مهمان صفحه یک فنجون گپ خانم یلدا آه مند هستند که درزمینه های مختلفی فعالند.
خودتان را معرفی کنید
یلدا آه مند دانش آموز رشته ی انسانی دبیرستان شهیدحسینی شهرستان نایین . متولد 1384 و نویسنده، شاعر و خبرنگار هستم .
یلدا خانم، چطور سمت حرفه نویسندگی رفتید؟
از دوران ابتدایی به نوشتن علاقه مند بودم و پدر و مادرم مشوق من برای نوشتن بودند و در مسابقات مختلف انشا شرکت می کردم تا اینکه کسب مقام برتر انشای نماز در مرحله ی استانی و آشنایی با نویسندگان نوجوان و موفق در سطح کشور انگیزه ی من برای نوشتن را بیشتر می کرد.
به گونه ای که با انتشارات برتر در سطح کشور آشنا شدم. یکی از این انتشارات ، انتشارات حوزه ی مشق بود که ضمن چاپ آثار مشترک ، به عنوان سرپرست نویسندگان ، با همه ی مراحل تهیه و تدوین و چاپ کتاب آشنا شدم.
اغلب نوشته های یلدا آه مند در چه موضوعی هستند
اکثر نوشته های بنده در قالب داستان و دلنوشته و شعر سپید می باشد و در زمینه ی شعر کلاسیک هم آثاری دارم .
چه کتاب هایی چاپ کرده اید؟
تا کنون ۱۵ کتاب به صورت مستقل و مشترک به چاپ رسیده است. اکثر نوشته های من در سبک دلنوشته و شعر سپید است و کتاب های من هم در این بخش نگاشته و تهیه و تدوین شده است.
در چندین اثر نیز به عنوان سرپرست نویسندگان انتشارات حوزه ی مشق ، فرایند جمع آوری آثار تا مرحله ی چاپ را به سرانجام رسانده ام .کتاب شبی بدون یلدا با ترجمه ی انگلیسی اثر مستقلی است که به تازگی چاپ کرده ام.
ویژگی های یک نویسنده چیست؟
یک نویسنده ی موفق دارای تفکر بالا، ذهن قوی و خلاق، آشنا با زمینه ها و موضوعات مختلف اجتماعی ،فرهنگی و سیاسی و دارای آگاهی و بینش و قدرت بیان و گنجینه ی کلام گسترده
می باشد و دغدغه های زندگی خود و اجتماع را می شناسد.یک نویسنده باید اهل مطالعه و دارای حوصله باشد صبر عامل اصلی نوشتن است و با صبر و تامل نوشته های عمیق تر و زیبا تری خواهیم داشت. نویسنده باید دید باز و نگاهی فرا تر از مردم به تمام کائنات داشته باشد و امید به زندگی و قلم زدن در راه نشاط را الگوی اصلی خود بداند .بدون شک نویسنده ها عالمی دارند که تنها خود و قلمشان حاکمان آن هستند
در چه برناهه های تلویزیونی حضور داشتید؟
در گفت و گوی های رسانه ای بسیاری با سایت های معتبر مصاحبه انجام داده ام . یک گزارش خبریِ تصویری نیز از من در اخبار جوانه پخش شده است.
درباره خبرنگاری تعریف کنید
خبرنگاری ارتباط تنگاتنگی با حرفه نویسندگی دارد. هرچه با نوشتن و اصول نوشتاری آشنا باشیم در خبرنویسی موفق تر هستیم. خبرنگاری شغل مقدس و بدون مزدی است که تنها محرک آن عشق و علاقه است و در این راه بهترین رابطه بین وجود خودمان و مردم را حس می کنم و حس وصف ناپذیری دارد. الان هم من در حیطه خبرنگاری دبیر پایگاه خبری صدای نایین هستم.
گوینده هم هستید؟
بله گویندگی هم انجام میدهم و متن ها و سروده های خودم را خوانش می کنم حس لطافت انگیز متن و خوانش طراوت بار روحم را نوازش می کند و باعث آرامشِ دورنی می شود.
یلدا خانم، کتابی که در آینده منتشر می کنید چه نام دارد و درباره چیست؟
با امید خدا می خواهم در آینده آثار متعددی چاپ کنم و با نوشتن انس بیشتر و فراتری بگیریم.در آخر سعی میکنم زندگی نامه خود را به سبک داستانی مهیج همراه با صحنه های واقعی آمیخته با تخیل همراه کنم
به نوجوانان کتاب معرفی کنید؟
کتاب هشت بهشت، سهراب سپهری برای علاقه مندان به شعر سپید گزینه مناسبی است.انس گرفتن با طبیعت، مفهوم عشق، روایتی از زندگی و اصول پایبندی به علایق در این کتاب با زبانی روان و قلمی مانا به یادگار مانده است.
بهترین کادویی که تا به الان گرفتید؟
بدون شک کتاب برای من مقدس و ارجمند هست، کتاب بهترین هدیه ای هست که از جانب دوستان خود گرفته ام و در آینده هم منبع آرامش من کتاب خواهد بود
خانم یلدا آه مند ، الگوی شما درنویسندگی؟
استاد بزرگِ ادب، امیر هوشنگ ابتهاج بدون شک با خواندن اشعار استاد علاقه ام به ادبیات و شعر فارسی روز به روز افزون می شود.استاد را الگوی راهم قرار داده ام تا در آینده بتوانم چون ایشان قلم بزنم و دنیای درون انسان ها را متحول کنم. گفتن از حال دل به روایت شعر بدون شک علاقه مندان زیادی دارد و شعر های ابتهاج قابلیت این را دارد مدت ها تفکر کرد و عمقِ درد، شادی، عشق، نفرت، هجرت و وصال را دریافت.
بزرگترین هدف یلدا آه مند در آینده؟
ایده آل من این است که در آینده در رشته ی ادبیات فارسی استاد دانشگاه بشوم.
یک بیت شعر که دوستش دارید؟
قانون گرد باد بود روزگار را
جز خار و خس زمانه به بالا نمی برد!
“کلیم کاشانی”
[روزگار چون گردباد هست؛ انسان های ناچیز را به بالا می برد]
سرودن شعر سخت است؟
شعرسرودن نیز قلمرو نویسندگی است و با توجه به اینکه باید موزون و آهنگین باشد جذابیت ها و زیبایی های خود را دارد و هر نوشتنی که آگاهی های فردی و اجتماعی را افزایش می داد هنر خاصی است و شعر سرودن نیز به آگاهی و مهارت نیاز دارد.
خانم نویسنده، اوقات فراغت چه می کند؟
اکثر اوقات کتاب مطالعه می کنم ومی نویسم و مهارت های خودرا در زمینه ی فعالیتهایم گسترش می دهم.
خانم یلدا آه مند چطور به این همه موفقیت دست پیدا کردید؟
با توکل برخدا و برنامه ریزی و تعیین هدف وبهره گیری از فرصت ها و جدیت و تلاش پیگیر.
تاحالا از خواب هایی که می بینید الهام گرفته اید؟
در نوشتن بعضی از دلنوشته هایم از خواب هایی که دیده ام الهام گرفته ام.
حس شما به این کلمات؟
خدا: عشق وهمراه همیشگی
پدر: تکیه گاه و جان پناه
مادر : آرامش و زندگی
کتاب: بهترین دوست
یلدا : دیروز ،امروز،فردا
سیمین دانشور : یک بانوی موفق ایرانی
ویکتور هوگو: نویسنده ای توانمند
کسانی که می خواهند نویسنده بشوند از کجا شروع کنند؟
از همان دوران مدرسه بنویسند اما نه به خاطر نمره ، نوشتن را جزئی از رفتار روزانه ی خود کنند. نوشتن خاطرات زندگی، نوشتن داستان، دلنوشته و مطالعه ی کتاب.
از بین خبرنگاری، شاعری، گویندگی و نویسندگی کدام سخت تر است؟
به نظرم شاعری سخت تراست ، یک شاعر علاوه بر آگاهی های فردی و اجتماعی ، سخنی که می توان به نثر ارائه داد را به شکل موزون بیان می کند .
صحبت شما با نوجوانان؟
در زندگی هدف و برنامه ریزی داشته باشند مطالعه کنند و آگاهی های خود را روز به روز افزایش دهند و بنویسند.
و هدفها ،آرزوها ، رویاها و خواسته های خودرا بنویسند تا اتفاق بیافتد.
کلام آخر
از پدر ومادر و معلمین و همه ی کسانی که در راه موفقیت هایم یاری گرم بوده اند سپاسگزاری می کنم.
گفتگو : سجاد زین العابدین
گفتگو با نوجوانان موفق ایرانی را در صفحه یک فنجون گپ بخوانید.
یک پاسخ
احسنت