چطور کارت حافظه مناسب دوربین انتخاب کنیم؟

در بازار امروز پیدا کردن کارت حافظه مناسب دوربین بسیار چالش برانگیز است. کارت‌ها با ویژگی‌هایی نظیر: نوع، سرعت، قیمت و ظرفیت عرضه می‌شوند. اما چطور یک کارت حافظه انتخاب کنیم؟

اگر بخواهید یک کارت با ظرفیت بالا و قیمت مناسب خریداری کنید احتمالا قابلیت سرعت بالای آن را از دست می‌دهید. اگر بخواهید یک کارت حافظه با سرعت و ظرفیت بالا خریداری کنید هزینه زیادی باید بابت آن بپردازید. اگر بخواهید بین این دو تعادل برقرار کنید آن چه از دست می‌دهید کیفیت است.

بیایید ابتدا نگاهی به تعریف کارت حافظه و هر یک از ویژگی‌های آن بیندازیم تا بتوانیم در نهایت بهترین انتخاب را با توجه به نیاز و توانایی‌هایمان داشته باشیم.

کارت حافظه چیست؟

کارت حافظه مناسب (1)یک حافظه کوچک قابل خارج کردن از دوربین است که امکان ذخیره و نگهداری از اطلاعات و انتقال آن بر روی محیط دیگر را داراست. در ادامه با ویژگی‌های آن ها بیش تر آشنا می‌شویم.

ظرفیت

این ویژگی بسیار قابل درک است. یک کارت حافظه ۳۲ گیگی می‌تواند تا ۱۰۰۰ عکس خام (RAW) را در خود ذخیره کند. این عدد با این فرض است که هر عکس خام حدود ۳۰MB (مگابایت) فضا اشغال می‌کند. مثلا عکس‌های خام دوربین کنن 5D MK III اندازه ای بین ۲۵-۳۵ مگابایت دارند. به همین ترتیب حافظه ۱۶ گیگی می‌تواند تا ۵۰۰ عکس در خود ذخیره کند. اگر عکس‌ها را به شکل Jpeg بر روی کارت خود ذخیره کنید آن گاه به اندازه ۳۲۰۰ عکس فضا دارید. البته با فرض این که عکس‌های Jpeg خود را با اندازه بزرگ و کیفیت خوب ذخیره کنید.

نوع

انواع مختلفی از کارت‌های حافظه نظیر میکرو اس‌دی (Micro SD)، کارت اس‌دی (SD Card)، کارت سی‌اف (CF Card)، ام۲ (M2)، برای سونی، در بازار وجود دارند. اما فقط سه مدل از کارت‌ها به طور عمده توسط عکاس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. کارت دیحیتال امن (Secure Digital -SD- Card)، کارت آی-فای (Eye-fi Card) و کارت فلش فشرده (Compact Flash -CF- Card).

کارت Micro SD

 Daniel Sancho

کارت میکرو اس‌دی نسخه مینیاتوری کارت اس‌دی است و بیش تر با هدف استفاده در موبایل‌ها طراحی شده است. این کارت محدودیت سرعت و ظرفیت دارد و به همین دلیل بیش تر در تلفن‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. جایی که اپلیکیشن‌ها و موزیک و این دست اطلاعات بر روی آن ها ذخیره می‌شود.

کارت SD

این نوع کارت به وفور در دوربین‌های دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. محدودیت این کارت‌ها ظرفیت آن ها است. اولین کارت اس‌دی در سال ۱۹۹۹ با ظرفیت ۲گیگا معرفی شد. در سال ۲۰۰۶ با استفاده از تکنولوژی‌هایی نظیر HC: Higher Capacity) SDHC) نسخه ۶۴گیگی آن ها به بازار عرضه شد. آخرین نسخه این کارت‌ها که در سال ۲۰۰۹ با تکنولوژی XC: Extended Capacity) SDXC) روانه بازار شدند تا ظرفیت ۲ترابابت را پشتیبانی می‌کنند.

کارت Eye-fi

این کارت‌ها بسیار منحصر به فرد هستند و با وای‌فای توکار عرضه می‌شوند. این ویژگی امکان انتقال مستقیم اطلاعات بر روی کامپیوتر و یا تلفن هوشمند را میسر می‌سازد. هم چنین با استفاده از خدمات بی سیم در محل می‌توان موقعیت جغرافیایی را نیز بر روی عکس‌ها نمایش داد که این امر با دقت کمتری نسبت به جی‌پی‌اس امکان‌پذیر است.

bfishadow

کارت حافظه مناسب (2)به نظر می‌رسد که آینده درخشانی در انتظار این قبیل کارت‌ها باشد!

کارت CF

این کارت اولین بار در سال ۱۹۹۴ معرفی شد. کارت‌های CF دارای سرعت و ظرفیت بالا هستند و به همین دلیل است که در بین عکاسان حرفه‌ای بسیار پرطرفدارند. با وجود این که کارت‌های SD در تلاشند تا از نظر سرعت و ظرفیت به کارت‌های CF برسند اما این کارت‌ها هنوز از محبوبیت ویژه‌ای نزد سازندگان برخوردارند. برخی از دوربین‌های ارائه شده به بازار دارای یک جای کارت حافظه SD و یک کارت حافظه CF هستند. هرچند که برخی عکاس‌ها ترجیح می‌دهند که به جای این کار در دوربین جای دو کارت حافظه SD تعبیه شود تا هم از نظر فضا و هم از نظر هزینه بهینه باشند. لازم به ذکر است که کارت‌های CF دوبرابر گرانتر از کارت‌های SD اند.

همان طور که از نام این کارت‌ها پیداست، کارت CF یک فلش مموری است که سرعت بالای خواندن/نوشتن و ظرفیت بالا را ممکن می‌سازد.

سرعت

سرعت در کارت‌های حافظه SD

همه کارت‌های حافظه چه اشاره بشود چه نشود دارای سرعت هستند که معیاری از سرعت خواندن و هم برای نوشتن است. آن چه بر روی کارت ذکر می‌شود حداکثر سرعتی است که کارت می‌تواند بخواند اما مهم‌ترین نکته سرعت نوشتن است. همان طور که از نام آن بر می‌آید سرعت خواندن زمانیست که برای خواندن اطلاعات از روی کارت صرف می‌شود و سرعت نوشتن زمان لازم برای وارد کردن اطلاعات به کارت است. پس به طور ساده می‌توان گفت سرعت خواندن مربط به زمانی است که شما می‌خواهید اطلاعات را از روی کارت انتقال دهید و سرعت نوشتن مربوط به زمانی است که عکسی را ثبت می‌کنید. به طور عمومی سرعت نوشتن در کارت‌های SDHC نصف سرعت خواندن است. کارت‌های کمی وجود دارند که سرعت خواندن و نوشتن آن ها برابر باشد.

 Simon Yeo

کارت حافظه مناسب (3)سرعت کارت‌ها براساس انجمن SD طبقه بندی شده اند و به شرح زیر می‌باشند. این سرعت‌ها در ابتدا ابزاری برای اندازه گیری سرعت ضبط ویدئویی تعیین شده بودند، یعنی جایی که نوشتن (ضبط) دائم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این عامل به تنهایی بسیار حائز اهمیت است و حتما هنگام خرید باید آن را در نظر گرفت. بر روی همه کارت‌های SD این طبقه بندی‌ها (کلاس‌ها) نوشته شده است:

کلاس (Class) حداقل سرعت

۲                ۲MB/s

۴                ۴MB/s

۶                ۶MB/s

۸                ۸MB/s

۱۰                ۱۰MB/s

در سال ۲۰۰۹ یک کلاس دیگر به نام UHS توسط انجمن SD اضافه شد. این کلاس برای کارت‌های حافظه SDHC و SDXC طراحی شده است. UHS از یک گذرگاه جدید داده استفاده می‌کند که در دستگاه‌هایی که UHS نیستند، کارایی ندارد. اگر کارت‌های UHS را در وسیله‌های غیر UHS به کار ببرید به طور خودکار از گذرگاه‌های استاندارد داده استفاده می‌کند و سرعت آن در حد سرعت‌های استاندارد خواهد بود و به سرعت بیش تر دسترسی نخواهد داشت. کارت‌های حافظه UHS دارای پتانسیل بالاتری برای ضبط بلادرنگ، ثبت ویدئوهای HD و بسیار پرکیفیت هستند.

کلاس UHS حداقل سرعت

۱                 ۱۰MB/s

۳              ۳۰MB/s

سرعت در کارت‌های حافظه CF

کارت حافظه مناسب (4)آن چه در سایر کارت‌ها به شکل MB در ثانیه نشان داده می‌شود در کارت‌های CF معمولا به صورت X نمایش داده می‌شود و ممکن است این سوال پیش آید که ۶۰۰X و یا ۱۰۶۶X که بر روی کارت‌ها دیده می‌شود به چه معناست. X به معنای ۱۵۰KB بر ثانیه است. پس برای آن که بدانید ۶۰۰X دقیقا به چه معناست باید آن را در ۱۵۰ ضرب کرده و حاصل را بر ۱۰۰۰ تقسیم کنید. ۶۰۰X = ۶۰۰ * ۱۵۰ /۱۰۰۰. حاصل این عبارت ۹۰MB بر ثانیه است.

 Laurie Cooper-Murray

کارت حافظه مناسب (5)جدیدترین کارت‌های CD با تکنولوژی UDMA 7 عرضه شده‌اند و ویژگی آن ها این است که بافر حافظه را بسیار سریع پاک کرده و آن را برای ثبت تصویر بعدی آماده می‌کنند.

قیمت

وقتی صحبت از قیمت پیش می‌آید سریع‌ترین کارت‌ها تعیین کننده می‌شوند. عامل تعیین کننده بعدی نیز ظرفیت کارت است. یک کارت SD با ظرفیتی همسان با کارت‌های CF قیمتی ۵۰٪ کمتر دارند. بنابراین اگر می‌خواهید کارت پرسرعت با ظرفیت موردنظر خریداری کنید باید هزینه بیشتری بپردازید. به همین ترتیب اگر تمایل به خریدن کارت با ظرفیت بالا و قیمت کم دارید پس باید سراغ کارت‌هایی با سرعت پایین‌تر بروید.

هزارویک بوم

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها