اصغر عباسی پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان این که برگهای سبز رنگ گیاه اسطوخودوس باریک، دراز و پوشیده از گلهای سفید پنبهای است، گفت: گلها و سر شاخههای گلدار گیاه اسطوخودوس قابل استفاده برای درمان بیماری ها و حساسیت ها است.
عباسی با بیان این که گیاه اسطوخودوس، یگ گیاه آرامش بخش است، گفت: مصرف این گیاه باعث درمان بیماری هایی مانند سردرد، استرس، اضطراب، تشنج، معده، دستگاه عصبی، اسپاسمهای عضلانی، سوء هاضمه، سرگیجه، رفع بیخوابی و بی اشتهایی می شود.
به گفته این پژوهشگر طب سنتی، مصرف گیاه اسطوخودوس در فصل زمستان باعث تعریق زیاد بدن می شود.
وی با بیان این که رشد گیاه اسطوخودوس به شرایط محیط و نوع خاک بستگی دارد، تاکید کرد: در بیمارستانهای کشور انگلستان، برای این که بیماران راحت تر بخوابند محتویات بالش آن ها را با گیاه اسطوخودوس پر می کنند.
عباسی درباره عصاره چای کیسه ای و روغن این گیاه، بیان کرد: نوشیدن روزانه یک فنجان از چای یا دم نوش گیاه اسطوخودوس در درمان بسیاری از بیماری ها و ضدعفونیکردن زخمها و جراحات مفید است.
به گفته این پژوهشگر طب سنتی، به دلیل این که این گیاه دارای بوی مطبوع است در تهیه عطر از آن استفاده می شود.
عباسی بیان کرد: اسطوخودوس دارای 40% استات لینالیل و ترکیبات اسیدی پروپیونیک، والریک، بوتیریک و لینالول آزاد است.
وی افزود: ترکیب 10 تا 20 قطره عصاره اسطوخودوس با آب ولرم (در وان حمام) هنگام استحمام به مدت 25 دقیقه باعث رفع خستگی و بهبود عروق و جریان خون می شود.
این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به این که در زمان خواب رفتگی دست یا پا می توان از این گیاه استفاده کرد، تصریح کرد: نوشیدن ترکیب یک قاشق غذاخوری پودر گیاه اسطوخودوس و عسل و یک لیوان آب ولرم باعث کاهش عفونت های بدن می شود.