معرفی پلی استیشن ۴

سونی  در کنفرانس اختصاصی خود که در نیویورک برگزار کرد از نسل جدید کنسول بازی پلی استیشن رونمایی کرد. سونی باور دارد که پلی استیشن ۴ جهشی بزرگ از آنچه ما به عنوان یک جعبه یا کنسول در ذهن داشتیم، است. این کمپانی ژاپنی در کنفرانس خود اعلام کرد که پلی استیشن بهترین مکان برای بازی است. پلی استیشن ۴ قرار است در فصل تعطیلات سال ۲۰۱۳ روانه بازار شود و هنوز قیمت آن مشخص نشده است، اما جزئیات بیشتر در مورد آن را در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد.

سونی اطلاعات زیادی در مورد کنسول بازی خود ارائه نکرد و بخش اصلی معرفی خود را به نمایشگاه تخصصی بازی E3 موکول نمود، مکانی که قرار است نسل بعدی ایکس باکس مایکروسافت نیز معرفی گردد.

پلی استیشن ۴ از نظر سخت افزاری به معماری سوپرشارژ PC تجهیز شده است که برپایه x86 است و واحد پردازش گرافیک آن به شدت ارتقاء یافته است. در کنسول جدید سونی از ۸ گیگابایت حافظه GDDR5 فوق سریع بهره گرفته شده است. همانطور که پیش‌تر به بیرون درز کرده بود دسته بازی پلی استیشن ۴ که DualShock 4 نامیده شده از یک تاچ‌پد شبیه به ویتا بهره می‌برد. یک نوار لامپی نیز در پشت دسته وجود دارد که بازیکن را تشخیص می‌دهد.

مشخصات فنی دقیق پلی استیشن ۴

  • یک تراشه  ۸ هسته‌ای Jaguar ساخت AMD به همراه گرافیک Radeon با قدرت پردازش ۱٫۸۴ ترافلاپ
  • ۸ گیگابایت حافظه GDDR5
  • دیسک سخت داخلی
  • بلو-ری ۶x و دی وی دی ۸x
  • USB 3.0 و پورت آگزیلری
  • شبکه گیگابایت اترنت و وای فای و بلوتوث ۲٫۱
  • خروجی HDMI، آنالوگ AV و صدای اپتیکال S/SPIF
  • دسته DualShock 4 با دو تاچ‌پد خازنی، ژیروسکوپ سه محوره، شتاب سنج سه محوره، ویبراتور، نوار لامپی با سه رنگ مختلف، اسپیکر مونو، پورت میکرو USB، جک هدست، باتری داخلی ۱۰۰۰ میلی آمپرساعت
  • دوربین Eye Camera با رزولوشن ۱۲۹۰ در ۸۰۰ پیکسل، فاصله کانونی f/2.0، زاویه دید ۸۵ درجه، حداقل فاصله برای فوکوس ۳۰ سانتی متر، میکروفن ۴ کاناله

پلی استیشن ۴ مجهز به دوربین سه بعدی (۳D) است که از طریق نوار لامپی پشت دسته ها، امکانات کنترلی بسیاری را میسر می‌سازد. خود کنسول بازی نیز مجهز به یک پردازنده ۸ هسته‌ای قدرتمند است که قادر به پردازش ۲ ترافلاپ بوده و توانایی رندر آنی ۳۰ هزار چندضلعی را دارد. برای مقایسه بهتر لازم است بدانید که پلی استیشن ۳ قادر به رندر ۱۵ هزار چندضلعی بود. گرافیک این کنسول نیز ساخت AMD و از خانواده Radeon است.

هدف ما امکان اشتراک گذاری ویدیو در پلی استیشن ۴ به آسانی اسکرین شات‌های امروزی است.

در پلی استیشن ۴ کاربر می‌تواند تنها با فشار دادن دکمه پاور به راحتی بازی را موقتا متوقف نموده و با فشار مجدد آن دکمه بلافاصله بازی را ادامه دهد. نسل جدید کنسول بازی خانگی سونی دارای یک تراشه اختصاصی ثانویه است که برای دانلود و آپلود طراحی شده است، یعنی حتی وقتی کنسول خاموش است، باز هم عملیات دانلود و آپلود فایل‌ها متوقف نمی‌شود.

نکته جالب دیگر در پلی استیشن ۴ امکان بازی پیش از اتمام دانلود کامل آن است. یعنی در حین دانلود بازی، امکان شروع بازی وجود دارد و همزمان با بازی، دانلود آن نیز دنبال می‌شود. کاربران می‌توانند ویدیو مربوط به بازی خود را نیز آپلود نموده و با دیگران به اشتراک بگذارند. سونی برای کاهش حجم ویدیو پیش از آپلود، آن را فشرده می‌کند تا پهنای باند کمتری مصرف شود. به این ترتیب کاربران می توانند کارهای خارق‌العاده‌ای که در بازی‌ها انجام می‌دهند مانند رکوردهای تازه و غیره را به راحتی با دوستان و کاربران دیگر به اشتراک بگذارند. سونی در این کنفرانس اعلام کرد که ما اشتراک گذاری ویدیو را در پلی استیشن ۴ به راحتی اشتراک گذاری اسکرین شات در دنیای امروز کرده‌ایم.

 Untitled987

سونی تمرکز ویژه‌ای بر امکانات اجتماعی داشته و آن را فراتر از یک چت ساده، کرده است. در پلتفرم پلی استیشن ۴ کاربران می‌توانند به دیگران اجازه دهند تا بازی آن‌ها را بصورت زنده تماشا کنند. کاربران همچنین می‌توانند از طریق تلفن هوشمند یا ابزارهای قابل حمل دیگر ویدیوهای آپلود شده دیگران را مشاهده کنند.

سرویس‌های فیس بوک و شبکه استریم ویدیویی Ustream نیز با پلی استیشن ۴ سازگار شده‌اند و دسترسی به آن‌ها نیز وجود دارد.

سونی از فناوری‌های شرکت Gaikai که پیش‌تر آن را تصاحب کرده بود در پلی استیشن ۴ بهره برده است. سونی اعلام کرد با بکارگیری فناوری Gaikai و فروشگاه پلی استیشن، شما قادر خواهید بود تا هر بازی را بصورت مجانی و آنی آزمایش نموده و در صورت تمایل آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و در نهایت اگر آن را پسندید خریداری نمایید.

 Untitled12

هرچند سونی مثال واضحی را برای این قابلیت نمایش نداد اما اعلام نمود که دسته DualShock 4 دارای دکمه Share است که اشتراک گذاری محتوا را آسان می‌کند.

سونی در این کنفرانس تمرکز ویژه‌ای نیز بر روی کنسول دستی ویتا داشت، کنسولی که هنوز موفقیت چندانی را به همراه نداشته است. سونی اعلام کرد که تولیدکنندگان بازی می‌توانند از ویتا به عنوان صفحه ثانویه بازی استفاده کنند و محصولات خود را طوری طراحی نمایند که کاربر بتوانند از ویتا و پلی استیشن ۴ همزمان یا در کنار یکدیگر استفاده کند.

متاسفانه امکان اجرای بازی‌های پلی استیشن ۳ بر روی پلی استیشن ۴ وجود ندارد و خبری از استریم این بازی‌ها از طریق سرویس ابری و موارد مشابه نیز نیست! اما سونی اعلام نموده که در تلاش است تا بازی‌های پلی استیش را بر روی هر ابزاری در دسترس قرار دهد!

سونی از قیمت و زمان عرضه پلی استیشن ۴ صحبتی به میان نیاورد و احتمالا اطلاعات تکمیلی را در E3 منتشر خواهد کرد.

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

3 پاسخ

  1. به جمع ما بپیوندین و در صفحه ی هرچه دل تنگت می خواهد بگو بیایید و هرچه دل تنگتان می خواهد بگویید و با دوستان خود حرف بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها