ترکیب بندی هر عکس باعث می شود که بیننده نسبت به آن واکنش منفی و یا مثبت نشان دهد اما در همه قواعد کادربندی بهتر است سادگی و تعادل در عکس را در نظر داشته باشیم. یکی از قوانین کادربندی که می توانیم با توجه به آن عکس های جالبی بگیریم قانون مثلث طلایی در عکاسی است.
به طور فرضی مستطیلی را در نظر بگیرید و خطی از قطر آن رسم کنید سپس از هر گوشه، خطی به این قطر متصل کنید به نحوی که دو مثلث قائم الزاویه ایجاد شود حالا با این الگوی ذهنی سعی کنید سوژه هایی را بیابید که بتوانید قانون مثلث طلایی را برای آن در نظر بگیرید.
برای مثال این سوژه را در نظر بگیرید با جلو وعقب بردن دوربین سعی کنید آن چه را از منظره یاب می بینید با توجه به قانون گفته شده کارد بندی کنید.
نتیجه نهایی عکس زیر خواهد شد که بیش ترین توجه بیننده را به موضوع جلب می کند. سعی کنید با تمرین و عکاسی به توجه به قانون مثلث طلایی، این قانون کادربندی را به خوبی فرا بگیرید.
اصول کار با ترکیبات مثلث طلایی
برای استفاده از رویکرد عکاسی مثلث طلایی ، با یافتن موضوعاتی که شامل خطوط مورب قوی هستند، شروع کنید. سپس عکسهای خود را طوری بنویسید که خط بر روی مورب مثلث طلایی (از یک گوشه به گوشه دیگر) اجرا شود. برای آن نوع تصویر، چالش خلاقانه یافتن عناصر دیگری است که در چارچوب قانون قرار می گیرند.
مانند هر دستورالعمل ترکیب بندی، بهتر است با ذهنیتی انعطاف پذیر به مثلث طلایی نزدیک شوید. همانطور که در بالا تاکید کردم، اگر صحنه با مثلث طلایی مطابقت ندارد، سوژه را مجبور نکنید؛ اما اگر موضوع مطابق با قانون به نظر می رسد، آن را امتحان کنید و ببینید چه اثری می توانید خلق کنید.
در تجربه من، یک خط مورب قوی شروع خوبی است. اما اگر در تقاطع دو خط دیگر هیچ اتفاقی نیفتد، این رویکرد ممکن است کارساز نباشد و ممکن است بخواهید با جایگزین های ترکیبی آزمایش کنید.
دیدگاه شما کلیدی است. اغلب، اگر کمی حرکت کنید، می توانید ترکیب خود را مجدداً قاب بندی کنید تا قانون در جای خود قرار گیرد. من ترجیح می دهم با چشمانم به منظره یاب دوربین دوباره ترکیب کنم. به این ترتیب، من دقیقا می دانم که چگونه تغییرات در موقعیت دوربین بر ترکیب بندی تأثیر می گذارد.