چگونه قوز کمر را درمان کنیم؟

%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%82%d9%88%d8%b2-%da%a9%d9%85%d8%b1زمانی که کودکان در سنین رشد هستند، والدینشان همیشه به آن‌ها نصیحت می‌کنند که صاف بنشینند و ستون فقراتشان را صاف نگاه دارند. این یک روش آسان برای پیش گیری از به وجود آمدن قوز کمر است.

کیفوز یا قوز کمر، انحنایی در ستون فقرات است که منجر به گرد شدن کمر خواهد شد. این مشکل که معمولاً به نام گوژپشتی یا قوز کمر شناخته می‌شود، کاملا شایع است. به عبارت ساده‌تر، کیفوز منحنی واقع شده در ستون فقرات پشت قفسه سینه است.

زمانی که کودکان در سنین رشد هستند، والدینشان همیشه به آن‌ها نصیحت می‌کنند که صاف بنشینند و ستون فقراتشان را صاف نگاه دارند. این یک روش آسان برای پیش گیری از به وجود آمدن قوز کمر است. البته مبتلا شدن به قوز کمر، سن و سال نمی‌شناسد. حتی بزرگسالانی که کار می‌کنند هم همیشه صاف نمی نشینند. به علاوه شانس ابتلا به قوز کمر خیلی زیاد است.

اگر شما از قوز کمر رنج می‌برید، احتمالاً متوجه شده‌اید که بالا آوردن دستانتان (بالای سر یا طرفین) کمی برایتان دشوار است. کودکان، افراد سالخورده، بیماران استئوپروز و کسانی که به پوکی استخوان یا آرتروز مبتلا هستند از قوز کمر رنج می‌برند. جدای از صاف نشستن در محل کار یا سر کلاس درس، هم چنین احتیاج دارید تا تمریناتی را انجام دهید تا قوز کمرتان درمان شود.

حالت کمر

زمانی که می ایستید، می‌خوابید، راه می‌روید و یا می‌نشینید، باید حالت بدنتان را بررسی کنید. معمولاً ما قسمت فوقانی کمر و شانه‌هایمان را خم می‌کنیم تا از درد گرفتن کمرمان جلوگیری کنیم. اما وضعیت بدن شما بر ستون فقراتتان تأثیر می‌گذارد. حتی اگر گودی کمرتان درد می‌گیرد، مطمئن شوید که صاف نشسته اید، ایستاده‌اید، یا خوابیده اید.

حرکات کششی

بر روی یک صندلی بصورت صاف بنشینید. ستون فقرات، دست و سرتان باید در یک راستا باشد. حالا به آرامی تا می‌توانید سر خود را به پایین خم کنید. باید در پشتتان احساس کشش کنید. این کار را برای ۲ هفته، روزانه ۲ تا ۳ بار تکرار کنید. حتی می‌توانید به صندلی تکیه دهید و این حرکت را انجام دهید. فقط باید اطمینان حاصل کنید که ستون فقراتتان صاف است.

عضلات گردنتان را تقویت کنید

تمرینات مقاومتی ایزومتریک، بر روی عضلات گردن و شانه کار می‌کنند. معمولاً قوز گردن شما را سفت کرده و آن را برای حرکت به اطراف به چالش می‌کشد. پس، کف دست خود را به پیشانیتان فشار دهید. حالا به آرامی سر خود را به عقب حرکت دهید، و از عضلات گردنتان برای متوقف کردن این حرکت کمک بگیرید. این کار را برای ۵ تا ۶ ثانیه ادامه دهید. حالا استراحت کنید و همین تمرین را برای ۳ تا ۴ بار تکرار نمایید. می‌توانید این تمرین را برای بهبود قوز کمرتان یکبار در روز انجام دهید.

سیم کش نشسته

طنابی را به سیم کش نشسته وصل کنید. پاهایتان را روی تکیه‌گاه قرار دهید، و کمی زانوهایتان را خم کنید. هر طرف طناب را در دستانتان نگاه دارید و سپس آنرا به سمت چانه خود بکشید. آرنج‌هایتان را بالا نگاه دارید و بازوهایتان را به موازات زمین نگه دارید. و یادتان باشد زمانی که تمرین سیم کش نشسته را انجام می‌دهید صاف بنشینید.

کاهش دراز و نشست

تمرینات بیش از حد بدنسازی می‌توانند شما را دچار قوز کمر کنند. پس تمرینات دراز و نشست را کاهش دهید، چرا که می‌تواند بر روی ستون فقرات شما تأثیر بگذارد. تمرینات دراز و نشست چنان چه بیش از حد انجام شوند ممکن است باعث ضعف عضلات ستون فقرات شما شوند.

صاف خوابیدن

بر روی زمین صاف بخوابید. دستانتان را در اطرافتان قرار دهید و سرتان را بالا بیاورید. حالا به آرامی عضلات باسنتان را سفت کنید و به آرامی قفسه سینه‌تان را تا جایی که می‌توانید بالا بیاورید. برای چندین ثانیه در همین وضعیت بمانید. حالا استراحت کنید و همین تمرین را برای ۸ تا ۱۰ بار تکرار کنید.

برترین ها

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها
پیشنهاد نوجوان‌ها