گفتگو با نویسنده نوجوان زهرا زارع

زهرا زارع

زهرا زارع نویسنده نوجوانی است که با صفحه یک فنجون گپ نشریه گفتگو کرده است.

خودتان را معرفی کنید

زهرا زارع، متولد 1386 از استان فارس، شهر فاروق

چطور به سمت حرفه نویسندگی رفتید ؟

من همیشه ارادت خاصی به اشعار و دلنوشته ی بزرگان و هنرمندان داشتم و دارم و این چیزی جز علاقه به نوشتن نبود.  با شرکت در مسابقات دلنوشته ذوق و شوق قلمم بیشتر شد.

با آشنایی انتشارات حوزه مشق و همراهی و حمایت پدر و مادرم بهتر و موفق تر توانستم فعالیت خود را در این زمینه ادامه دهم .

زهرا خانم، اغلب نوشته های شما در چه موضوعی هستند ؟

بیشتر نوشته های بنده در غالب دلنوشته است، گاهی هم داستان کوتاه می نویسم.

نویسنده

چه کتاب هایی چاپ کرده اید ؟

کتاب بغض بی انتها با موضوع دلنوشته که سرپرست این کتاب خانم یلدا آه مند بودند چکیده قلم با موضوع دلنوشته که سرپرست نویسندگان این کتاب من بودم .اسرار واژه ها که در دست چاپ است باز هم با موضوع دلنوشته است.

دلنوشته های شما چه موضوعی دارند؟

با هر موضوعی می شود یک دلنوشته ی زیبا نوشت اما به نظر من اکثر دلنوشته ها که به دل مخاطب می نشیند با موضوع محرم و امامان است.

ویژگی های یک نویسنده از نظر زهرا زارع چیست ؟

یک نویسنده ی موفق باید خالصانه آنچه را که در حس و وجودش است با قلمش بیان کند. کتاب زیاد بخواند، راجع به شاعران و نویسندگان بزرگ اطلاعاتی داشته باشد و با اشعار و ادبیات مختلف آنها آشنا باشد. همین امر موجب قوی شدن دایر ه ی لغات در نویسندگی هم می‌شود.

در حوزه نویسندگی چه مقام هایی دارید ؟

برگزیده ی مسابقه ی ادبی مسیحا با موضوع انتظار

مسابقه ی کشوری انشا با موضوع مهر امام زمان شدم

و در سال1400 جزو برترین سرپرست نویسندگان

خانم زارع، علاوه بر نوشتن چه هنرهای دیگری دارید ؟

گویندگی را خیلی دوست دارم .

شما که گویندگی را دوست دارید، تا به حال چه تلاش هایی برای رسیدن به اجرا و گویندگی کرده اید؟

گویندگی در جای خودش بسیار جذاب است و نیاز به تمرین و مداومت دارد. دوست دارم در این زمینه فعالیت داشته باشم ولی نه به این زودی، چون نیاز به یک سری آموزش های ویژه مثل کلاس فن بیان و استفاده ی مناسب  و به موقع از زبان بدن و خلاصه آموزش و یادگیری مهارت های ریز و درشت در این زمینه هستم. ان شاالله جزء برنامه های من در آینده می باشد.

از نظر زهرا زارع، مجری و گوینده آینده، چه گوینده ای جذاب است؟

گوینده ای که همیشه چهره اش خندان باشد و تمام اصول و فنون گویندگی را رعایت کند و با صدا و لحن دلنشین اجرا داشته باشد. قطعا از نظر من  و اکثریت جذاب است.

از میان مجریان و گویندگان، کدام یک را می پسندید؟

مجری های برنامه های کودک اکثرا اجرای خوبی دارند، مثل آقای داریوش فرضیایی، خانم ملیکا زارعی و ….گویندگان خبری هم مثل خانم مهناز شیرازی و مرحوم فرزانه معصومیان.

زهرا زارع

چطور نویسنده ای  ماندگار باشیم؟

نویسنده ی ماندگار بودن در کلام آسان و راحت به نظر می رسد ولی تا رسیدن به این مفهوم خیلی راه طولانی وجود دارد. اما ما می توانیم نویسنده ماندگار باشیم اگر از اول راه اصولی پیش برویم و الگوی مناسب در این زمینه داشته باشیم و مطالعه ی اثرهای ادبی مختلف بزرگان و توجه به سبک گفتاری و نوشتاری  و نگارش آنها و از همه مهتر احساس نوع دوستی و مردمی بودن که جامعه در آن زمان چه از یک نویسنده انتظار دارد. بدون شک همه این اتفاقات در کنار هم کمک می کند تا یک نویسنده بتواند موفق عمل کند و موفقیت خودش به ماندگار بودن یک نویسنده کمک می کند.

برای شعر سرودن محیط و شرایط خاصی نیاز است یا در لحظه ممکن است حسش بیاید؟

بستگی به شاعر دارد ولی شعر سرودن در لحظه ممکن است اتفاق بیافتد و شاعر یک شعر زیبا را خلق کند. بعضی از شاعران برای شعر سرودن نیاز به تمرکز دارند و یا باید از یک سری چیزها الهام بگیرند.

کتابی که در آینده منتشر می کنید چه نام دارد و درباره چیست ؟

دوست دارم کتابی بنویسم تا بتوانم قدردان ذره ای از زحمات مادرم باشم و نام کتاب را مهر مادری بگذارم و با افتخار تقدیم به مادر عزیزتر از جانم و تمام مادران پر مهر سرزمینم کنم.

زهرا زارع به عنوان یک نویسنده انتقاد پذیر است و از خواننده های مطالبتون درخواست انتقاد و پیشنهاد جهت پیشرفت در کار دارید؟

به نظر من انتقادی که سازنده و موثر باشد در جهت پیشرفت اهداف، با کمال میل استقبال می کنم و خوشحال م شوم که چقدر برای مخاطبم مهم بوده ام.

 به نظر شما نوشتن قابل یادگرفتن است یا ذاتی است؟

درست است که عشق به نوشتن در ذات یک نویسنده است اما نمی شود گفت که نویسندگی قابل یادگرفتن نیست.

چرا که داشتن علاقه، پیش نیاز تمام موفقیت ها است.

هرچند نویسندگی یک استعداد تلقی می شود، اما باید این استعداد را رشد دهیم و هر چه قدر مهارت بیشتری پیدا کنیم و این استعداد را پرورش دهیم قطعا موفق تر خواهیم بود. چیزی که دیگران نویسندگی را یک استعداد ذاتی می دانند چند توانایی بیشتر نیست.

به نوجوانان کتاب معرفی کنید ؟

کتاب رمان بابا لنگ دراز اثری از جین وبستر واقعا رمان جالبی است. کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب اثر مهدی اذریزدی واقعا داستان هایش جذاب و خواندنی است.

بهترین کادویی که تا به الان گرفتید ؟

کتاب را خیلی دوست دارم، بنابراین بهترین کادویی که می تواند مرا خوشحال کند کتاب است، چون باکتاب خواندن در راه و مسیری که هستم بیشتر از هر چیز به قلم و دایره ی لغات و برانگیختن حس و حالم در نوشتن کمک می‌کند.

الگوی شما درنویسندگی ؟

الگوی بنده در نویسندگی خاله ی عزیزم است، خاله ام نویسنده نیست ولی کتاب زیاد می خواند و گاهی هم چیکده ای از دل می نویسد. برای همین بیشتر در نوشته هایم راهنماست و  از نوشته هایش  الهام می گیرم و در این مسیر الگویم می باشد.

برزگترین هدف شما در آینده ؟

بزرگترین هدف بنده این است که یک نویسنده ی بزرگ در سطح کشور باشم و نوشته هایم آنقدر پر معنا و مفهوم باشد تا ان شاالله به زبان‌های مختلف دنیا چاپ شود.

یک بیت شعر که دوستش دارید ؟

شاخه ها پژمرده است

سنگ ها افسرده است

رود می نالد

جغد میخواند

غم بیاویخته با رنگ غروب

می تراود ز لبم قصه سرد

دلم افسرده در این تنگ غروب

سهراب سپهری

شعر سرودن سخت است ؟

هر راهی سختی خود را دارد … اما این سختی وقتی با علاقه همراه باشد شیرین ترین است. از روی علاقه چند بیت شعر کوتاه سروده ام.

اوقات فراغت چه می کنید ؟

کتاب می خوانم، می نویسم، سریال تماشا می کنم.

چطور به این همه موفقیت دست پیدا کردید ؟

با توکل بر خدا و حمایت های صمیمانه ی خانواده ام و تلاش های اساتید و دیگر عزیزان و در آخر علاقه ای که در وجودم نهادینه است.

تاحالا از خواب هایی که می بینید الهام گرفته اید ؟

هر چیزی که به قلمم وسعت نوشتن دهد بله استفاده می کنم حتی خواب.

خاطره ای جالب از نویسندگی تعریف کنید .

برای اولین بار با انتشارات حوزه مشق کارکردم، کتاب چاپ کردم، همین چاپ کتاب اولم و لوح هایی که گرفتم خاطره ی جالب من است که از صفر شروع کردم و به اینجا رسیدم،ولی هنوز خیلی راه دارم تا بهترین نویسنده بشوم و برای بهترین نویسنده شدنم هرروز تلاش میکنم.

حس شما به این کلمات چیست ؟

خدا : پشت و پناهم

پدر : کوه استوار و بهترین پشتیبان

مادر : آرامش قلبم

کتاب : بهترین دوستم

سیمین دانشور : بهترین بانوی موفق نویسنده ی ایرانی

ویکتور هوگو : نویسنده ی توانمند و مطرح

کسانی که می خواهند نویسنده بشوند از کجا شروع کنند ؟

صادقانه حس و حالشان را با واژه ها بنویسند ، مطالعه کنند، مطمئن باشند اگر واقعا علاقه به نوشتن دارند با پشتکار و اراده ی قوی قطعا موفق خواهند شد و به خواسته هایشان خواهند رسید.

صحبت شما با نوجوانان چیست ؟

در زندگی روزمرشان برنامه ریزی، اراده، و پشتکار داشته باشند. حداقل روزانه یک تایم برای مطالعه بگذارند  و هرگز ناامید نشوند و شکست را نپذیرند.

کلام آخر زهرا زارع

تشکر می کنم از کسانی که همراهم بودند و حمایتم کردند.

 

گفتگو سجاد زین العابدین

4.4/5 - (8 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

2 پاسخ

  1. افرین زهرا خانم گل خیلی خوب بود.ایشا…همیشه در هر مرحله که در زندگیت هسی همیشه بدرخشی دختر باهوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها