چگونه می توان از مضرات تابش اشعه X در امان بود؟

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

رادیولوژی (1)یکی از شاخص ترین موفقیت های پزشکی استفاده از اشعه X است. با استفاده از این اشعه، جراح می تواند جراحت داخلی را بهتر تشخیص دهد و درمان کند.

استفاده از اشعه X فقط به تشخیص آسیب در تصادف ها محدود نمی شود. از این اشعه برای غربالگری، تشخیص و درمان در شرایط مختلف پزشکی نیز استفاده می شود. همچنین برای عکسبرداری از همه جای بدن -از سر تا پا- استفاده می شود تا در تشخیص مشکلات جسمی مانند استخوان شکسته، ذات الریه، بیماری قلبی، انسداد های دستگاه گوارش و سنگ کلیه به پزشکان کمک کند. البته باید توجه داشت که این نوع اشعه تنها در تشخیص سلول های سرطانی نمی تواند کمک کند ولی اغلب آن ها را تخریب می کند.

در طول این سال ها که اشعه X به تشخیص مشکلات جسمی به پزشکان کمک کرده است، مضراتی نیز برای آن شناسایی شده است: سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا استفاده از وسایل کاهنده اشعه، برای افرادی که در معرض اشعه قرار می گیرند وضع کرده است. با این حال، خود افراد نقش مهمی در کاهش اشعه دارند.

خطراتی که اشعه X می تواند داشته باشد شامل موارد زیر است:

– افزایش اندک در خطر ابتلا به رشد سرطان در زندگی (که بعدها ممکن است رخ دهد)

– رشد آب مروارید و سوختگی پوست به خاطر قرار گیری در معرض بالای تابش اشعه

همچنین باید توجه داشت کسانی که از این اشعه استفاده می کنند نقش زیادی در کاهش خطرات تابش از اشعه ایفا می کنند. سازمان غذا و داروی آمریکا این نکات را پیشنهاد می کند:

– از پزشک خود بپرسید اشعه X چه کمکی به شما می کند. همچنین بپرسید تا چه حد کمک می کند و آیا راه های تشخیصی دیگری برای ارزیابی یا درمان مناسب برای وضعیت پزشکی کنونی شما وجود دارد که خطر کمتری داشته باشد.

– استفاده از اشعه X را رد نکنید. اگر پزشکتان توضیح دهد که از نظر پزشکی به این اشعه نیاز دارید، آن را رد نکنید.

– بر عکسبرداری با اشعه X اصرار نکنید. اگر پزشک توضیح دهد نیازی به عکسبرداری نیست، اصرار نکنید.

– اگر از حفاظ مناسبی در هنگام عکسبرداری باید استفاده شود، از تکنیسین بخواهید که آن را برای شما بیاورد.

– سابقه پزشکی خود را نگه داری کنید. این بدان معناست که نه فقط فهرستی از داروهای خود را به هنگام مراجعه به پزشک همراه داشته باشید. بلکه عکس های رادیولوژی خود را نیز به همراه داشته باشید.

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
سیاره زحل زیباترین سیاره در منظومه شمسی
دسته بندی: علوم برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *