی نوجوان ها
با سلام و خسته نباشيد و تسليت ايام محرم
كرمانشاه شهري با قوميتهاي مختلف و زبان و گويشهاي مختلف را هندوستان ايران مي نامند چرا كه با جنگ و مهاجرتها اين شهر ديگر اصالت خاصي ندارد و هر قومي به طريق خود مراسمات محرم را انجام مي دهد در بيشتر شهرك ها و محله ها با توجه به بافت مردمي خود مراسم محرم را برگزار مي كنند اما بي شك مهمترين رسم ايام شبهاي محرم در رفتن عزاداران هر حسينه ها و مساجد به ديگري است تا هم جمعيت يك صدا مراسم عزاداري را انجام دهند بيشتر سعي در نزديكترين مكان براي رفتن ملاك است و قبل از شروع محرم رسم بر جمع اوري نذرورات مردم براي ايام محرم است هر شخصي به توان خود اداي ديني مي كند و مراسم شير خوارگان نيز با جمع شدن تمام مادران همراه نوزادها در يك مكان تجلي گاه طفل معصوم امام را عزاداري مي كنند و مراسم تعزيه در روز تاسوعا نيز با لباسهاي مبدل نمايشي از اسارت خانواده امام را برگزار مي كنند با اوردن اسبها و بر پا نمودن خيمه ها و نيز اتش زدن انها در روز اخر همه را عزادار امام مي كنند پخش كردن شربت و اب خنك به همراه ديگر نذرها نيز توسط كودكان نيز بخشي از مراسمات محرم است و افتخار جوانان هر محله در بلند كردن علم بزرگ است كه توانايي خاصي براي ان مي خواهد و اين كار براي جوانان محكي بزرگ در مراسم است نوحه خواني نيز با صداي محلي كه در كرمانشاه زبانهاي زيادي مكالمه دارند نيز بخشي از مراسم است از نوحه خواني عربها گرفته تا كردهاي لر تا فارس و لك ها نيز نوحه هاي خود را براي مراسمات مي خوانند چندين سال است كه با فتواي رهبر عزيزمان در اجرا نكردن قمه زنان و شمشير اين رسم منسوخ شده و ديگر اين مراسم نيست اما بي شك زيباترين تجلي اجراي مراسم عزاداري را اهل سنت دانست كه هماهنگ با اهل تشيع احترام گرفته و انها را كمك و ياري مي رسانند انها احترام خاصي براي امام قائلند و در روزهاي تاسوعا و عاشورا از امام دعاي حاجت خواسته و براي ايشان نذر مي كنند