Study group.nojavanha (2)مطالعه گروهی در یادگیری بهتر و سریع تر بعضی دروس، سودمند است. با این حال، مطالعه گروهی باید با روشی ویژه انجام گیرد؛ در غیر این صورت جز اتلاف وقت و ناکامی نتیجه ای به بار نخواهد آورد.

رهنمودهای زیر به شما در برنامه ریزی و اجرای روش درست مطالعه گروهی کمک می کند.

1- تعداد اعضای گروه مهم است. گروه می تواند شامل دو نفر باشد ولی اگر تعداد اعضا بین سه تا شش نفر باشد مطلوب تر است؛ به طوری که اگر یک نفر نتوانست در جلسه شرکت کند، گروه می تواند به کار خود ادامه دهد. همه اعضا باید درس واحدی را اختیار کنند و بتوانند به طور منظم با هم باشند.

2- یک نفر از اعضا باید در نقش رئیس عمل کند. او باید مراقب باشد که جلسه به نحو درستی اجرا  شود؛ کسی بیش از حد بیهوده سخن نگوید یا خیلی وقت جلسه به هدر نرود.

 

Study group.nojavanha (3)3- برای هر جلسه مطالعه باید دستور جلسه ای تنظیم شود. این دستور جلسه مشخص می کند هر یک از اعضا باید چه بخشی از درس را توضیح دهد یا به پرسش های درس پاسخ گوید.

4- همه اعضا باید تکالیف منزل را برای آمادگی حضور در جلسه انجام دهند. گر چه هر یک از اعضا از آن بخشی که مطالعه اش به او واگذار شده است به خوبی آگاه می باشد.

5- جلسه گروهی باید دستور جلسه را به طور کامل پوشش دهد و هیچ موضوعی از قلم نیفتد. جلسه بنا بر دستور جلسه، یک الی دو ساعت به طول می انجامد. هر عضو باید به   گونه ای در جلسه مطالعه عمل کند، گویی او معلم دیگر اعضاست. پس از این که هر یک از اعضا مباحث مربوط به خود را طرح کرد باید همه آزادانه در بحث و طرح سوال و جواب شرکت جویند. سرانجام، هر عضو باید از ایده های مهم مطرح شده در جلسه یادداشت کوتاهی بردارد.

Study group.nojavanha (1)6- گام بعدی این است که حدود پنج دقیقه درباره ارزش جلسه  و به ویژه درباره بهتر کردن روش بحث و تدریس در آینده  گفتگو شود.

7- گام نهایی تنظیم دستور جلسه بعدی است. این اقدام پس از آن که هر عضو به نتیجه مطلوبی از نشست رسید انجام می گیرد.

پس از دو یا سه جلسه، این روش جا می افتد. اگر  این نحوه مطالعه را به دقت پی گیری کنید به طور معمول  سطح یادگیری ارتقاء می یابد و این نحوه مطالعه  گیراتر می شود. اگر این روش مطالعه برای سبک یادگیری  و واحد درسی مناسب باشد یک بار جلسه مطالعه گروهی را راه بیندازید و منصفانه آن را محک بزنید. اگر  از این روش استفاده کردید و جواب نداد آن را تعدیل کنید. اگر باز هم جواب نداد از آن دست بردارید. همواره فقط کاری را انجام دهید که جواب می دهد.   

منبع: iransoco.ir

 

 

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها