زائدههای گوشتی برآمدگیهایی منگولهشکل، نرم، و غیرسرطانی هستند که ممکن است در بخشهای مختلف بدن ظاهر شوند. این برآمدگیها اغلب در جاهایی ظاهر میشوند که دو بخش از پوست دائما روی هم مالیده شوند. زائده های گوشتی معمولا روی پلکها، گردن، بازوها، پایین سینه، و زیربغل ایجاد میشوند. این زائدههای گوشتی بسیار کوچک و بدشکل هستند. در ادامه این مطلب را به نقل از بازده بخوانید.
در اصطلاح علمی به زائده های گوشتی آکروکوردون گفته میشود. زنان و مردان به یک میزان ممکن است دچار زوائد گوشتی شوند. به جای آنکه برای از بین بردن زائده های گوشتی با عجله به پزشک مراجعه کنید، میتوانید با استفاده از درمانهای خانگی بسیار ساده، به آسانی آنها را در خانه از بین ببرید.
عوامل
زائده های گوشتی به دلیل تجمع رگهای خونی و کلاژن در بخشهای ضخیمتر پوست ایجاد میشوند. دلیل این تجمع عمدتا مالش دو پوست روی یکدیگر است که غالبا در چین و چروکها و نواحی تا خوردهی پوست به وجود میآیند. زائده های گوشتی بیشتر در میان آدمهایی مشاهده میشود که از مشکلات زیر رنج میبرند:
– چاقی مفرط
– دیابت
– بارداری (به دلیل تغییرات هورمونی)
– ویروس پاپیلوم انسانی
– استفاده بیش از اندازه از استروئیدها
– وراثت
– خراشهای ناشی از اصلاح، جواهرات و لباسها
علائم
علائم زائده های گوشتی عبارت هستند از:
– برآمدگیهای کوچک پوستی به رنگهای صورتی و قهوهای
– اشکال نامعمول و نامنظم
– بدون درد
– غالبا روی پوست زیربغل، گردن، زیر پستانها، بالای سینه و پلکها ظاهر میشوند.
درمانهای خانگی برای از بین بردن زائدههای گوشتی
۱. روغن درخت چای
استفاده از روغن درخت چای یکی از بهترین روشهای طبیعی و خانگی برای از بین بردن زائده های گوشتی است. مقداری پنبه را در آب خیس کنید و سپس حداقل ۲ تا ۳ قطره روغن درخت چای روی آن بچکانید. اکنون، آن را با حرکت دایرهای و آرام روی زائده گوشتی بمالید. این کار را به مدت یک هفته حداقل روزی دو مرتبه تکرار کنید تا زوائد گوشتی کاملا از بین بروند.
۲. سرکه سیب
استفاده از سرکهی سیب یکی از بهترین راههای خانگی برای از بردن زائده های گوشتی روی گردن است. کمی پنبه را در سرکهی سیب خیس کنید. آن را روی زائده گوشتی بگذارید. این کار را حدود یک ماه انجام دهید تا زائده های گوشتی کاملا ناپدید شوند.
۳. آب پیاز
پیازی را چند تکه کنید و به مدت یک شب در ظرفی حاوی مقداری نمک بگذارید. صبح روز بعد، آب پیاز را بگیرید و به مدت حداقل ۱۰ تا ۱۲ روز، آن را هر شب روی زائده گوشتی بمالید. با این کار میتوانید زائدهی گوشتی را کاملا برطرف کنید.
۴. روغن کرچک و جوش شیرین
روشی بسیار ساده برای از بین بردن زائده های گوشتی ؛ جوش شیرین و روغن کرچک را با هم مخلوط کنید تا از آنها خمیری نسبتا سفت درست شود. این خمیر را روی زائده های گوشتی بمالید و روی آن را ببندید؛ و اجازه دهید این خمیر به مدت یک شب روی آنها بماند. صبح روز بعد، آن را باز کنید و با آب گرم بشویید. این کار را حدود ۱۰ روز ادامه دهید تا این زائدهها به طور کلی برطرف شوند.
۵. آب آناناس
این روش نیز یکی از آسانترین روشهای از بین بردن زوائد گوشتی است. روزی حداقل ۲ تا ۳ مرتبه آب آناناس را روی زائده های گوشتی بمالید، و هرگز آن را نشویید. این کار را حداقل ۱۰ روز ادامه دهید تا این زوائد گوشتی به شکل کامل محو شوند.
۶. سیر
حداقل روزی ۲ بار آب سیر را روی زائدههای گوشتیتان بمالید. البته دقت کنید، هر دفعه باید از آب سیر تازه استفاده کنید.
۷. لاک ناخن
استفاده از لاک ناخن نیز از دیگر درمانهای خوب خانگی به شمار میرود. زائدههای گوشتی را کاملا با لاک بپوشانید و بگذارید خشک شود. این کار را برای چند روز، و روزی ۲ تا ۳ مرتبه تکرار کنید تا این زائدهها کاملا از پوستتان برطرف شوند.
۸. آلوئهورا
آب آلوئهورا را روی زائده های گوشتی بمالید و روی آن را به آرامی ماساژ دهید. این کار را روزی یک مرتبه تکرار کنید. این یکی از بهترین درمانهای خانگی است زیرا ظرف چند روز زائده های گوشتی را کاملا پاک میکند.
۹. آب لیمو
کمی پنبه را به آب لیمو آغشته کنید و روی زوائد گوشتی بمالید. این راه درمانی را برای چند روز تکرار کنید تا این برآمدگیهای منگولهای مزاحم کاملا برطرف شوند.
۱۰. پوست موز
تکهای از پوست موز را ببُرید و آن را از سمت داخل روی زائده های گوشتی تان بگذارید. سپس روی آن را به مدت یک شب با گاز پانسمان ببندید. این کار را هر روز تکرار کنید تا زوائد گوشتی کاملا از بین بروند.
۱۱. چسب داکت (برزنتی)
تکهای از چسب داکت (چسب برزنتی) را به مدت ۱۰ تا ۱۲ روز به صورت مداوم روی زائده های گوشتی بچسبانید (در این مدت آن را نکَنید) تا این زائدهها به طور کلی ناپدید شوند. این نیز یکی از بهترین درمانهای خانگی برای از بین بدن زوائد گوشتی است.
۱۲. بستن زائدههای گوشتی با نخ
این روش یکی از درمانهای خانگی رایج برای از بین بردن زائدههای گوشتی است. تکهای نخ خیاطی یا نخ دندان را کمی محکم دور زوائد گوشتیتان ببندید. اکنون، آن زائدههای گوشتی را با استفاده از ناخنگیر یا قیچی ببُرید. این کار شاید کمی دردناک به نظر برسد، ولی آنچنان هم دردناک نیست. پس از بریدن زائدههای گوشتی، با استفاده از مواد ضدعفونیکننده روی آن را ضدعفونی کنید.
توجه – پیش از بریدن زائدهها، حتما ناخنگیر یا قیچی را ضدعفونی کنید.
۱۳. کپسول ویتامین E
استفاده از کپسول ویتامین E نیز از دیگر راههای موثر برای از بین بردن زوائد گوشتی به شمار میرود. کپسول ویتامین E را روی زائدهی گوشتی بگذارید و به مدت چند دقیقه با فشار ملایم روی آن بمالید. برای رسیدن به بهترین نتیجه، این کار را به صورت مداوم حداقل ۱۰ روز، روزی ۲ مرتبه تکرار کنید.
۱۴. زنجبیل
همچنین میتوانید روی زائدههای گوشتی زنجبیل تازه بمالید. اگر این کار را حدود ۲ هفته مرتبا انجام دهید، میتوانید کاملا از شر آن زوائد گوشتی خلاص شوید.
۱۵. شنبلیله
مقداری دانهی شنبلیله را به مدت یک شب در آب بخیسانید. صبح روز بعد، آن آب را ناشتا بنوشید. استفاده از شنبلیله یکی از بهترین راههای خانگی برای از بین بردن زوائد گوشتی به شمار میرود.
۱۶. آب سبزیجات
یک عدد سیبزمینی و یک حبه سیر را رنده کنید. مقداری گل کلم را نیز خرد کنید. سپس هر سه را با هم مخلوط کنید و آب آن را بگیرید. این آب را روی زوائد گوشتی بمالید. این کار را هر شب به مدت چند روز ادامه دهید تا زائدههای گوشتی کاملا محو شوند. همچنین میتوانید تکهای از هر کدام از این سبزیجات را با کمک باند پانسمان روی زوائد گوشتی ببندید و اجازه دهید به مدت یک شب به همین شکل بماند. صبح روز بعد، آن را بردارید. این کار را تا محو شدن کامل زوائد گوشتی تکرار کنید.
۱۷. روغنهای گیاهی
۸ قاشق چایخوری روغن کنجد، ۱ قاشق چایخوری روغن ارگانو، و نصف قاشق چایخوری روغن ریحان را با هم مخلوط کنید. سپس مقداری پنبه را به آن آغشته کنید و روی زائدههای گوشتی بمالید. بعد از ۳۰ دقیقه، آن را با آب بشویید. این کار را روزی یک بار انجام دهید تا زوائد گوشتی روی پلکها و صورتتان کاملا برطرف شوند. همچنین میتوانید از ترکیب روغنهای لیمو و آووکادو نیز استفاده کنید.
۱۸. سیبزمینی
تکهای از سیبزمینی را روی زائدههای گوشتی بگذارید و آن را با باند پانسمان ببندید. سیب زمینی کمک میکند ظرف چند روز زوائد گوشتی خشک شوند و از بین بروند.
۱۹. ریشهی قاصدک
آب ریشه قاصدک را روی زائدههای گوشتی بمالید. این کار را برای چند روز تکرار کنید تا این زوائد کاملا محو شوند.
۲۰. آسپیرین
یک عدد آسپیرین را در اندکی آب حل کنید. سپس این محلول را روی زوائد گوشتی بمالید. این کار باعث میشود این زوائد خشک شوند و از بین بروند.
زائدههای گوشتی مقعدی و راههای درمان آن
به زائدههای گوشتی که در اطراف مقعد ظاهر شوند، زائدههای گوشتی مقعدی گفته میشود. زائدههای گوشتی مقعدی دردناک نیستند، ولی ممکن است با کمی احساس خارش همراه باشند. زوائد گوشتی در اطراف مقعد را تنها با کمک پزشک متخصص میتواند درمان کرد، ولی باید این مسئله را خاطرنشان کنیم این زوائد گوشتی با هموروئید (بواسیر) ارتباط ندارند و کاملا از آن متفاوتاند.
از بین بردن زوائد گوشتی مقعدی با استفاده از درمانهای خانگی طبیعی کمی دشوار است. به هیچ عنوان توصیه نمیشود برای رفع این زوائد از روش بریدن با نخ و قیچی استفاده کنید، زیرا ناحیهی اطراف مقعد دارای گردش خون بالا و مستعد عفونت است. بنابراین، اگر بریدن این زوائد در اطراف مقعد باعث خونریزی شوند، بند آوردن خونریزی بسیار دشوار خواهد بود.
از این رو، با خیال راحت و مطمئن نزد پزشک بروید و از وی بخواهید کمکتان کند. پزشک با استفاده از نیتروژن مایع زوائد گوشتی را منجمد و خشک میکند و از بین میبرد. از این روش برای رفع زوائد گوشتی هموروئیدی نیز استفاده میشود.
محصولات مخصوص از بین بردن زائدههای گوشتی
پمادهای مخصوص از بین برندهی زائدههای گوشتی را میتوانید از داروخانهها تهیه نمایید. این پمادهای موضعی میتوانند به شکلی موثر این زوائد را از پوستتان برطرف کنند.
روشهای درمانی هومیوپاتی برای زوائد گوشتی
هومیوپاتی یکی از موثرترین راههای خلاصی از شر زوائد پوستی است. مطمئنترین روشهای درمانی هومیوپاتی عبارت هستند از:
۱. نوش یا سرو بادبزنی: استفاده از این گیاه برای درمان زوائد گوشتی به ویژه در ناحیهی تناسلی و مقعد بسیار موثر است.
۲. کاستیکوم: این راه نیز برای از بین بردن زوائد گوشتی روی دستها، پلکها و صورت بسیار مفید است. از این روش معمولا برای درمان زوائد گوشتی دارای خونریزی نیز استفاده میشود.
۳. آنتیموان کرودوم: از این روش به ویژه برای درمان زوائد گوشتی سفت استفاده میشود که غالبا روی دستها و کف پا ظاهر میشوند.
از دیگر روشهای درمانی هومیوپاتی میتوان به سیناباریس، استافیسآگریا، و دالکامارا اشاره کرد.
چگونه از دچار شدن به زوائد گوشتی جلوگیری کنیم؟
– از مصرف بیش از اندازهی قند خودداری کنید.
– مصرف چربیهای حیوانی را کاهش دهید.
– از رژیم غذایی متعادل پیروی کنید که متشکل از میوهها و سبزیجات باشد.
– به سلامت دستگاه گوارشتان بیشتر اهمیت دهید.
یادداشت سردبیر:
با تشکر فراوان از آقای جهانگرد از اعضای فعال سایت که این مطلب را برای ما ارسال کرده اند.
امتیاز به این نوشته