اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوانها
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از سازههای باستانی بر جای مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته است.
این مجموعه دربرگیرنده ساختمانهایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آبنماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.
این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیر ماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد؛ به دلیل دارا بودن شاخصهای فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
امتیاز به این نوشته
2 پاسخ
دوست عزیز ایرانیان بعد از دوران هخامنشیان و گذراندن حدود ۱۰۰۰ سال از آن دوران واقعا نمی دانستند این مکان مربوط به چه کسی است زیرا خط میخی قابل خواندن نبود بنابراین ایرانیان مسلمان براساس شواهد مذهبی که حضرت سلیمان را توصیف کرده بود گمان کردند که این مکان قبر مادر سلیمان است وبا بافیمانده کاخ های کوروش مسجدی به دور ان ساختند و این عقیده انقدر برایشان واقعی بود که نقل کرده اند عرفای زیادی پای پیاده از بیت المقدس برای زیارت آن می امده اند .
با دیدن این مکان مقدس بیشتر احساس غرور می کنم،چون به یاد می آورم که هنگام حمله اعراب، ایرانیان باهوش وذکاوت برای حفظ آرامگاه چه سیاستی به کار بردند…!فقط شایع کردند که این قبر مادر سلیمان است….