راهنمای مطالعه
رشته مدیریت بازرگانی یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین رشتههای تحصیلی مجموعه مدیریت در مقطع دکتری محسوب میشود که توجه بسیاری از داوطلبان را به خود جلب کرده است. هر ساله بسیاری از داوطلبان به دلیل تنوع بالای فرصتهای شغلی برای مدیران بازرگانی و نیاز روز افزون به این افراد در بازار کار، در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی شرکت میکنند تا بتوانند در این رشته ادامه تحصیل دهند. اگر شما هم قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارید، باید با روشهای قبولی در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد کنکور دکتری مدیریت بازرگانی کسب نمایید.
گرایشهای دکتری مدیریت بازرگانی
اگر شما دفترچه ثبت نام کنکور مقطع دکتری را مشاهده نمایید، متوجه میشوید که رشته مدیریت بازرگانی دارای سه گرایش مدیریت بازاریابی، مدیریت سیاستگذاری بازرگانی و رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی است. شما متقاضیان گرامی شرکت در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی، باید بدانید که برای تمامی گرایشهای رشته مدیریت بازرگانی و مدیریت راهبردی دروس یکسانی در نظر گرفته شده است. اما این دروس چه هستند؟
دروس کنکور دکتری مدیریت بازرگانی
برای کنکور مدیریت بازرگانی ۲ درس عمومی و ۵ درس تخصصی در نظر گرفته شده است. استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی دروس عمومی این آزمون محسوب میشوند. آمار و کاربرد آن در مدیریت، مبانی سازمان و مدیریت، اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام، مدیریت استراتژیک پیشرفته، بازاریابی و مدیریت بازار پیشرفته دروس تخصصی کنکور دکتری مدیریت بازرگانی هستند.
در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی، هر کدام از دروس عمومی دارای ضریب ۱ میباشند و دروس تخصصی ضریب ۴ دارند. بنابراین درس استعداد تحصیلی ضریب ۱ دارد و برای درس زبان انگلیسی نیز ضریب ۱ در نظر گرفته شده است. دروس تخصصی در مجموع دارای ضریب ۴ هستند. به خاطر بسپارید که در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی هر کدام از دروس تخصصی به صورت جداگانه دارای ضریب ۴ نیستند بلکه مجموع دروس تخصصی دارای ضریب ۴ است.
راههای اصلی برای قبولی دکتری مدیریت بازرگانی
اکنون که شما داوطلبان گرامی با دروس و ضرایب دروس کنکور دکتری مدیریت بازرگانی آشنا شدید، بهتر است روشهای قبولی در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی را نیز بشناسید. در حالت کلی داوطلبی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری رشته مدیریت بازرگانی را دارد، میتواند از طریق کنکور و یا از طریق استعدادهای درخشان وارد دانشگاه شود.
شرکت در کنکور دکتری مدیریت بازرگانی
متداولترین روش راهیابی به دانشگاه و ادامه تحصیل در مقطع دکتری مدیریت بازرگانی، شرکت در کنکور دکتری است. داوطلبی که این روش را برای ادامه تحصیل انتخاب میکند، ابتدا در کنکور دکتری شرکت خواهد کرد. پس از برگزاری کنکور دکتری، نتایج اولیه اعلام خواهد شد و داوطلب متوجه میشود که آیا مجاز به انتخاب رشته است یا خیر. داوطلبی که موفق به کسب نمره لازم شده است، باید در این مرحله به انتخاب رشته بپردازد. داوطلبانی که پس از دریافت نتایج انتخاب رشته دکتری، به مصاحبه دانشگاه دعوت شدهاند، باید در این جلسه مهم شرکت کنند.
مصاحبه دکتری یکی از مهمترین مراحل پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه محسوب میشود که تاثیر ۵۰ درصدی در قبولی داوطلب خواهد داشت. در حقیقت ۵۰ درصد از مسیر راهیابی به دانشگاه در مقطع دکتری رشته مدیریت بازرگانی مربوط به کنکور این رشته است و ۵۰ درصد دیگر به مصاحبه دکتری متقاضی بستگی دارد. داوطلبی که در مصاحبه دکتری شرکت میکند، باید به سوالات متداول مصاحبه کنندگان از جمله سوالات پایاننامه، سوالات زبان انگلیسی، سوالات دروس تخصصی رشته و… پاسخ دهد تا بتواند امتیاز خوبی در این مرحله کسب نماید و در دانشگاه مورد نظر پذیرش شود.
بیشتر بخوانید: دروس دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی
استعدادهای درخشان
امکان پذیرش دکتری مدیریت بازرگانی بدون نیاز به شرکت در کنکور دکتری نیز وجود دارد. برای ثبت نام در دکتری بدون آزمون، داوطلب باید ابتدا باید شرایط لازم برای پذیرش دانشگاه را بررسی نماید. این افراد داوطلبانی هستند که مشمول امتیاز استعدادهای درخشان میباشند. اما این داوطلبان باید دارای چه شرایطی باشند؟ این افراد باید دارای حداقل معدل کل ۱۶ در مقطع کارشناسی و حداقل معدل کل ۱۷ در مقطع ارشد باشند.
کسب حدود حداقل ۶۰ امتیاز از موارد آییننامه یعنی فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و مصاحبه دکتری برای این افراد الزامی است. امتیازات پژوهشی شامل مواردی مانند مقالات علمی- پژوهشی، برگزیدگی در جشنوارههای علمی معتبر بینالمللی، گواهی ثبت اختراع، تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی و… است. امتیازات آموزشی شامل میانگین کل نمرات، طول مدت تحصیل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل هم در دوره کارشناسی و هم در دوره کارشناسی ارشد، برگزیدگی در المپیادهای علمی دانشجویی، توانمندی در زبان انگلیسی و… میباشد.
بخشی از این امتیازات نیز شامل هم راستایی زمینه پژوهشی داوطلب با اولویتهای علمی اساتید، نگرش و اطلاعات نوآورانه مرتبط با رشته تحصیلی و… در مصاحبه دکتری است. بنابراین همانطور که متوجه شدید، هم داوطلبانی که در کنکور دکتری شرکت میکنند و هم استعدادهای درخشان باید در مصاحبه دکتری پاسخگوی سوالات مصاحبهکنندگان باشند. شرط دیگری که برای ثبت نام بدون آزمون دکتری وجود دارد، عدم فاصله زمانی بیشتر از دو سال از مقطع کارشناسی ارشد است.
پکیج کامل درس و تست دکتری مدیریت بازرگانی نوگام
همانطور که ذکر شد، متداولترین روش پذیرش در دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه، شرکت در کنکور است. به همین منظور، مرکز آموزشی نوگام پکیج کامل درس و تست دکتری مدیریت بازرگانی را به شما داوطلبان گرامی ارائه میدهد. این پکیج شامل دورههای درس و تست برای تمامی دروس کنکور دکتری مدیریت بازرگانی است. شما با شرکت در کلاسهای درس و تست نوگام، درسنامه را به صورت کامل میآموزید و بر آن مسلط میشوید.
در این دورهها تستهای منتخبی برای متقاضیان کنکور دکتری حل و بررسی خواهد شد و نکات و تکنیکهای مربوط به هر کدام از آنها بیان میشود. از ویژگیهای کلاسهای درس و تست میتوان به تدریس کامل درسنامه، ارائه برنامه تمرینی و مشاوره پیرامون چگونگی حل برنامه تمرینی، ارائه جزوه تایپشده به داوطلب، امکان مشاهده فیلم کلاسها به تعداد دفعات نامحدود اشاره کرد.
پکیج کامل نکته و تست دکتری مدیریت بازرگانی نیز به منظور ارتقای مهارتهای تستزنی داوطلب و افزایش سرعت عمل او ارائه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجرب مرکز آموزشی نوگام تماس بگیرید و با آنها مشاوره رایگان داشته باشید. مجموعه نوگام در مسیر پرچالش کنکور به عنوان یک حامی قدرتمند در کنار شما است و به شما کمک میکند که این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذارید.
این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسبوکار مهمان منتشر شده است و نشریه اینترنتی نوجوانها هیچ مسئولیتی را در این مورد نمیپذیرد.