اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

Knowing.nojavanha (10)

Knowing.nojavanha (8)

                                                                                                                    بسیاری از مردم از خواب رفتگی اندام های بدن خود بویژه دست و پا شکایت دارند. این خواب رفتگی بیشتر اوقات با احساس بی حسی، سوزن سوزن شدن و گاهی خارش عضو همراه است. اگرچه این بی حسی در هر زمان اتفاق می افتد، اما به نظر می رسد معمول ترین زمان آن، در زمان استراحت طولانی مدت، نشستن بخصوص به صورت چهار زانو  و در حالت هایی از خواب (مثلا” وقتی دست خود را بالا یا زیر سر خود قرار می دهیم) می باشد.

 

خواب رفتن دست و پا نشانه چیست؟

معمولا” بی حسی و سوزن سوزن شدن یک دست یا پا ،نشان دهنده گیرِ عصبی است. یعنی در آن قسمت از بدن عصب تحت فشار می باشد که اغلب خودبخود از بین می رود.

از علل دیگر این عارضه ،تنگی نفس،اضطراب ،کمبود ویتامین ،کم خونی و حتی سکته مغزی را  می توان نام برد. رایج ترین دلیل همان فشار به عصب یا عضلات، اندام و یا نخاع واقع در ستون مهره ها است. گاهی کارهای تکراری هم باعث بی حسی اندام  می شود.

ستون فقرات و خواب رفتگی دست و پا:

Knowing.nojavanha (9)

از آن جا که بیش ترین سلول های عصبی در قسمت ستون فقرات و بین مهره ها قرار گرفته اند، فشرده شدن دیسک ستون فقرات گردن که روی دست ها و فشار بر دیسک ستون مهره های کمر که روی پاها مؤثرند ،نیز می توانند  از عوامل دیگر این مکانیزم به حساب آیند.

صدمات ستون فقرات می تواند تغییراتی در عضلات، دیسک مهره ها و حتی استخوان ها ایجاد کند. این تغییرات در بدن گاهی باعث به دام افتادن عصب ستون مهره ها و اندام متصل به عضلات می شود که گاهی با صدمات ناشی از کارهای تکراری اشتباه گرفته می شود.

تأثیر گرفتگی عضلات بر این عارضه:

Knowing.nojavanha (7)

کوتاه شدن عضله ای از عضلات شانه یا ساعد و هم چنین ایجاد خلل در عضله ران یا باسن نیز می تواند باعث آسیب دیدن عصبی که از آن جا عبور می کند شده و خواب رفتگی عضو را در پی داشته باشد.

 

خواب رفتگی بر اثر ارتعاشات مکرر چیست؟

knowing

علاوه بر فشرده شدن کانال های عصب،ارتعاش و لرزش بیش از حد نیز به بی حسی اندام منجر می شود. ممکن است تابه حال با این مورد مواجه شده باشید که به هم زدن یا ورز دادن ماده ای در ظرف مشغول بوده اید، زمانی که دست شما از حرکت ایستاده است، بلافاصله بی حسی و خواب رفتگی را در دست خود احساس کرده اید و حتی شاید ترسیده باشید. موارد مشابه زیادی از جمله کار با دریل برقی، باعث بوجودآمدن این عارضه می شود. هنوز به طور قطعی علت آن مشخص نشده ولی احتمال آسیب دیدگی لحظه ای به نورون ها (اجزای شاخه مانندی که وظیفه نقل و انتقال عصب را در تمام نقاط بدن به عهده دارند) در این حالات وجود دارد که البته خود بدن سریعا” آن را ترمیم می نماید.

 

اضطراب چگونه در این عارضه مؤثر است؟

Knowing.nojavanha (6)

اضطراب و افسردگی نیز چون منجر به گرفتگی عضلانی مزمن گردن، ستون فقرات و اندام های مرتبط می شود هم می تواند عصب ها را در گیر کند. اغلب افراد مضطرب و یا گوشه گیر از شروع درد در اندام خود و بعد خواب رفتگی آن ناراحت اند و چون اکثر مواقع این حالت بعد از مدتی خودبخود از بین می رود نسبت به آن بی تفاوت اند. در صورتی که اگر این حالت ادامه دار باشد تبدیل به دردی مزمن و همیشگی می شود که طبیعتا” آن زمان، درمان با مشکلات بیشتری همراه خواهد بود.

کمبود چه موادی در بدن باعث تکرار این خواب رفتگی است؟

کمبود ویتامینB12 ،فولات و آهن عواملی است که در ایجاد درد و بی حسی اندام مؤثرند.

البته بعضی مواقع حساسیت بدن به مصرف بعضی داروهای شیمیایی سنگین و خاص مانند داروهای شیمی درمانی نیز باعث حمله به سیستم عصبی یا عضلانی شود که خود باعث ایجاد بی حسی و خواب رفتگی اندام می شود.

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها