پلیمر

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

پلیمر یک مولکول بزرگ است که از زیر واحدهای تکراری بسیار تشکیل می شود. به دلیل طیف گسترده خصوصیات پلیمر ها، هر دو نوع پلیمر های صنعتی و طبیعی نقش اساسی در زندگی روزمره ایفاء می کنند. پلیمر، چه طبیعی و چه صنعتی، از طریق اتصال مولکول های کوچک تر به نام مونومر درست می شود. توده مولکولی بزرگ به دست آمده نسبت به ترکیبات مولکولی کوچک، خصوصیات منحصر به فردی مانند سفتی، کشسانی و تمایل به درست کردن شیشه و ساختار نیمه کریستالی را ایجاد می کند.

پلیمر، مولکولی است که ساختار آن از واحد های تکرار شونده چند گانه تشکیل می شود. این واحدهای تکرار شونده چند گانه از خصوصیت توده مولکولی بالا و ویژگی های همراه نشات می گیرد. واحد های تشکیل دهنده پلیمر از مولکول های با حجم مولکولی پایین مشتق می شود.

ویژگی های پلیمر

ویژگی های پلیمر به چندین دسته بر اساس درجه خصوصیت و پایه فیزیکی تعریف شده تقسیم می شوند. اولین خصوصیت پایه پلیمر، شناسایی مونومر های تشکیل دهنده است. دومین خصوصیت ریز ساختار نام دارد. ریز ساختار ترتیب این مونومر ها در پلیمر در مقیاس یک زنجیره مجزا است. این خصوصیات پایه نقش مهمی در تعیین خصوصیات فیزیکی حجیم پلیمر دارند. این خصوصیات چگونگی رفتار پلیمر به عنوان ماده مریی پیوسته را توصیف می کنند. در مقیاس نانو، خصوصیات شیمیایی توصیف می کنند چگونه زنجیره ها از طریق نیروهای فیزیکی متعدد با هم عکس العمل نشان می دهند. در مقیاس بزرگ، این خصوصیات توصیف می کنند چگونه پلیمر حجیم با سایر مواد شیمیایی و حلال ها عکس العمل نشان می دهند.

طول زنجیره

خصوصیات فیزیکی پلیمر به اندازه یا طول زنجیره پلیمر بستگی دارد. به عنوان مثال، همان طور که طول زنجیره افزایش می یابد، دمای ذوب و جوش افزایش می یابد. تاثیر دافعه نیز تمایل دارد با طول زنجیره افزایش یابد، همان طور که چسبندگی یا مقاومت به جریان پلیمر در حالت ذوب افزایش می یابد. چسبندگی ذوب به طول زنجیره پلیمر بستگی دارد. افزایش طول زنجیره بیش تر تمایل دارد تحرک زنجیره را کاهش دهد ولی مقاومت، سختی و دمای انتقال شیشه را افزایش می دهد. این نتیجه افزایش در کشش های واندروال و پیچ هایی که با طول زنجیره افزایش یافته را منجر می شود. این عکس العمل ها تمایل دارند زنجیره های تکی را بسیار محکم تر در موقعیت ترمیم کنند و در مقابل تغییر شکل و تجزیه محل استقرار در دما و فشار بالا مقاومت نمایند.

پلیمر (4)

پلیمر (1)

پلیمر (3)

دسته بندی: علوم برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *