پرسش
سلام. من دانش آموز سال اول دبیرستان نمونه هستم. قبلا این دبیرستان فقط رشته ریاضی داشته ولی امسال تجربی هم اومده. حالا من وسط یه دو راهی موندم. توی دروس زیست و شیمی نمراتم عالیه و در فیزیک و ریاضی هم همین طور. برای من رفتن تو هر دو تا رشته راحته چون تلاش می کنم ولی آیندش برام مهمه. میخوام بدونم از نظر آینده داشتن و شغل کدوم یکی مناسب تره و راه کدوم یکی طولانی تره. میشه راهنمایی کنید؟
پاسخ آقای مسگری؛ مشاور تحصیلی سایت
دوست من سلام
قبولی در رشته ریاضی نسبت به تجربی راحت تره ولی تجربی اگر بتونی دندان پزشکی، پزشکی ( تا مرحله تخصص )، دارو سازی و … قبول بشی، از نظر کار مناسب تره ولی زمان زیادی هم می بره. چون مدرستون هم تازه امسال رشته تجربی راه انداخته، ممکنه خیلی خوب نتونن شما را پشتیبانی کنن.
این چند تا نکته رو راجع به رشته تجربی بدونی، بد نیست: برای موفقیت در این رشته قوی بودن در درسهای علوم تجربی دورهی راهنمایی و علوم زیستی، ریاضی و شیمی دبیرستان از اهمیت خاصی برخوردار است. دانش آموزانی که به ساختمان بدن موجودات زنده علاقهمند هستند و از مطالعهی طبیعت (گیاه، جانوران و محیط زیست) لذت میبرند، میتوانند در این رشته موفقیت به دست بیاورند.
یادگیری مطالب زیست شناسی نیاز به حافظه قوی دارد یعنی دانش آموز باید بتواند بسیاری از موضوعات دانش زیست شناسی را در ذهن تجسم نماید و به خاطر بسپارد. همچنین افرادی که علاقه زیادی به کارهای آزمایشگاهی دارند و تواناییهای لازم را در این خصوص دارا هستند از کسانی محسوب میشوند که میتوانند موفقیتهایی در این رشته به دست بیاورند.
از نظر تنوع رشتههای دانشگاهی، گروه علوم تجربی بعد از ریاضی و فیزیک در رتبه دوم قرار دارد. نکته جالب توجه آنجاست که اکثر افرادی که این رشته را انتخاب میکنند به پزشکی علاقهمند هستند، اما باید توجه داشت که ظرفیت دانشگاهها در این زمینه محدود است. آمار شرکتکنندگان رشتهی تجربی در کنکور سراسری رشد چشمگیری داشته است و این موضوع علاوه بر کشور ما در کشورهای دیگر مانند هند، چین و . . . نیز اتفاق افتاده است.
سؤالی که مطرح میشود این است که چه چیزی باعث گرایش عموم به رشتهی تجربی شده است؟
دلائل متعددی را میتوان برشمرد که باعث این گرایش شده است ولی عمدهترین آنها عبارتاند از:
۱) شأن اجتماعی و سطح درآمد سه رشتهی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و عشق و علاقهی زیادی در بین نوجوانان برای اشتغال در این رشتهها دیده میشود.
۲) وجود خانواده رشتههای بیوتکنولوژی در این رشته (مانند بیوشیمی، بیوفیزیک، سلولی و مولکولی و …) گرایش به رشتهی تجربی را افزایش داده است. هماکنون خانواده رشتههای بیوتکنولوژی یکی از علوم روز دنیا هستند زیرا علم پزشکی به سمتی میرود که به جای درمان بیماریها، جلوگیری از بروز آنها را در دستور کار خود قرار دهند و این مورد با کنترل عوامل وراثتی و سلولی صورت میگیرد.
۳) درس اصلی این رشته (زیستشناسی) با آموزش مفاهیم جذاب و طرح سؤالهای چالشی در کنکور، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده و تعدادی از دانشآموزان به دلیل علاقهی وافر به این درس، مجذوب رشتهی تجربی شدهاند.
اگر شما نیز از عزیزانی هستید که به دلائل مذکور یا دلائل دیگر به این رشته گرایش پیدا کردهاید، باید این مهم را در نظر بگیرید که در وضعیت فعلی، رقابت در کنکور این رشته، بیشتر از رشتههای ریاضی و انسانی است و اگر توان رقابتی خود را با سعی و تلاش میتوانید بالا ببرید، رشتهی مناسبی را انتخاب کردهاید.
«سختکوشی و داشتن ساعت مطالعهی بالا و مستمر از لازمههای موفقیت در این رشته است.»
موفق باشی
- شرکت در آزمون های مؤسسات لازم و ضروریه؟
کاربران عزیز
شما می توانید سؤال خود را از طریق راه های زیر ارسال نمایید:
1- ارسال پرسش از طریق دیدگاه (کادر پایین صفحه)
2- ارسال پرسش به آدرس ایمیل info@nojavanha.com
3- ارسال پرسش به آیدی تلگرام @site_nojavanha
کاربر عزیز “کیمی”
آقای مسگری مشاور تحصیلی سایت نوجوان ها این گونه به سؤال شما پاسخ داده اند:
دوست من سلام
برای موفقیت در هر کار و رشته ای، باید به اون کار و رشته علاقه داشت و براش زحمت کشید. پس به هر کدوم که بیشتر علاقه داری، اون اهمیت بیشتری داره! ولی اگر علاقه ات یکسانه:
۱- حقوق
۲- روانشناسی
۳- فقه
۴- علوم ورزشی
موفق باشی
با تشکر
نشریه اینترنتی نوجوان ها
سلام روانشناسی فقه وحقوق وعلوم ورزشی رو ب ترتیب اهمیت واینده شغلی روبرام میچینید