باید تا بحال برایتان اتفاق افتاده باشد که درحفظ و یادگیری مطالب دچار اشکال شده باشید. یا اسامی و شماره ها را فراموش کنید.
انسانها دارای کارایی مغزی متفاوتی هستند و عواملی از قبیل ارث، تغذیه، آموزش، محیط و …. بر آن موثرند.
شما می توانید با بکار بردن روشهایی ساده و طبیعی توان هوشی خود را بالا برده و بازده مغزی بیشتری داشته باشید.
1- ورزش دادن به ذهن: بازیهای فکری را وارد زندگی خود کنید تا همیشه مغز فعال و هوشیاری داشته باشید. همیشه با دقت گوش دهید، ببینید، اسامی، لیست خرید، آدرس و ….. را بخاطر بسپارید.
– حل جدول، خواندن اشعار و حفظ آن، یادگیری یک زبان جدید، نقاشی، مطالعه کتاب، حفظ قرآن و ……. در ماندگار نگه داشتن ذهن و حافظه شما بسیار موثر است.
2- ورزش دادن به جسم: ورزشهایی مانند پیاده روی تند، دویدن آهسته، شنا، دوچرخه سواری و یوگا و … سبب افزایش خون به مغز شده و حافظه را تقویت می کند. علاوه بر اینها یوگا تمرکز را نیز افزایش می دهد.
3- خواب مناسب و کافی: خواب باید 6 تا 8 ساعت در شبانه روز باشد که برای انرژی بخشیدن به مغز ضروری است.
4- دوری از استرس: استرس مغز را فرسوده کرده و انرژی بدن را کاهش می دهد. برای مقابله با آن بایستی به موسیقی گوش دهید، با دوستانتان بازی کنید، به دیدار اقوام و خویشاوندان و دوستان بروید و با آنها به تفریح، شنا و کارهای مورد علاقه تان بپردازید.
5- وعده های غذایی: صبحانه باید اصلی ترین و مهمترین وعده غذاییتان باشد.از آن چشم پوشی نکنید و عادت صبحانه خوردن را در خودتان ایجاد کنید.
صبحانه باید سرشار از مواد فیبری( غلات و نان سبوس دار) باشد. زیرا باعث داشتن انرژی در طول روز می شود. مصرف صبحانه باعث تقویت حافظه و افزایش مهارت شناختی و کاهش افسردگی و خستگی می شود. ولی شام باید سبک باشد تا بتوانید خواب راحتی داشته باشید.
6- مواد غذایی مفید: آمینو اسیدها، چربی امگا 3 و 6، مواد معدنی و ویتامینها بخصوص ویتامین B
سعی کنید در هر وعده غذایی هم از پروتئین گیاهی ( غذاهای گیاهی) و هم پروتئین حیوانی( لبنیات، تخم مرغ و انواع گوشتها ) استفاده کنید.
– مواد آنتی اکسیدان: مغز برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد نیاز به آنتی اکسیدانها دارد.
رادیکالهای آزاد به سلولهای عصبی آسیب می رساند و عمل واسطه های شیمیایی اعصاب را مختل می کند. مواد آنتی اکسیدان در سبزیها و میوه ها فراوان وجود دارد.
– ماهی: بخصوص آنها که در آب های عمیق زندگی می کنند سرشار از امگا3 هستند.
– چای سبز: بعلت داشتن ماده تانین سبب کاهش تاثیر استرس بر مغز شده و از تولید آنزیمی که باعث ایجاد بیماری آلزایمر در بزرگسالی می شود جلوگیری می کند و آرامش مغزی را به همراه دارد.
– نعناع: روغن موجود در نعناع سبب تحریک اعصاب حسی( بویایی و چشایی) شده و به دلیل داشتن منتول ( ایجاد حس سرما ) باعث تقویت حافظه و هوشیاری می شود.
سویا: به دلیل داشتن اثر آنتی اکسیدانی و فیتو استروژن برای تقویت حافظه مفید است.
– سایر غذاهای حافظه عبارتند از: انواع سیبها و آب سیب، انواع فلفل ها، کرفس، کدو حلوایی، جعفری، قارچ، آناناس، دانه کنجد، گردو، تمشک و ……..
– این معجون های مفید را برای تقویت حافظه درست کرده و نوش جان کنید :
– نسخه اول: گردو: 1 پیمانه ، بادام زمینی: نصف پیمانه ، دانه کنجد: ربع پیمانه ، تخم کدو حلوایی: نصف پیمانه و زردآلو: نصف پیمانه
– نسخه دوم: شیر: 1 پیمانه + 1 قاشق روغن بادام
( قبل از خواب یا اول صبح)
– سعی کنید یکبار در روز بجای چای از سایردم کرده ها یا جوشانده های گیاهی مانند چای سبز، شوید، رزماری، مریم گلی، رازیانه، سیر، زنجبیل، دارچین، ریحان و ….. استفاده کنید.
با بکاربردن این توصیه ها مطمئن باشید مغز فعالتر و هوشیارتری داشته و رضایت بیشتری از خود خواهید داشت.
منبع : روانشناسی و خودشناسی
kheili khoob bood mamnoon
salam khily mamnoon .ali bood be dardam khord