چه می شد اگر با یک بار نگاه کردن به صفحه همان موقع همه ی اطلاعات در ذهنت ثبت شود؟ عالی نبود اگر تاریخ تولد دوستت در ذهنت می ماند و یا یادت نمی رفت کتابت را کجا گذاشته ای؟ به هر حال انسان حافظه ی دوربین وار ندارد اما می تواند قدم هایی برای تقویت حافظه اش بردارد. تو هم چه بخواهی قهرمان مسابقه ی حافظه ی جهان شوی یا خیلی راحت به یاد بیاوری کلیدت را کجا گذاشته ای، خواندن این مطلب می تواند برایت جذاب باشد.
مراعات حال حافظه ات را بکن
حافظه ی بیچاره که رایانه نیست. کلی چیز هست که باید در گوشه و کنار نگه دارد و در وقت مبادا سریع تحویل جناب عالی بدهد. بنابراین سعی کن بار اضافی روی دوشش نگذاری. منظورم این است که چیزهایی را که معمولا به آن ها نیاز پیدا می کنی ( مثل کلید یا عینک ) در یک جای مشخص قرار بده ( مثلا داخل ظرف تزئینی روی میز )، چیزهایی مثل تلفن ها و آدرس های جدید را هم همان موقع در دفتر تلفنت یادداشت یا وارد حافظه ی موبایلت کن.
تکرار و تکرار و تکرار
اطلاعات تازه ای را که باید به خاطر بسپاری به طور مرتب برای خودت تکرار کن. بهترین راه این است که ابتدا هر روز این کار را بکنی و به تدریج فاصله ی رجوع به آن را کم کنی تا این که به طور کامل به خاطر سپرده شود.
رابطه بساز تا به یادت بماند
این که خیلی ها نمی توانند شماره تلفن دوستشان را به خاطر بسپارند دلیل دارد :
532549 فقط چند شماره ی پشت سر هم است که در واقع هیچ ارتباطی به دوست عزیز آدم ندارد! در این جور موارد می توانی از تکنیک های یادگیری استفاده کنی و برای چیزهایی که باید به خاطر بسپاری، مجموعه ای از چیزها بسازی.
مثلا درباره ی تلفن خاص، اول آن را به شکل حروف روی کاغذ بنویس: پنج سه دو پنج چهار نه. حالا سعی کن با حروف های اول شماره ها، جمله ای با معنی بسازی و ارتباطی هوشمند ایجاد کنی، مثلا « پروانه سر درخت پرید ، چرا؟ نمی دانم .»
به ذهنت نرمش بده
کسب توانایی های ذهنی جدید و به خصوص پیچیده مثل یادگیری یک زبان جدید یا نواختن ساز، حافظه و ذهن آدم را قوی تر می کند. سرگرمی هایی مثل پازل، جدول کلمات متقاطع، سودوکو و … نیز کمک می کنند که ذهنت تیز و آماده باقی بماند.
خوب بخور، درست بخور
از قدیم گفته اند: عقل سالم در بدن سالم است. بنابراین اگر می خواهی حافظه ی سالمی داشته باشی، باید رژیم غذایی سالمی داشته باشی. بهترین کمک برای حافظه، غذاهای دارای آنتی اکسیدان مثل کلم بروکلی و اسفناج هستند. تنفس عمیق و آهسته تر در واقع شیوه ی کارکرد مغز را تغییر می دهد.
ویژه نامه همشهری
4 پاسخ
بله بسیار خوب
ولی راجع به بعضی موارد ، روانشناسای خودمون کمی نظرشون فرق میکنه!
مثلا آیا نواختن ساز یا حل کردن پازل و سودوکو ذهن رو قوی میکنه یا فقط برای پیرمردها و پیرزن هایی که ذهنشون داره از بیکاری میپوسه خوبه ؟
نوجوون به راحتی میتونه با تمرکز روی مسائل ریاضی مختلف به تیز شدن ذهنش کمک کنه
tnx it s perfect
عالی
ممنونم عالی بود