معرفی کتاب برای گروه سنی نوجوان؛ سی و پنجم ماه مه

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

یاسمن رضاییان:

۳۵ام ماه مه.سایت نوجوان ها (1)اگر به ما بگویند یک انشا با موضوع دریای جنوب بنویسیم چه کار می کنیم؟ احتمالا اولین گزینه ای که به ذهنمان می رسد این است که سراغ اینترنت برویم و در مورد دریای جنوب جست و جو کنیم. اما وقتی معلم کُنراد گفت باید یک انشا با موضوع دریای جنوب بنویسند، او این کار را انجام نداد.

کنراد، پنج شنبه ها را با عمویش، رینگل هوت می گذراند. او بعد از مدرسه به خانه عمویش آمد و گفت: «معلم مان گفته در مورد دریای جنوب انشا بنویسیم اما تخیل من ضعیف است و نمی توانم آن را در خیالم تصور کنم تا در موردش بنویسم. حالا باید چه کار کنم؟» آن ها داشتند درباره این موضوع صحبت می کردند که یک دفعه سر و کله «نِگرو کابالو» اسب سخنگو پیدا شد. کابالو، پشت در خانه عمو رینگل هوت منتظر ایستاده بود تا یک نفر یک حبه قند به او بدهد. 

وقتی پای کابالو به داخل خانه عمو باز می شود ماجراها شروع می شوند. او به کنراد پیشنهاد می دهد برای نوشتن انشایش به دریای جنوب سفر کند. اما چطوری؟ از طریق کمدی قدیمی که در خانه عمو وجود دارد.

آن ها در مسیر رسیدن به دریای جنوب از «سرزمین جادویی» می گذرند و آدم هایی را می بینند که تنها با تصور کردن می توانند به آنچه می خواهند دست پیدا کنند. در میان قلعه های قدیمی با «هانیبال» و «پتر کبیر» و «ژولیوس سزار» دیدار می کنند و شاهد مسابقه دوی صدمتری می شوند که میان «اسکندر کبیر» و «آشیل» برگزار می شود. مسافران دریای جنوب، سرخوش از عجایب بامزه ای که دیده اند به «دنیای وارونه» وارد می شوند، دنیایی که در آن پدرها و مادرها به مدرسه می روند و بچه ها به سرکار. سپس از «شهر خودکار» سر در می آورند؛ شهری که در آن همه کارها به صورت ماشینی و بدون دخالت انسان انجام می شود. بعد از آن، روی خط استوا به راه می افتند و به دریای جنوب می رسند.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
معرفی کتاب «بی صدایی»

«سی و پنجم ماه مه» روایتی طنزگونه و سرگرم کننده دارد و به نظر کتابی فقط برای پر کردن اوقات فراغت است. اما در پشت این روایت سرگرم کننده، نکته های بسیاری وجود دارد. در هر فصل از کتاب ما به همراه کنراد به دنیایی جادویی سفر می کنیم؛ دنیایی که همه چیز در آن خوب است و ته دلمان می خواهد در چنین جایی زندگی کنیم. اما در نهایت متوجه می شویم در پس تمام خوشی ها و لذت هایی که راحت به دست آمده اند، یک جای کار می لنگد. «اِریش کِستنِر» نویسنده، کاری می کند که در پایان کتاب با خودمان بگوییم همین بهتر که در دنیای خودمان، در کنار سختی ها و خوشی های توامان زندگی می کنیم.

اریش کستنر عمده شهرت خود را مدیون اشعار طنز اجتماعی و کتاب هایی است که برای کودکان و نوجوانان نوشته. این نویسنده را که برنده «جایزه هانس کریستین اندرسون» نیز شده، به عنوان پدر ادبیات کودک و نوجوان آلمان می شناسند.

سی و پنجم ماه مه را انتشارات «محراب قلم» با ترجمه «سپیده خلیلی» و با قیمت 9000 تومان به چاپ رسانده است.

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *