شنا کردن ورزشی بسیار مفید و جالب است که به شما کمک می کند بدنی سالم داشته باشید. شما نباید به هیچ عنوان در حین شنا کردن نفس خود را الکی هدر بدهید زیرا ممکن است شما غرق شوید یا نفس برای ادامه شنا کم بیاورید. یادگیری نحوه درست حبس کردن نفس به شما کمک می کند که در حین شنا مشکلی نداشته باشید. برای این تمرینات شما می توانید به کلاس های حرفه ای شنا بروید یا با تمرین فراوان در استخر مهارت های شنای خود را افزایش دهید. تمرین هایی مانند سعی بر اینکه روی آب بمانید و از این نوع تمرین ها. به روش های زیر دقت کنید.
در حین شنا سعی کنید که نفس خود را کنترل کنید.
1- قبل از شنا حتما چند دقیقه آرام باشید. بدن آرام شده به شما کمک می کند که بیشتر بتوانید نفس خود را کنترل کنید و راحت تر شنا کنید. قبل از شنا عضلات خود را شل کنید و آن ها را تند تند تکان بدهید. قبل از شنا به هیچ عنوان چیز سرد یا خنک نخورید. این تمرینات قبل از شنا خود به خود به شما فرصت می دهد تا بتوانید در آب نفس بیشتری ذخیره کنید.
2- قبل از اینکه شنا را شروع کنید، نفس های عمیق بکشید. با یک نفس عمیق از دهان اکسیژن را وارد ریه های خود کنید و چند لحظه نگه دارید و از بینی به آرامی تا آخرین ذره نفس خود را بیرون دهید. چند بار این حرکت را انجام دهید و بار آخر نگه دارید و شنا کنید.
3- نفس خود را در آب بیرون بدهید! شما باید سر خود را از آب بیرون بیاورید و از دهان تا جایی که می توانید در ریه های خود نفس حبس کنید. سپس سر خود را کامل به داخل آب برده و تا جایی که می توانید نفس را به آرامی از دهان و بینی که بهتر است کاملا از بینی باشد بیرون دهید. می بینید که حباب هایی درست شده و به سطح آب می روند. چند بار این کار را تکرار و تمرین کنید.
4- در حین شنا وقتی به نفس کشیدن نیاز داشتید به سطح آب بیایید. وقتی در حین شنا هستید ممکن است که نفس کم بیاورید، خونسردی خود را حفظ کنید و در حین شنا سر خود را از آب بالا بیاورید به طوری که دهان و بینی خود از آب بیرون باشد و نفس عمیقی به سرعت بگیرید و دوباره به زیر آب بروید و آن جا کم کم نفس خود را خالی کنید. برای بعضی از حرکات شنا مانند شنای پروانه وقتی در حال شنا هستید باید سر خود را همراه با شانه های خود یکباره از زیر آب بیرون بیاورید، نفس بگیرید و دوباره به شنای خود ادامه دهید.
سعی کنید که نفس خود را بیشتر از یک زمان معین نگه دارید.
5- برای حبس کردن نفس در حین شنا،در بیرون از آب تمرین کنید که بیشتر بتوانید نفس خود را حبس کنید. تمرینات تنفسی می تواند به افزایش حجم ریه ها کمک کند، در یک جای مطمئن این تمرین را انجام دهید، سعی کنید که یک میز یا تخت در کنار شما وحود داشته باشد تا اگر در حین تمرین برای شما اتفاقی افتاد بتوانید در آن جا کمی استراحت کنید. همچنین برای حبس کردن نفس در حین شنا، بهتر است کسی پیش شما باشد تا اگر اتفاقی برای شما افتاد بتواند به شما کمک برساند.
6- فشار هوایی را که تنفس می کنید افزایش دهید تا ظرفیت شش ها بیشتر شود. از کمر به پایین و بالا خم شوید و دستان خود را به جلو بیاورید. در همین حین تلاش کنید که بتوانید نفس خود را حدود 20 ثانیه حبس کنید. در همین حالت که نفس خود را حبس کرده اید بازوها و دستانتان را رو به بالا ببرید و نگه دارید. وقتی که حس کردید دیگر نمی توانید به آرامی نفس بکشید، دستان خود را به پایین بیاورید. بهتر است این حرکت را در روز به طور میانگین 4 بار انجام دهید.
7- برای حبس کردن نفس در حین شنا، دیافراگم خود را تقویت کنید! نفس بسیار عمیقی از طریق بینی خود به داخل ریه ها بکشید تا جایی که می توانید ریه ها را پر کنید، سپس به آرامی از طریق دهان به بیرون بدهید. این کار را در روز حداقل 5 تا 6 دقیقه انجام بدهید. این تمرین کمک می کند تا تنفس شما تنظیم شود و اکسیژن مورد نیاز خود را برای بدن خود تهیه کنید.
8- در وقت های آزاد خود سعی کنید آواز بخوانید. خواندن نت های طولانی موسیقی به شما کمک می کند تا بتوانید هوای بیشتری در ریه های خود نگه دارید که می تواند دیافراگم شما را تقویت کند.
سعی کنید که نفس خود را بیشتر در زیر آب نگه دارید.
9- بری نفس گیری،به طور عمیق نفس بکشید و هوا را وارد ریه های خود کنید. همان طور که نفس می کشید شکم شما باید بزرگتر شود، اگر این طور می شود، ریه شما از پایین ترین نقطه خود شروع به پر شدن می کند اما اگر سینه و شانه های شما حرکت می کند به این معنی است که ریه های شما از بالا شروع به پر شدن هوا می کند و به پایین می رود تا پر شود. سعی کنید همان طور که نفس می کشید هر چند یک بار نفس خود را حبس کنید و زمان آن را از کم شروع کنید و کم کم آن را زیاد کنید.
10- اگر در حبس کردن نفس در حین شنا، حس کردید که نفس کم می آورید حتما به روی سطح آب بیایید و کمی تنفس کنید و دوباره به شنای خود ادامه دهید اما اگر نتوانستید به موقع خود را به سطح آب برسانید از کسی کمک بخواهید تا شما را از آب بیرون بکشد. کمی استراحت کنید و دوباره شروع کنید.
11- در زیر آب سعی کنید که نفس خود را به آرامی و تا آخرین ذره به صورت حباب از دهان خود خارج کنید، عجله نکنید زیرا ممکن است وقتی یک باره نفس خود را به بیرون می دهید نفس کم آورده و به مشکل بربخورید. در زیر آب به هیچ عنوان نفس نکشید چون که این کار باعث می شود آب به دهان و ریه های شما برود و باعث غرق شدن شما شود.
12- برای اینکه تمرین های حبس کردن نفس در حین شنا، را پیشرفته کنید و خود را محک بزنید که چند ثانیه بیشتر یا کمتر می توانید نفس خود را حبس کنید به کف استخر بروید. این کار بسیار سخت است به علت این که فشار آب نمی گذارد شما به راحتی پایین بروید، بهتر است از نرده های کنار استخر استفاده کنید. سعی کنید کف استخر بنشینید تا وقتی که حس کنید نفس کم دارید و آن موقع به سطح آب برگردید.
13- برای نفس گیری به هیچ عنوان بیشتر از حد خود در زیر آب نمانید، زیرا ممکن است شما کبود یا غرق شوید. شما نباید زیاد در زیر آب بمانید، ممکن است خطرناک باشد. هر چند وقت به سطح آب بیایید و نفس خود را تامین کنید و دوباره به شنای خود ادامه دهید و در آخر شنا یک ورزش بسیار مفید برای شما است اما قبل از شنا سعی کنید شنا کردن را یاد بگیرید.
۱۶۳ کیلومتر شنا کردن فقط در ۵۵ ساعت