پرنده های مینیاتوری یکی از نمونه های هنر زیبای کاغذبری است که در این مطلب آنها را خواهید دید.
دو هنرمند هندی به نام های وایزلی و شانان نایان سعی کرده اند در هر روز سال یک پرنده مینیاتوری بسازند. آن ها برای ساخت این پرنده ها ابتدا طرحی را روی کاغذ پیاده می کنند، سپس اجزا و لایه های بدن هر پرنده به صورت جدا جدا از کاغذ بریده و به دقت رنگ آمیزی می شود. آنگاه در مرحله آخر برای این که پرندگان حجمی سه بعدی پیدا کنند، این اجزا روی هم چسبانده می شود.
نکته جالب اینجاست که برای ساخت هرکدام از این پرنده های مینیاتوری بین ۴ تا ۸ ساعت زمان لازم است. اما اگر بدانید که این پرندگان زیبای کاغذی فقط از دم تا سرشان حدود ۱/۸ سانتی متر است، حتما از هنرمندی این دو نفر شگفت زده خواهید شد. البته کار عکاسی از این پرندگان نیز خود کاری دیدنی است.
هنر مینیاتور
مینیاتور یکی از سبک های نقاشی است که پیش از ظهور اسلام در ایران وجود داشته است. نقاشی منیاتوری در واقع نقاشی پیش از اسلام است که پس از ظهور اسلام با تفکرات و عرفان اسلامی در آمیخت و به این ترتیب روح تازه ای به نقاشی ایرانی دمیده شد. اما کم کم مینیاتور به هنر ریزه کاری در زمینه همه آثار هنری اطلاق شد.
اکنون ما با عبارت هایی مانند کاردستی های مینیاتوری رو به رو می شویم که منظور کاردستی هایی است که در آنها ظرافت بسیاری به خرج داده شده و یا اینکه قطع کاردستی بسیار کوچک است.
چرا پرنده های مینیاتوری ؟
اکنون به پرندههای مینیاتوری هنرمندان هندی برمیگردیم. این پرندهها به خاطر ظرافتی که در طراحی دارند، همچنین به خاطر اندازه کوچکشان، به پرندههای مینیاتوری شناخته می شوند. نمونه ای از تصاویر این پرندهها را ببینید و لذت ببرید.
اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها