کاهش خستگی در یک دقیقه

خستگی.سایت نوجوان ها (1)

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که در طول روز زیاد خسته می‌شوید راه های زیر را تجربه کنید.

برای کاهش خستگی خود در یک دقیقه گوش‌های خود را مالش دهید با این کار گوش‌هایتان گرم می‌شود که نشان می‌دهد خون در گردش است و خستگیتان در حال از بین رفتن است.
در ادامه راه‌های دیگری برای از بین رفتن خستگی در طول روز را به شما آموزش می‌دهیم         

برای کاهش خستگی چشم ها در این گونه مواقع به توصیه های زیر عمل کنید:

1- موقع انجام کاری از فاصله نزدیک

اگر کاری را از فاصله ای نزدیک انجام می دهید، مانند دوختن پارچه یا گلدوزی و …، دقت کنید نور کافی به طور مستقیم روی کاری که انجام می دهید، بتابد.

اگر لازم است از یک لامپ پر نور استفاده کنید، مخصوصا اگر بینایی شما کم است. البته نور نباید خیلی هم زیاد باشد، زیرا هم نور کم و هم نور زیاد چشم ها را خسته می کنند.

2- موقع خواندن یک مطلب

وقتی متنی مانند کتاب یا روزنامه را می خوانید، باید یک منبع نور مانند لامپ بالای سر شما باشد که به طور مستقیم روی متن شما بتابد.

اگر پشت میز مطالعه می کنید، یک چراغ مطالعه پوشش دار جلوی خودتان بگذارید. پوشش دو چراغ از تابش مستقیم نور درخشان به چشم های شما جلوگیری می کند.

3- موقع تماشای تلویزیون

موقع دیدن تلویزیون سعی کنید نور اتاق ملایم باشد (نه کم و نه زیاد)، زیرا این نور برای چشم ها بهتر است. اگر نور صفحه نمایش تلویزیون با نور اتاق تفاوت زیادی داشته باشد، باعث خستگی چشم ها می شود.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
افراد شاد، هرگز این کار‌ها را نمی‌کنند

ولی دقت داشته باشید که در نور ملایم هم باید به اندازه تلویزیون ببینید، زیرا تماشای طولانی مدت تلویزیون باعث خستگی چشم ها می شود.

نکات لازم موقع کار کردن با کامپیوتر

استفاده زیاد از کامپیوتر از علل شایع خستگی چشم هاست. اگر پشت میز می نشینید و با کامپیوتر کار می کنید، محیط کار خود را به طور متناسب و دوستانه با چشم های خود تنظیم کنید تا چشم ها کمتر خسته شوند.

وضعیت خودتان را تنظیم کنید.

مانیتور را به طور مستقیم و در فاصله 50 تا 100 سانتیمتری از جلوی چشم های خود قرار دهید.

اگر برای خواندن یک متن ریز مجبور هستید به صفحه نمایش کامپیوتر نزدیک تر شوید، این کار را نکنید، بلکه سایز فونت مطلب خود را بزرگ تر کنید.

بالای مانیتور باید همسطح چشم های شما و یا کمی پایین تر باشد.

اگر از عینک دوکانونی استفاده می کنید، احتمالا برای دیدن مطالب روی مانیتور سرتان را به عقب کج خواهید کرد و از پایین عینک خود می بینید. برای تنظیم این حالت، کمی مانیتور خود را پایین تر بیاورید و یا عینک مخصوص کار با کامپیوتر را با تجویز چشم پزشک یا اپتومتریست، خریداری کنید.

روشنایی اتاق را بررسی کرده و درخشندگی نور را کم کنید.

نور خیلی زیاد و درخشنده اتاق، چشم ها را خسته کرده و مشاهده مطالب و تصاویر روی مانیتور را سخت می نماید.

برای بررسی میزان درخشندگی نور اتاق، مانیتور را خاموش کرده و پشت آن بنشینید. این کار باعث می شود نور و تصاویری که منعکس می شوند را ببینیم. به هر گونه درخشندگی شدید دقت کنید.

بدترین مشکلات نور درخشان ناشی از منابع نوری بالا و یا پشت سر هستند، مانند لامپ های فلورسنت و نور خورشید.

 مانیتورتان را تنظیم کنید.

اگر امکان دارد مانیتور خود را در جایی قرار دهید که بیشترین نور به گوشه سمت راست آن بتابد.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
۴ ترفند جالب و کاربردی در زندگی روزمره

از قرار دادن مستقیم مانیتور در جلوی پنجره و یا دیوار سفیدرنگ خودداری کنید.

کنتراست و روشنایی مانیتور خود را طوری تنظیم کنید که چشم های شما کمتر خسته شوند و به راحتی بتوانید مطلب روی مانیتور را بخوانید.

 مانیتور خود را تمیز کنید.

هر چند روز یکبار، گردوخاک روی مانیتور را پاک کنید. گردوغبار میزان وضوح مطالب را کم کرده و باعث مشکلات ناشی از انعکاس و درخشندگی نور می شود.

 کیبورد را در جای مناسبی قرار دهید.

بایستی صفحه کلید یا کیبورد، مستقیما جلوی شما باشد. اگر کیبورد خیلی بالا و یا خیلی پایین و یا به طور کج جلوی شما باشد، باعث ناراحتی و خستگی چشم ها، مچ دست و کل دست می شود.

 متن را نزدیک خودتان قرار دهید.

اگر متنی را باید بخوانید و تایپ کنید، آن را روی پایه نگهدارنده صفحه در کنار مانیتور و همسطح با چشم های خود و در فاصله ای از چشم های خود قرار دهید که مانیتور در این فاصله است.

این کار حرکت چشم ها و تکان دادن سر و گردن را هنگام تایپ کم می کند. در نتیجه از خستگی چشم ها و درد گردن جلوگیری می نماید.
برای افزایش انرژی عصرانه خود راه‌های زیر را امتحان کنید:

۱. گوش‌دادن موسیقی

گاهی اوقات تنها چیزی که نیاز دارید، انگیزه‌ای است تا به شما انرژی بدهد و شاداب شوید. موسیقی می‌تواند این انگیزه را برای شما به وجود بیاورد. به موسیقی مورد علاقه‌تان گوش فرا دهید. البته اگر ریتم موسیقی تند‌تر باشد باعث می‌شود انرژی بیشتری پیدا کنید.

۲. خوردن عصرانه

یک عصرانه سبک مثل اسنک می‌تواند بدنتان را از حالت کرختی بیرون بیاورد و کالری لازم را تأمین کند. سعی کنید در این وعده مختصر، حداکثر پروتئین و کربوهیدرات ممکن را بگنجانید.

۳. نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه

کمی کافئین هم می‌تواند در رفع خستگی بعد از ظهر شما مؤثر باشد. کافئین هوشیاری و تمرکز شما را افزایش می‌دهد. البته حواستان به شیرین‌کننده‌ای که از آن استفاده می‌کنید باشد زیرا شیرینی زیاد باعث می‌شود نتیجه عکس بگیرید.

شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
ترفندهای تشخصیص عطر تقلبی

۴. شست‌وشوی صورت با آب سرد

با ریختن آب سرد روی صورت خود، استرس روزانه را از ذهنتان بشویید! تحقیقات نشان داده‌اند که آب سرد باعث می‌شود تمرکز شما بالا برود.

۵. حرکات کششی و تنفس عمیق

انجام چند حرکت کششی به همراه نفس عمیق حتی یک دقیقه هم طول نمی‌کشد اما تأثیر آن فوق‌العاده است.

۶. گپ و خنده با دوستان

لحظه‌ای از کار فاصله بگیرید و با دوستان، همکاران یا اطرافیان به صحبت و خنده بپردازید. روابط اجتماعی یکی از بهترین راه‌هاست برای ارزیابی قوای روانی.

۷. پیاده‌روی کوتاه

تحقیقات نشان داده که یک راهپیمایی کوتاه، انرژی بسیار زیادی به شما منتقل می‌کند و باعث می‌شود که بعدازظهرتان را بدون خستگی سپری کنید. ۱۰ دقیقه قدم‌زدن و تنفس هوای تازه علاوه بر تأثیرات روانی باعث می‌شود فعالیت قلب زیاد و حرکت خون در رگ‌ها سریع‌تر شود که دقیقاً نقطه مقابل خستگی است.

۸. نوشیدن آب

کمبود آب در بدن یکی از دلایل خستگی عصر است. سعی کنید در طول روز و بویژه بعدازظهر‌ها آب زیاد بنوشید.

۹. خواب شبانه کافی

بدون تردید میزان خستگی در طول روز با میزان خواب شبانه رابطه مستقیم دارد اما کم‌خوابی بیشترین تأثیر خود را عصر‌ها نشان می‌دهد! اکثر متخصصان سلامت و بهداشت بین ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه را برای بزرگسال‌ها پیشنهاد می‌کنند.

۱۰. مدیریت استرس

بررسی‌ها نشان داده‌اند که استرس هم مثل خواب رابطه مستقیمی با خستگی دارد. پس بهتر است استرس را نیز همچون خواب و غذا مدیریت کنید.

الودکتر

  • با دلایل خستگی دائمی بدن و بی حالی آشنا شوید

mosabeghe

کاربر عزیز

چنانچه این مطلب مورد توجه شما قرار گرفت، لطفا آن را لایک کنید.

 

امتیاز به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *