کتاب های مبارزه با اعتیاد یک راهنمای جامع و مفید برای افرادی است که به دنبال راهحلهای موثر برای مقابله با اعتیاد هستند. نویسندگان با بررسی عمیق و دقیق این موضوع، به خوانندگان راهکارهایی را ارائه میدهند ک تا با اعتیاد خود مقابله کنند
در این کتاب ها ، نویسندگان به بررسی عوامل مختلفی که باعث ایجاد و تشدید اعتیاد میشوند، میپردازندو به دقت به بررسی عوامل فردی، اجتماعی و روانشناختی که نقش مهمی در افزایش خطر اعتیاد ایفا میکنند، پرداخته و راهکارهایی را برای کنترل و مدیریت این عوامل ارائه میدهند.
با خواندن این کتابها ، خوانندگان قادر خواهند بود تا بهترین راهکارها و روشهای ممکن برای کنترل و مدیریت اعتیاد را شناسایی کرده و استفاده کنند.
نام کتاب: سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان
نویسنده: فرهاد طارمیان
ناشر: تربیت
سال انتشار: 1378
معرفی مختصر کتاب:
در نوشتار حاضر، مهمترین نظریههای مربوط به علل مصرف مواد مخدر در نوجوانان، هم چنین روند جاری پیش گیری از اعتیاد در مدارس بررسی میشود و در نهایت، با تکیه بر یافتههای علمی، طرحی فرضی به منظور پیش گیری از سوءمصرف مواد مخدر در میان دانشآموزان عرضه میگردد.
عناوین مورد بحث در کتاب عبارتند از: رویکرد سیستمی و کلنگر به مسئله سوءمصرف و وابستگی مواد مخدر؛ نظریه سوءمصرف مواد مخدر در نوجوانان؛ نظریههای شناختی ـ عاطفی؛ نظریه یادگیری اجتماعی؛ نظریههایی که بر ویژگیهای درونی افراد تاکید دارند؛ عوامل خطر و محافظ در سوءمصرف مواد مخدر؛ عوامل روان شناختی؛ روشها و مفاهیم پیش گیری؛ سوءمصرف مواد در مدارس؛ طرح یک برنامه پیش گیری از سوءمصرف مواد.
در پایان کتاب، نمونهای از یک آزمون نگرش سنج و پاسخنامه آن به چاپ رسیده است.
نام کتاب: جنگ خاموش اعتیاد
نویسنده: محمدهادی افتخارزاده
ناشر: مصلی
سال انتشار: 1390
معرفی مختصر کتاب:
نویسنده در این کتاب، ضمن بیان علل و عوامل مؤثر بر اعتیاد، به معرفی انواع مواد مخدر، محرکها، داروهای نیروزا و توهمزا هم چون: «چرس»، «نورجیزک»، «مسکالین»، «کرانم» و… پرداخته و پس از آن با شرح دو بیماری مهمِ همراه با اعتیاد یعنی: هپاتیت و ایدز، روشها و مراحل درمانی این بیماری را بررسی و درباره راههای پیش گیری از آن توضیح داده است.
نام کتاب: مواد نیروزا
نویسندگان: علی کاشی، مهدی کارگر فرد، زهرا سرلک
ناشر: سالمی
سال انتشار: 1388
معرفی مختصر کتاب:
امروزه مصرف مواد نیروزا به عنوان یک معضل اجتماعی جدی در بسیاری از کشورهای جهان خودنمایی و مشکلات گوناگونی را برای جوانان و نوجوانان ایجاد کرده است.
با توجه به تغییراتی که هر روزه در انواع مختلف این مواد و خصوصیات مصرفکنندگان آن ها رخ میدهد، کنترل آن برای مدیران و سیاست گذاران امری مشکل است. به عقیده نگارندگان، مشکلی که در سالهای اخیر در این خصوص ایجاد شده، مصرف مواد نیروزا توسط افراد غیر ورزشکار و ناآگاه از تاثیرات و عوارض آن ها است.
در کتاب حاضر، ضمن ارائه تاریخچهای از مصرف داروها و مکملها در ورزش، شیوع دوپینگ و مصرف مواد نیروزا در ایران و جهان بررسی شده و در ادامه، به معرفی اقسام این مواد از جمله محرکها، بتابلوکرها، کربوهیدراتها، آنتی اکسیدانها و محلولهای بافری پرداخته شده است.
نام کتاب: استراتژی های تحقیق محور پیش گیری از سوء مصرف مواد مخدر
نویسندگان: علیرضا محسنی تبریزی، نعمت الله بابایی، علیرضا جزایری
ناشر: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
سال انتشار: 1392
معرفی مختصر کتاب:
کتاب حاضر تلخیصی از یک گزارش تحقیق چند جلدی است که طی آن یافته های مربوط به تحلیل تحقیقات انجام شده درباره پیشگیری از سوء مصرف مواد واکاری شده است. این اثر می کوشد در پرتو نتایج حاصل شده از تحقیقات داخلی و خارجی مربوط به پیش گیری از سوء مصرف مواد، پیشنهادها و توصیه های راهبردی را ارائه کند.
بررسی سابقه تحقیقات، برنامه ها و فعالیت های پیش گیری از سوء مصرف مواد در ایران و جهان؛ پیش گیری، رویکردی در مقابله با سوء مصرف مواد؛ انواع مدل ها، راهبردها و برنامه های پیش گیری از سوء مصرف مواد و… محورهای اصلی مورد بحث در این کتاب است.
نام کتاب: علم اعصاب در مورد مصرف و وابستگی به مواد روان گردان
مترجمان: مرجان نصیری اصل، فرزانه زمان سلطانی
ناشر: سایه گستر
سال انتشار: 1387
معرفی مختصر کتاب:
مواد روانگردان که بیشتر تحت عنوان داروهای روانگردان نامیده می شوند، موادی هستند که مصرف آنها می تواند فرآیندهای مربوط به هوشیاری، خلق یا تفکر را تغییر دهد. این مواد براساس متعلق بودن به دسته خاص از گیرنده هایی که در مغز تاثیر می گذارند، با یکدیگر متفاوت هستند، ولی از سوی دیگر در میان آنان اشتراکاتی منطقی وجود دارد. برای مثال: مسیرهای عصبی که داروهای روانگردان برآنها تاثیر می گذارند.
همچنین این مواد تحت تاثیر رفتارهایی نظیر خوردن غذا، رابطه جنسی و … قرار می گیرند. به این مفهوم که استفاده از مواد روانگردان حداقل در آغاز مصرف، بخشی از فشارهای انسانی را فراهم می سازد که به طور قدرتمندی سبب احساس سرخوشی یا دفع درد می گردد. پاره ای از موضوعات کتاب حاضر بدین قرار است: مکانیسم های مغزی، فرآیندهای زیست رفتاری در وابستگی، سایکوفارماکولوژی وابستگی در دسته های مختلف دارویی، مسائل اخلاقی مربوط به تحقیق در علم اعصاب و بیماری های همزمان با یکدیگر.
یک پاسخ
مبارزه با اعتیاد
64 – همه مفاسد اجتماعی حاصل از اعتیاد مربوط به قلمرو خماری
است که حاصل فقر و در دسترس نبودن مواد است. بنابر این اگر
دولنها این مواد را بطور قانونی و ارزان در اختیار آنها قرار دهند اساس
مفاسد حاصل از اعتیاد از میان می رود. این تنها راه به حداقل رسانیدن
تباهی و شرازت و خطرات حاصل از اعتیاد است.
65- جنگ فیزیکی با اعتیاد فقط و فقط در خدمت پیچیده تر شدن و
پیشرفت اعتیاد و بالاتر رفتن هزینه ها و مفاسد حاصل از آن و گرایش
به مواد قوی تر و داروهای روان گردان است و فروپاشی خانواده ها.
66- دست کشیدن از مبارزه با اعتیاد توسط دولتها، مفیدترین راه
مبارزه با اعتیاد است که عوارض آنرا به حداقل می رساند.
67- پیچیده ترین مافیاهای مواد مخدر در جریان مبارزه با قاچاق
مواد مخدر در بطن حکومتها پدید آمده اند.
از کتاب ” فلسفه اعتیاد ” استاد علی اکبر خانجانی ص 7