چگونه می توانیم با دیگران رقابت کنیم؟

چگونه می توانیم با دیگران رقابت کنیم؟

مسأله رقابت در بسیاری از موقعیت های زندگی وجود دارد. انسان ها در هر سطح و موقعیتی با یکدیگر رقابت می کنند و سعی دارند موفق تر از دیگران عمل کنند. در کار، در مدرسه، در مسابقات ورزشی یا هنری، داشتن روحیه رقابتی می تواند موجب پیشرفت شما شود.
اما نباید این نکته را از یاد برد که رقابت ناسالم یا بیش از اندازه نه تنها مفید و مؤثر نیست بلکه موجب احساس اضطراب، ناامیدی، شکست و حسادت می شود و می تواند بر روابط اجتماعی شما با دیگران تأثیر منفی داشته باشد.

در اینجا به چند نکته در خصوص این موضوع اشاره می کنیم:

رفتار برازنده و درخور داشته باشید

رقابت با دیگران

هیچ کس نمی تواند در همه چالش های زندگی پیروز باشد. در هر موقعیتی، در مدرسه و یا در مسابقات علمی، هنری و ورزشی، در هر شرایطی شخصیتی خوب از خود بروز دهید. فارغ از اینکه چه کسی برنده میدان است به موفقیت های دیگران احترام بگذارید و کار آن ها را بی ارزش جلوه ندهید.

برای مثال اگر در یک مسابقه ورزشی شرکت کرده اید و شخص دیگری برنده شده است با خوش رویی به او تبریک بگویید، یا پشت سر رقبای خود بد گویی نکنید. قواعد و قوانین را در هر رقابتی رعایت کنید و هرگز اخلاق و وجدان را از یاد نبرید.

از حس شوخ طبعی خود استفاده کنید

t چگونه می توانیم با دیگران رقابت کنیم؟

در شرایطی که پیروزی و کسب موفقیت دشوار است به خودتان سخت نگیرید. گاهی اوقات خوب است که به اشتباهاتتان بخندید و در جمع سعی کنید نشان دهید که به خاطر خطاهای خود غمگین و یا تحت فشار نیستید. سعی کنید زمان هایی که تنها هستید بر نقاط ضعف خود تمرکز کرده و با تمرین بیشتر، آن ها را برطرف کنید.

برخی از اطلاعات خود را مخفی نگه دارید تا میزان رقابت دیگران را با خودتان کاهش دهید

رقابت با دیگران

برای مثال اگر در یک رقابت علمی شرکت می کنید نیاز نیست دیگران از میزان مطالعه شما و یا نمراتتان اطلاع داشته باشند. هر قدر اطلاعات و جزئیات کمتری در اختیار دیگران بگذارید رقابت ناسالم و فشار ناشی از این موضوع نیز کاهش می یابد.

محیط دوستانه و سالمی را فراهم کنید

t چگونه می توانیم با دیگران رقابت کنیم؟

اگر محیط درسی و کاری برای افراد، دارای آرامش و جو دوستانه باشد، افراد می توانند در کنار هم رشد و پیشرفت داشته باشند.می توانید قوانینی برای رقابت سالم تنظیم کنید. برای مثال بدگویی و غیبت ممنوع باشد و یا هر کس جزئیات کاری و درسی اش را شخصی نگه دارد. هرگز فراموش نکنید که رقابت شما با دیگران به معنای دشمنی شما با آن ها نیست.محیط رقابتی ناسالم را شناسایی کنید و از آن دور شوید، در یک رقابت ناسالم افراد عموماً دچار احساس اضطراب، خستگی، مورد تمسخر واقع شدن، حسادت و عصبانیت می شوند.

به احساس خستگی خود احترام بگذارید

رقابت با دیگران

شما باید بدانید که دقیقاً چه نوع استرسی را تجربه می کنید و علت آن چیست. ممکن است تحت تأثیر فشارهای اطرافیان و یا توقع بیش از حد خودتان دچار این احساس رقابت جویانه شده باشید. اگر خسته شده اید کمی دست از رقابت بردارید و با یافتن علت خستگی و ناراحتی خود، راه حل مشکل را پیدا کرده و به آرامش برسید.

اهداف خود را تعیین کنید

t چگونه می توانیم با دیگران رقابت کنیم؟

هدف خود را از تلاش و رقابت مشخص کنید. گاهی ممکن است هدف شما صرفاً نفر اول بودن نباشد. برای مثال ممکن است هدف شما از درس خواندن، افزودن به علمتان باشد. در چنین شرایطی حتی اگر نفر اول و ممتاز هم نباشید، در صورتی که خودتان احساس کنید مطلبی یاد گرفته اید، به هدفتان رسیده اید و در نتیجه راضی و خشنود خواهید بود.

باور داشته باشید که هر کسی گاهی برنده و گاهی بازنده است

نباید فراموش کنید که هیچ کس نمی تواند همیشه برنده و موفق باشد. اگر در یک رقابت موفق نبودید خودتان را سرزنش نکنید. بابت تلاشی که کردید از خودتان سپاسگزاری کنید و به موفقیت ها و پیروزی های گذشته فکر کنید.

 ترجمه: مجتبی ناطقی

3/5 - (3 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها