نیروگاه هسته ای چرنوبیل این روزها دوباره با پخش سریالی از شبکههای تلویزیونی دنیا بر سر زبانها افتاده است. اما واقعاً در این فاجعهی بزرگ چه گذشت و اکنون از آن شهر چه چیزی باقی مانده است؟
26 آوریل 1986 میلادی برابر با ششم اردیبهشت 1365، بر اثر یک مانور و تست که قرار بود مقاومت این نیروگاه سنجیده شود و بر اثر یک اشتباه انسانی، فاجعهای باورنکردنی اتفاق افتاد. نیروگاه هستهای چرنوبیل در نزدیکی شهر «پریپیات» اوکراین قرار داشت و بر اثر دو انفجار هستهای قوی باعث آلودگی هزاران کیلومتر اطراف خود شد.
هرچند با تلاش زیاد از انفجار سوم که میتوانست بخشی از قارهی اروپا را متأثر کند جلوگیری شد اما مقامات این کشور مجبور شدند مردم را از اطراف این نیروگاه تخلیه کنند، موجودات زنده را از بین ببرند و هزاران کیلومتر را پاکسازی و قرنطینه کنند. اکنون این منطقه مانند قبرستانی ساکت برجای خود باقی مانده است.
عکسهای متفاوت از نیروگاه هسته ای چرنوبیل
حالا که بعد از سالها دوباره اجازهی ورود به این منطقه برای عدهی محدودی صادر شده است عکاسی به نام «ولادیمیر میگوتین» مجموعه عکسی را از این منطقه تهیه کرده است. او با انتخاب فیلتر مادون قرمز، سردی مخوفی به عکسهایش بخشیده است. فیلتر مادون قرمز باعث میشود که رنگ ساختمانها تیرهتر دیده شوند و برعکس، رنگ درختان سفید خواهد شد.
نوعی احساس آخرالزمانی در این عکسها دیده میشود که عمق این فاجعه را به همه یادآور میشود.
اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوانها – جمال رادفر