علیرضا فیروز اظهار داشت: گاهی لکههای سفیدی روی سطح ناخن دیده میشود که اغلب طبق باور غلط فکر میکنند ناشی از کمبود روی و کلسیم در بدن است.
وی ادامه داد: در حالی که علت اصلی آن خوردن ضربه هر چند خفیف روی ناخن است چرا که هنگام ضربه خوردن تخته ناخن از بستر زیرش جدا میشود و با اشکال در انعکاس نور روی سطح ناخن ،لکههای سفیدی را روی سطح ناخن مشاهده میکنیم.
این متخصص پوست و مو افزود: اغلب افرادی که کارهای مکانیکی مانند موسیقی یا تایپ انجام میدهند بیشتر با این مشکل مواجهند.
عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران همچنین در مورد ریش ریش شدن کنار ناخن اظهار داشت: این امر ناشی از تماس زیاد و مکرر با آب و مواد شوینده است و ربطی به کمبود ویتامین یا هر چیز دیگری در بدن ندارد.
فیروز با تأکید بر اینکه این عارضه در افرادی که پوست خشک یا کمکاری تیروئید دارند شایعتر است افزود: به مبتلایان به این عارضه توصیه میکنیم تا مطلقاً از کندن ضایعات کنار ناخن خودداری کنند چرا که همراه آن قسمتی از بافت زنده پوست هم کنده میشود که قاعدتاً زمینه ورود میکروب و ایجاد عفونت را فراهم میکند.
عضو مرکز تحقیقات پوست و جذام علوم پزشکی تهران گفت: خودداری کردن از تماس مستقیم دست با مواد شوینده، استفاده از دستکش حین کار، گرفتن گوشه ناخن با ناخنگیر و استفاده از کرمهای مرطوب کننده میتواند در کاهش این مسئله مؤثر باشد.