اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها
این متن به شما آموزش خواهد داد که در هنگام کار کردن طولانی مدت با کامپیوتر، درست بنشینید و لوازم مورد نیاز خود را در جای مناسبی قرار دهید.
این نکته را در نظر داشته باشید که هر قدر هم که شما نحوه صحیح نشستن را رعایت کنید، باز هم نیاز دارید که مرتبا از جای خود بلند شوید، کمی حرکات کششی انجام دهید و تا حدی پیاده روی کنید.
بخش 1 از 2: قرار گرفتن روی صندلی
1- صحیح بنشینید
بسیاری از صندلی های اداری، قابل تنظیم هستند. از آنجا که نوع صندلی شما می تواند بسیار متنوع باشد، در هنگام استفاده از هر نوع صندلی، نکات زیر را به خاطر داشته باشید.
• بخش بالای زانوی پاها باید کاملا صاف، روی صندلی مورد استفاده قرار بگیرد و زاویه ای با صندلی نداشته باشد.
• بخش پایین زانوی پاها باید با زانو زاویه 90 درجه تشکیل دهد.
• بخش پایین مچ پاها باید با پا زاویه 90 درجه تشکیل دهد.
• کمر باید با ران ها زاویه 100 تا 135 درجه داشته باشد.
• بازوها باید کاملا صاف و در موازات بدن باشد.
• شانه و گردن باید کاملا رها و ریلکس باشد.
• چشم ها بایستی قادر باشند صفحه کامپیوتر را بدون نیاز به خم شدگی یا کشیدگی گردن، کاملا ببینند.
2- هرگونه تغییر لازم را روی صندلی خود اعمال کنید
اگر صندلی شما دارای محافظ ستون فقرات، دسته قابل تنظیم و یا چیزی از این قبیل است، آن را به شکل دلخواه خود تنظیم کنید.
در صورتی که کوسن صندلی و یا دسته آن، حالت صحیح نشستن شما را بر هم می زند، آن را از صندلی جدا کنید.
3- نزدیک کیبورد بنشینید
کیبورد باید کاملا مقابل شما باشد و نباید برای دسترسی به آن مجبور شوید خم شوید.
4- سر خود را بالا نگه دارید
شاید شما تمایل داشته باشید سرتان را پایین بیاندازید و چانه خود را به سینه تان نزدیک کنید. اما این کار موجب ایجاد درد در گردن، شانه و کمر شما خواهد شد. لذا سر خود را بالا بگیرید حتی اگر با این کار مجبور می شوید برای دیدن صفحه کامپیوتر، پایین را نگاه کنید.
یک روش مناسب برای تنظیم دقیق سر، تنظیم ارتفاع مانیتور است که با این کار، مانیتور دقیقا هم راستای چشمان شما قرار خواهد گرفت.
5- نفس های عمیق بکشید
تنفس ملایم در هنگام نشستن گرچه کار راحت تری است اما در نهایت منجر به ایجاد مشکلاتی خواهد شد. سعی کنید هر از چند گاهی چند نفس عمیق بکشید. خصوصا اگر به طور مداوم دچار سردرد می شوید، در هر ساعت چندین بار این کار را تکرار کنید.
تنفس ملایم برای مدت طولانی موجب می شود که شما به صورت ناخودآگاه، حالت صحیح نشستن خود را به هم بزنید. درحالی که نفس های عمیقی که دیافراگم را درگیر می کنند به درست نشستن، کمک خواهند کرد.
6- لوازم خود را در اطراف کامپیوتر بچینید
اگر فضای کافی روی میز خود، برای وسایل دارید، آن ها را در اطراف کامپیوتر خود قرار دهید. کامپیوتر بایستی در مرکز میز قرار بگیرد.
7- زنگ تفریح های کوتاهی در طول روزهای کاری برای خود در نظر بگیرید
مطالعات نشان می دهد که نشستن مداوم، برای سلامتی بسیار مضر است. سعی کنید برای چند دقیقه در طول روز راه بروید، بایستید و حرکات کششی انجام دهید. هرچه که موجب شود چند لحظه ای از نشستن دست بردارید، برایتان مفید خواهد بود.
هر 20 دقیقه یا نیم ساعت یک بار، برای 1 تا 2 دقیقه بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید. اگر زمانی برای ناهار دارید، سعی کنید ناهارتان را در دورترین جای ممکن نسبت به کامپیوترتان میل کنید و اگر می توانید گاهی غذایتان را ایستاده بخورید.
8- مانع خستگی چشمانتان شوید
وقتی چشمان شما به دلیل خستگی خوب کار نمی کنند، موجب می شود که به طور ناخودآگاه حالت نشستن خود را تغییر دهید و کمی خم شوید. اگر هر نیم ساعت یک بار، برای چند لحظه به جایی غیر از صفحه مانیتور خود نگاه کنید، این مشکل حل خواهد شد.
یکی از روش های مفید برای رفع خستگی چشم، کاربرد قانون20-20-20 است. هر 20 دقیقه یک بار به چیزی در فاصله حداقل 20 فیت (6.1 متر) برای 20 ثانیه نگاه کنید.
9- دستان خود را ورزش دهید
به جز چشم ها، دست ها نیز در هنگام کار با کامپیوتر جزو فعال ترین نقاط بدن هستند. شما می توانید با فشار دادن مفاصل یک دست در حالتی که انگشتان آن را خم کرده اید از carpal tunnel جلوگیری کنید.
ترجمه شده از سایت www.wikihow.com
کاربر عزیز
چنانچه این مطلب مورد توجه شما قرار گرفت، لطفا آن را لایک کنید.