معرفی رشته پرطرفدار پزشکی

پزشکی

رشته پزشکی یکی از پرطرفدارترین رشته‌های تحصیلی در سطح جهان است که به عنوان یکی از پایه‌های اصلی حفظ و بهبود سلامتی انسان‌ها شناخته می‌شود. این رشته به وسیله‌ی دانشجویانی انتخاب می‌شود که علاقه‌مند به مطالعه و تحقیق در زمینه‌های پزشکی و بهبود سلامتی انسان‌ها هستند.

طراحی سایت فروشگاه حرفه ای با هوشمند گستران😍 (کلیک کنید)

در حال حاضر، رشته پزشکی دارای تخصص‌های مختلفی است که شامل پزشک عمومی، جراحی، داخلی، دندانپزشکی، زنان و زایمان، کودکان، عفونی، قلب و عروق، علوم تشخیصی و… می‌شود. هر یک از این تخصص‌ها نیازمند دانش و مهارت‌های خاصی است که به دانشجویان این رشته آموزش داده می‌شود.

برنامه‌های تحصیلی در رشته پزشکی معمولاً شامل دروس تئوری، کارآموزی و آزمون‌های عملی و نظری مختلف است. دوره تحصیلی در این رشته معمولاً بلند و پرفشار است و دانشجو باید تمام تلاش خود را بکار گیرد تا به موفقیت در پایان دوره دست یابد.

پس از فارغ التحصیلی، فرصت‌های شغلی بسیار خوبی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد. آن‌ها می‌توانند در بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی، دانشگاه‌ها، شرکت‌های داروسازی و… مشغول به فعالیت شوند. همچنین، بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته انتخاب می‌کنند که در زمینه تحقیقات علمی و پژوهش‌های پزشکی فعالیت کنند.

با توجه به اینکه پزشکی یک رشته بسیار چالش برانگیز و پرفشار است، دانشجویان این رشته نیاز به استعداد، تعهد و صبر زیاد دارند. همچنین، آن‌ها باید دارای اخلاق حرفه‌ای بالا و قدرت ارتباط برقرار کردن با بیماران و همکاران خود باشند.

تعریف شغل:

رشته پزشکی علم مطالعه و تشخیص بیماری ها، بررسی راه های درمان و مداوای بیماران، پیشگیری از بروز بیماری ها، کاهش میزان مرگ و میر، ارتقاء سطح بهداشت عمومی(طب پیشگیری و بهداشت) و کشف بیماری ها در دوره ی خفتگی یا تشخیص بیماری قبل از بروز علایم(طب پیش بینی و اکتشافی) است.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
چگونه مشاور تحصیلی خوبی برای خودم باشم؟

رشته یا گروه شغلی:

بهداشتی-درمانی

شرح وظایف و مسئولیت های اصلی شغل:

معاینه و معالجه بیماران و کمک به بهبود آن ها، مطالعه ی مداوم در زمینه ی یافته های جدید علوم پزشکی، فعالیت در جهت پیشگیری از امراض، آموزش عمومی جهت بهبود وضعیت بهداشتی جامعه.

پزشکی

اهمیت و ضرورت شغل:

از آن جایی که سلامت جسمانی انسان ها از ابتدایی ترین نیازهای آنها محسوب می شود، ضرورت وجود این شغل در جوامع بشری امری بدیهی است.

مدارک تحصیلی مورد نیاز برای احراز شغل:

دکتری حرفه ای(پزشک عمومی) و دکتری تخصصی.

مهارت ها، تجارب و دوره های آموزشی ویژه برای احراز شغل:

دورۀ آموزشی پزشکی به چهار بخش اصلی تقسیم می گردد که عبارتند از:

علوم پایه:

آشنایی با فیزیولوژی، کالبد شناسی، میکروب شناسی، بافت شناسی، بیوشیمی، پاتولوژی یا شناسایی آسیبهای وارده به اعضای بدن.

دوره فیزیوپاتولوژی(آسیب شناسی جسمانی):

شناسایی نحوه ی ایجاد بیماریها و بررسی علائم و علت بروز آنها.

شرایط محیط کار:

هیچ گونه شرایط خاصی از نظر زمان،مکان و تجهیزات برای طبابت نیاز نیست و در هر زمان و مکانی وحتی بدون وسایل کار نیز می توان بیماران را معاینه کرد.مکانهایی مانند مطب و بیمارستان مکانهایی قراردادی هستند که باید از نظر بهسازی و بهداشتی شرایط مطلوبی داشته باشند.

وسایل و ابزار مورد نیاز برای انجام دادن شغل:

لوازم کار ابتدایی پزشک عبارتند از:

گوشی پزشکی، دستگاه فشار سنج،ترمومتر،ثانیه شمار،اتوسکوپ،چراغ قوه و….

خصوصیات جسمانی و توانایی های بدنی لازم برای انجام دادن شغل:

سلامت جسمانی، قدرت مقاومت در برابر خستگی و سلامت کامل گویایی.

معلولیت های بی اثر در انجام دادن شغل:

در رشته های داخلی مانند تخصص داخلی، اطفال، پوست و… معلولیت از ناحیه اندام های تحتانی مشکل ساز نخواهد بود، ولی در رشته های جراحی سلامت کامل جسمانی ضرورت دارد.

خصوصیات روانی و توانمندی های لازم برای انجام دادن شغل:

سلامت روانی کامل، برخوردار بودن از بهره هوشی بالا و دقت نظر، دقت در اخذ اطلاعات از بیماران، قدرت تحلیل یافته ها و نتیجه گیری، سرعت عمل به منظور برخورد به موقع با فوریت ها، حافظه قوی جهت به خاطر سپردن اطلاعات وسیع پزشکی و استفاده به موقع از آنها، قدرت اخذ تصمیمات صحیح و به جا.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
دروس رشته کامپیوتر فنی حرفه ای دهم

پزشکی

رغبت های مورد نیاز برای انجام دادن شغل:

علاقه به انسان و سلامت مردم به عنوان مقدمه ای برای رسیدن به اهداف عالی تر.

ویژگی های شخصیتی(عاطفی،اجتماعی و رفتاری) لازم برای انجام دادن شغل:

ثبات عاطفی، تقوی،مسئولیت پذیری، رفتار مناسب و سازگاری در برخورد با اقشار مختلف جامعه، ادب، رازداری، مناعت طبع، خوشرویی و آراستگی.

محل اشتغال و استخدام:

بیمارستان ها، مراکز بهداشت، درمانگاه ها و مطب های دولتی و خصوصی.

جنبه های مالی و حقوقی:

حقوق و مزایای شغل بر مبنای قانون استخدام کشور یا نظام پرداخت هماهنگ است. فرد از مزایای فوق العاده شغل مانند حق بیمه و بازنشستگی برخوردار است. میزان درآمد در مطب های خصوصی هم بسته به تعداد بیماران مراجعه کننده است.

شرایط ارتقاء:

پزشک می تواند پس از گذراندن دوره عمومی، وارد رشته های تخصصی و فوق تخصصی(قلب و عروق،جراحی عمومی،مغز و اعصاب،و…)گردد. در هریک از رشته های فوق تخصص نیز دوره های کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد که بیشتر در خارج از کشور برگزار می شوند.

نحوه استخدام و ورود به شغل:

ورود به آن از طریق پذیرفته شدن در آزمون سراسری امکان پذیر است. فارغ التحصیل بورسیه در سازمان مربوطه و سایرین پس از انجام تعهدات در مراکز دولتی یا خصوصی مشغول به کار می گردند.

ارتباط های شغلی:

پرستاران، بهیاران، متخصصان آزمایشگاه، اپیدمیولوژیست ها( پزشکی جامعه نگر)، متخصصان بهداشت، مهندسی پزشکی و….

مطلوبیت ها و محدودیت ها شغل:

مطلوبیت ها:

پزشکی به دلیل اهمیت خاصی که دارد همواره مورد احترام اقشار مختلف مردم بوده است.

محدودیت ها:

پزشک به دلیل مسئولیت خویش در قبال مردم باید به طور شبانه روز در اختیار مردم باشد و به این جهت کمتر از سایر مشاغل از زندگی شخصی خود بهره می گیرد.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
معرفی رشته مهندسی پزشکی

اتحادیه، انجمن و تشکیلات حرفه ای وابسته به شغل:

سازمان نظام پزشکی ایران.

آینده ی شغل:

در شرایط فعلی متأسفانه به دلیل افزایش بی رویه تعداد پزشکان میزان تقاضا در این شغل نسبت به گذشته کاهش قابل توجهی یافته که این مسأله شرایط اقتصادی نا مطلوبی را ایجاد کرده است. از نظر اجتماعی طبابت همچنان از تقدس و اعتبار ویژه ای برخوردار بوده و می توان آن را از معتبر ترین مشاغل محسوب نمود.

مراحل و جریان یک روز عادی برای شغل:

در بیمارستان های دانشگاهی در ابتدای روز بیماران شب و روز گذشته در سالن کنفرانس بیمارستان، توسط کارورزان به کلیه پزشکان معرفی می شوند و استادان نظر خود را در مورد درمان آنها اعلام می دارند. سپس هر پزشک به بخش مربوطه رفته مشغول ویزیت بیماران می گردد و پس از خاتمه به آموزش دانشجویان می پردازد.

محل و راه های کسب اطلاعات بیشتر درباره شغل:

مصاحبه با پزشکان و استفاده از نشریات وزارت بهداشت و درمان.

توصیه ها و پیشنهادهای لازم برای داوطلبان ورود به این شغل:

الف) شناخت تواناییهای لازم برای ورود به این شغل

ب) وجود علاقه وافر برای تحمل سختیهای تحصیلی و شغلی فراوان در این رشته.

در نهایت، رشته پزشکی یکی از پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین رشته‌های تحصیلی در سطح جهان است که فرصت‌های شغلی بسیار خوب و پاداش مالی بالایی برای فارغ التحصیلان خود فراهم می‌آورد. به همین دلیل، علاقه‌مندان به مطالعات پزشکی معمولاً به دنبال ورود به این رشته هستند.

معرفی رشته و شغل پرستاری

امتیاز به این نوشته

25 thoughts on “معرفی رشته پرطرفدار پزشکی

  1. اهو میگوید:

    من همیشه ارزوداشتم که یک روزبتونم به دانشگاه پزشکی راه پیداکنم وپزشکی موفق بشم.امیدوارم همه ی دوست داران رشته پزشکی.به ارزوی خودشون برسند.

  2. لیلا میگوید:

    سلام ممنون از مطالب خوبتون اگه میشه اطلاعاتی درباره رشته کلیه ومجاری ادراری واسه ایمیلم بفرسین خیلی خیلی ممنون

  3. معین میگوید:

    سلام من امسال تیز نمونه قبول شدم میخوم تجربی بخونم بعد رشته پزشکی و هم تخصصم رو مغز اعصاب بگیرم .به همتون میگم موفق باشید………………………………………………………….

  4. نگاربانو میگوید:

    سلام من به پزشکی وتخصص خون وآنکولوژی علاقه شدیدی دارم لطفا درباره این تخصص ونحوه ورود به اون مطلب بزارید ممنون میشم به طورکامل که ایاتخصص مستقیمه یافوق تخصص داخلی 

  5. هانی میگوید:

    مرسی عالی بودش..فقط اگه میشه ی مطلبم درباره ی دامپزشکی و شرایطش و اینکه واسه دخترا شغل خوبی هست یا نه رو بذارید..بازم مرسی

  6. fateme میگوید:

    من عاشق این رشته به امیدخدا باکمک *فاطمه ی زهرا*من وهمه ی عزیزانی که عاشق این رشته ایم بهش میرسیم .ممنونم ازاطلاعات مفیدتون

  7. زهـــــــــــرا میگوید:

    سلام
    من یکی ازهدف های آیندم رسیدن به شغل مورد علاقم مغزواعصابه امیدوارم درآینده بتونم پزشک خوبی شم!

  8. mohmmad میگوید:

    من یکی از اون افرادی ام که خیلی به پزشکی به خصوص رشته جراحی قلب عروق علاقه دارم لطفا مطلبی جامع در مورد این رشته تو سایتتون بگذارین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *