یادگیری زبان‌ خارجی چه تاثیری روی مغز ما می‌گذارد؟

تاثیر یادگیری زبان (1)شاید یکی از مهم ترین چیزهایی که چندان به آن پرداخته نشده، زبان باشد. هنوز سن زیادی از ما نگذشته بود که سعی کردیم بفهمیم دیگران چگونه با لب‌ها و زبانشان بازی می‌کنند تا ما هم آن‌ها را تقلید کنیم. شاید می‌دانستیم که با این روش راحت‌تر می‌توانیم خواسته‌هایمان را مطرح کنیم! البته چندان هم در اشتباه نبودیم. کافیست یک لحظه تصور کنید که زبان مادریمان را بلد نبودیم. دیگر حتی نمی‌توانستیم کوچک ترین نیازهای خود را به دیگران بفهمیم. حتی دیگر خبری از فلسفه، ریاضیات، سیاست و حتی تمدن نبود.

به این دلیل که حرف از یادگیری زبان در کودکی شد، شاید جالب باشد که بدانید به نظر بسیاری از متفکران مانند نوام چامسکی، انسان در کودکی زبان را نمی‌آموزد بلکه فرامی‌گیرد. یعنی این که کودک با زبان مادری به دنیا می‌آید و محیط پیرامون تنها نقش محرک را برای یادگیری زبان ایفا می‌کند.

مساله زبان آن قدر با اهمیت بوده که از قدیم متفکران زیادی عمر خود را صرف آن کرده‌اند. تمام تلاش‌ها برای فهم مساله زبان منجر به تولد نظریه زبانشناسی شده است. نظریه‌ای که در آن زبان به تفکر ربط داده می‌شود. بر طبق این نظریه زبان‌های مختلف بر روی نگاه ما به دنیا اثر می‌گذارند. مثلا در بعضی زبان‌ها کلمات بیش تری برای توصیف رنگ‌ها و حتی احساسات وجود دارد. این یعنی این که اهالی آن زبان با مساله رنگ یا احساس به گونه‌ای متفاوت درگیر بوده‌اند. در خیلی از زبان‌ها واژه‌هایی برای بیان احساسات وجود دارد که در زبان فارسی واژه‌ای برای بیان آن‌ها وجود ندارد. برای پدیده‌های طبیعی هم به همین صورت است. مثلا شاید مردم مناطق گرمسیر کشور تنها واژه برف را بشناسند. اما مردم مناطق سردسیر کشورمان برای توصیف آن برفک‌های سفیدی که به آرامی از آسمان می‌افتند، چندین واژه ابداع کرده باشند. برای این که با اهمیت زبان و رابطه آن با تفکر کمی آشنایی پیدا کنید، اینفوگرافیک زیر را مطالعه کنید.

ز

تاثیر یادگیری زبان (2)

digikala.com

یادداشت سردبیر:

با تشکر فراوان از آقای کیوان جهانگرد از اعضای فعال سایت که این مطلب را برای ما ارسال کرده اند.

امتیاز به این نوشته
شاید به این مطلب هم علاقمند باشید
انواع مدل تخت نوجوان پسرانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *