همگام با نسل جوان دردنیای مجازی بخش ۳

روانشناسی همان گونه که در مطالب قبلی ذکر شد استفاده از کامپیوتر و اینترنت برای کودک و نوجوان باید به طور کلی مترادف با مسئولیت پذیری، قانون مندی و طبعا محدودیت باشد، والدین باید ضمن تفهیم این اصول، به فرزندان خود یاد بدهند که اجازه چه فعالیت هایی را با کامیپوتر و اینترنت دارند، از چه فعالیت هایی باید به دور باشند.3

نرم افزارهای آموزشی و بازی های بسیار ساده ای وجود دارد که با توجه به تصاویر، رنگ و موسیقی برای کودکان از حدود سه سالگی جذابیت دارد. از حدود 4 سالگی تا شروع مدرسه، میل، به کار با کامپیوتر و بازی در آن ها را  زیاد می کند .  

والدین باید در تمام سنین ، درباره اصول استفاده از اینترنت و کامپیوتر باید مقدمه چنینی و صحبت کنند و  قوانین مشخص و محکمی جهت استفاده از اینترنت اجرا شود .

با ورود به نوجوانی جنگ و جدال های استقلال طلبانه فرزندان با والدین بر سر موضوعات مختلف شروع می شود . یکی از این موضوعات درخواست آن ها استفاده آزادانه، دل خواه و بدون نظارت از اینترنت است. این سن، سن هشدار است و ضمن مذاکره و توافق با فرزندان، اصول توافقی بسیار روشن و صریح باید اجرا شود. فرزندان تحت نظارت کامل می توانند به تحقیق و فعالیت اینترنتی محدود و مشخص چه از نظر حجم ساعات مورد استفاده و چه موضوع مورد استفاده بپردازند .

چگونه با استفاده نادرست فرزند خود از اینترنت برخورد کنیم؟

برخی از والدین از این که فرزندشان از کامیپوتر و اینترنت به هر میزان و بدون محدودیت استفاده می کند حتی احساس غرور و مباهات می کنند و اجازه می دهند تا جایی پیش بروند که صدمات جبران نشدنی به روابط ،درس و روحیه ی آن ها بزند؛ به علاوه رفتارش هم به قدری تثبیت شود که تغییر آن دشوار باشد .

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
ما تو خانوادمون کلی مشکل داریم. همه در خونه ما پا تلویزیون،‌ تبلت و گوشی هستن. چیکار کنم؟؟؟؟

2

از سوی دیگر این تایید کامل و سهل انگاری، برخوردهای شدید و قهرآمیز و از جمله کشیدن دو شاخه کامپیوتر از برق، دعوا با فرزند و کنترل شدید او است. این روش هم معمولا دوامی ندارد و به علاوه عوارض فراوانی دارد که مهمترین آن ها، تخریب ارتباط والدین و فرزندان است. قبل از رو به رو شدن با فرزندی که استفاده افراطی از کامپیوتر و اینترنت می کند اول باید خود والدین تکلیفشان را انجام دهند، زمانی که واقعا فرزندان صرف کامیپوتر و اینترنت می کنند، تا حد امکان دقیق و محاسبه کنند، چه موقعی والدین در منزل هستند و چه زمانی نیستند و فرزند پای کامپیوتر است . با  محاسبه و برآورد دقیق باید  هم خودمان به آگاهی  برسیم و هم به فرزندمان نشان بدهیم که قصد اتهام زدن و سرزنش به آن ها نداریم او هم دیگر ما را متهم نمی کند که از میزان استفاده او بی اطلاع هستیم. برای جلوگیری از جنگ و جدال دائمی برسر مشکل، در نهایت باید به اصول و قوانینی عملی و قابل اجرا برسیم. طبعا هر چه سن فرزند ما بالاتر می رود این اصول باید دو طرفه و توافقی تر باشد. شرکت فرزند در وضع این اصول و قوانین یک طرفه و تحصیلی بودن آن ها را کم تر و اجرای آن ها را آسان تر می کند.این اصول می توانند در قالب قوانین و جدول استفاده از اینترنت مطرح شود. برنامه و جدولی که دقیقا معلوم می کند در ساعت فلان در فلان روزهای هفته و با رعایت این اصول و قوانین، کامپیوتر، گیم یا اینترنت برای فرزند قابل استفاده است و مثلا در صورت تخطی، او از استفاده از آن یا از فعالیت مورد علاقه دیگر محروم خواهد شد. بعد از طراحی جدول و قوانین و توافق هر دو طرف، باید این قوانین دوطرفه و سرسختانه و بدون مسامحه و کوتاهی اجرا شود .

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
نگرش ها و رفتار والدین (2)

                                                                                                                      منبع : مجله اینترنتی شفقنا

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *