قبل از هرچیز از پرسشگر عزیز بابت سوال در خصوص نماز خواندن و حس مسئولیت پذیری که دارد، تشکر و قدردانی می کنم.اینکه انسان حس مسئولیت پذیری نسبت به دیگران داشته باشد و برایش اهمیت داشته باشد که آنها هم به عباداتشان اهمیت بدهند بسیار خوب است.
برای دعوت دیگران به نماز خواندن باید چند نکته و مهارت را به یاد داشته باشیم
۱- قرآن به ما یاد داده است که دیگران را با شیوه و زبان نیکو، دعوت به کارهای خوبی مثل نماز کنیم. بنابراین باید از هر گونه اجبار و روش های ناپسند برای دعوت به کارهای خوب پرهیز کنیم.
۲- باید به دوستانمان که از نماز و عبادت دور هستند، کمک کنیم که در مرحلهی نخست از آلودگیهای ظاهری و باطنی پاک شوند، زیرا اگر به طرف لذتهای مادی شبیه لهو و لعب و خودآرایی و پول و شهوت و مانند آن جذب شد، سوق دادن او به لذتهای معنوی کار بسیار سختی است. البته این را هم فراموش نکنید که فطرت انسانی به طرف معنویات است و آرامش واقعی انسان در ارتباط با خداست.
۳- اگر بخواهید دوستانتان را به طرف نماز و عبادت مشتاق کنید، ابتدا باید سعی کنید آگاهی او را بالا ببرید تا از نماز و ارتباط با معنویات لذت ببرد. باید احساسات و لذتها و آثاری که نماز خواندن برای خودتان داشته است، با آنها در میان بگذارید. با تشویق، این لذت را در او ایجاد کنید تا به تدریج عمیق شود.
۴- بهترین شیوه برای تشویق دیگران به کارهای خوب، انجام عملی آن کارها است. این نکتهای است که امامان شیعه به ما یاد دادهاند. ما باید با رعایت آداب و شرایط نماز خواندن، دیگران را به این کار تشویق عملی کنیم. نماز اول وقت خواندن، به جماعت خواندن، اهمیت به شرایط آن و غیره باعث میشود که دیگران نیز ترغیب عملی به نماز شوند.
در نتیجه…
دوستان من! مطمئن باشید که اگر دیگران، خوب بودن شما را در زندگی ببیند و متوجه شوند که پراهمیت ترین مسئله در زندگی شما، نماز و ارتباط با خداوند است، آنها هم به سوی مسیری که شما هستید، هدایت میشوند. پس تا میتوانید خوب باشید و خوب زندگی کنید تا دیگران هم، هم مسیر شما شوند.
اختصاصی نشریهی اینترنتی نوجوانها – محمدامین خوانساری