پرسش

با سلام.

من ۱۵ سالمه و صمیمی ترین دوستم ۱۷ سالشه و امسال کنکور داره. متأسفانه مدرسمون و خانواده اش خیلی روی درس تاکید دارن و تفریح خیلی براشون مهم نیس….با اینکه هنوز خیلی درساشون سنگین نشده اما دوستم یه جورایی کم آورده… من سعی می کردم که ازش فاصله بگیرم تا راحت تر به کاراش برسه اما اون این کار منو اینجور برداشت کرد که من دیگه علاقه ای به ادامه دوستی ندارم و از دستم دلخور شد و ازم خواست که هواشو داشته باشم… متاسفانه در همین یک هفته گذشته هم یه مشکل خانوادگی براش پیش اومده و هم با دوستای همکلاسیش به مشکل برخورده و من حس میکنم که حالش اصلا خوب نیس…. یه جورایی به خاطر فشار زیاد داره نمازش کمرنگ میشه. وقتی بهش گفتم که فلان مشکل که پیش اومده سخته اما اینکه توی هفته اول محرم افتاده حکمتی داره، گفت بسه چه حکمتی و…. خانواده مذهبی داره منم مذهبی ام… نمیتونم ببینم به خاطر یه سری مسائل و مشکلات گذرا اعتقاداتش رو فراموش کنه…. مدرسه مذهبی ای داریم اما با توجه به اینکه سال بعد وارد دانشگاه میشه خیلی نگرانشم که نکنه کلا عوض شه…. چیزی هم نمیتونم بهش بگم چون هم ازش کوچیک ترم هم اینکه گفتن من باعث میشه که بیشتر گارد بگیره….

توروخدا بهم بگید که من باید چیکار کنم تا حال روحیش بهتر شه و بیشتر درس بخونه و اعتقاداتش محکم تر شه…(با توجه به مشکلات و حال روحی بدش، دیگه خیلی خوب درس نمیخونه)…

مرسی

پاسخ خانم دکتر سلیقه دار، مشاور و روانشناس سایت

دوست خوبم

از اینکه این قدر به فکر دوستت هستی خوشحالم. 

باید بگم که هر چند ممکن است به نظر آید مدرسه و یا خانواده فردی که امسال کنکور دارد را تحت فشار می گذارند اما واقعیت این است که برای موفقیت در کنکور، امسال بسیار مهم و سرنوشت ساز است و شاید هم باید بسیاری از سرگرمی ها در این سال مهم تعطیل شود تا نتیجه ارزشمندی به دست آید. بنابراین بهترین کمک اطرافیان این است که تلاش کنند او را به داشتن تمرین و تمرکز و تلاش تحصیلی تشویق کنند.

با این شرایط این که کمی هم به او زمان بدهی و از فرصت هایی که شاید دو دوست کنار هم می نشستید و مثلا حرف  می زدید کم کنید حتما کمک بزرگی است اما باید این کار با این توجیه و توضیح صورت گیرد و برای او شرح دهی که چقدر موفقیت او برایت اهمیت دارد و باید به این طریق به او کمک کنی و اوقات کمتری را برای گذران دوستی با هم سپری کنید تا انشاءالله تیر ماه و کنکور تمام شود.

خیلی هم نگران مساله دینی و اعتقاداتش نباش. واقعیت این است که باورهای دینی اگر به باور رسیده باشند با کمی تغییرات روحی و یا رفتاری به طور کلی تغییر مسیر نمی دهند و امسال که سال مطالعه و تلاش بیشتر است و با عبادت یکسان شمرده شده حتما می تواند تمرین بیشتری برای اعتقادات برای او باشد.

در مجموع در مواجهه با او جملات و کلمات مثبت و انرژی بخش استفاده کن و او را بیشتر تشویق کن تا از مطالعه و انجام فعالیت های تحصیلی اش خوشحال باشد.

موفق باشی

کاربران عزیز

شما می توانید سؤال خود را در کادر پایین صفحه تایپ نموده و یا از طریق ایمیل info@nojavanha.com ارسال بفرمایید.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها