پهر یک از ما از ته دل دوست داریم قدرت بیناییمان عالی باشد اما بیشتر ما زیاد به مراقبت چشممان اهمیت نمیدهیم. در اینجا به برخی از تغییرات مهم شیوه زندگی اشاره میکنیم که میتواند از بروز مشکلات بینایی مانند کم شدن قدرت آن پیشگیری کرده و چشمتان را سالم نگه دارد.
۱.کمی از تکنولوژی فاصله بگیرید یا استراحتی به خود بدهید
البته گفتنش راحتتر از انجام دادنش است. خیره شدن به صفحه گجتهای جدید برای ساعتهای متمادی منجر به کاهش آب و فشار چشمی شده که به کم شدن قدرت بینایی و یا علائم دیگری مانند سردرد، چشمدرد و غیره منتهی میشود. بهتر است هر پنج دقیقه یکبار، دیدتان را به جای دیگه متمرکز کرده و کمی پلک بزنید.
۲.از خوردن هلههوله خودداری کنید
غذاهایی که سرشار از کربوهیدرات و شکر هستند به قندهای ساده یا گلوکز تجزیه میشوند و مازاد آنها میتواند به رگهای خونی چشم آسیب رسانده و منجر به شکلگیری رسوبات چرب شود. از طرفی غذاهای فرآوریشده مانند پنیر، برگرها، پیتزاها، دونات همه و همه منجر به بروز رسوبات چرب در رگهای خونی چشم شده که به مرور زمان روی بینایی تأثیر منفی میگذارد.
۳.از عادتهای مخرّب خود دست بردارید
عادتهایی مانند سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی میتواند آسیبهای جدی به چشمتان وارد کند. در واقع این عادتها خطر تباهیِ لکّه زرد (آسیب به حساسترین بخش عصب چشم که بر بینایی مرکزی تأثیر میگذارد) را به دنبال داشته و به عصب بصری هم آسیب وارد میکند. اینها علل برگشتناپذیر نابینایی محسوب میشوند.
۴.تنبلی چشم خصوصا در بچهها را نادیده نگیرید
این بیماری که آن را به نام لوچیِ چشم هم میشناسند در بچهها رخ داده و طی آن چشمها با هم قرینه نبوده و اگر به موقع درمان نشود میتواند به مشکلات بینایی بیانجامد. بچههایی که نمیتوانند نوشتههای روی تخته را در مدرسه ببینند یا برای تلویزیون دیدن باید چشمهایشان را لوچ کنند به عینک نیاز دارند، بنابراین باید به طور مرتب چکآپ چشم انجام دهند.