همه ما از نحوه سلفی گرفتن آگاهی داریم، اما مثل همیشه تکنیکهایی وجود دارد که احتمالا عموم کاربران از آن ها بیخبرند. در این مطلب به ۹ نکته مهم درباره سلفی گرفتن میپردازیم.
با گسترش روزافزون شبکههای اجتماعی، عکاسی سلفی یا خود نگاشت هم محبوبتر و فراگیرتر میشود. هرچند عدهای تصور میکنند عکاسی سلفی با ورود اسمارتفونها مرسوم شد، این گونه نیست و مردم پیش از ورود گوشیهای هوشمند هم با دوربین دیجیتال عکس سلفی میگرفتند. در حقیقت این دوربینهای دیجیتال بودند که شرکتها را به قرار دادن دوربینی در جلو گوشی مجاب کردند، اما شبکههای اجتماعی و بهخصوص اینستاگرام این نوع عکاسی را به ترفند جهانی تبدیل کردند.
جالب است بدانید نه تنها من و شما به این کار علاقه داریم، بلکه رئیسجمهور کشورها، رهبران مذهبی مانند پاپ و بسیاری از افراد مشهور روزانه تصاویر سلفی خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند.
اما سوال اینجاست: چگونه باید سلفی گرفت؟ مسلما همه ما فشردن دکمه شاتر و ثبت تصویر سلفی را بلدیم، اما دانستن تکنیکها و قوانینی که برای ثبت سلفی باکیفیت و حرفهای باید رعایت شوند هم میتواند به سلفیهایی زیباتر و اصطلاحا با لایکخور بالا کمک کند.
در ادامه به 9 نکته مهم درباره سلفی گرفتن اشاره میکنیم.
تاثیر نور را فراموش نکنید
وجود نور کافی در محل عکاسی بسیار مهم است و همیشه مورد توجه عکاسان حرفهای قرار گرفته. به این نکته دقت داشته باشید که علاوه بر منظرهای که پشت سر شما وجود دارد، قرص صورت هم نقش مهمی در عکس سلفی ایفا میکند و هیچگاه نباید وضوح صورت را فدای وضوح پسزمینه کرد.
نکته دیگر این است که هنگام سلفی گرفتن نباید نور زیادی از پشت سر شما تابیده شود. همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، وقتی منبع پرنوری مانند خورشید از پشت سر میتابد، صورت شما تاریکتر از حالت عادی ثبت میشود و منظره پررنگتر میشود. پس نتیجه میگیریم که نور ملایم باید از روبرو تابیده شود و اجزا صورت باید بهخوبی در عکس سلفی مشخص باشد.
بهجای نمایشگر، به دوربین نگاه کنید
همانطور که در عکس دستهجمعی معمولی همه افراد حاضر در تصویر به لنز دوربین نگاه میکنند، در عکس سلفی هم باید چنین کرد. وقتی که هنگام ثبت سلفی به نمایشگر خیره میشوید، طوری به نظر میرسد که حواستان جای دیگری بوده و بدون مقدمه عکس سلفی گرفتهاید!
خلاق باشید، حتی کمی بچگانه
بعضی افراد به خشمگینترین شکل ممکن در تصاویر سلفی و دستهجمعی حضور مییابند! حتی گاهی اوقات پیش از ثبت عکس همه در حال خندیدناند، اما به محض این که عکاس شروع به شمارش معکوس برای ثبت تصویر میکند، همه چهرهای عبوس به خود میگیرند و با خشونت به لنز دوربین خیره میشوند!
به خاطر داشته باشید که عکسهای سلفی قرار نیست ضمیمه رزومه کاری شما باشند، پس لازم نیست اینقدر جدی باشید. سلفیها عموما برای به تصویر کشیدن شادیها و لحظات خوش زندگیاند، پس لبخند بزنید یا حتی شکلکهای بچگانه دربیاورید؛ حتی میتوان کمی خلاقیت به خرج داد و تعدادی استیکر و Clip Art به تصویر اضافه کرد. نگران ابهت و شخصیت خود نباشید، یک سلفی خلاقانه چیزی از شخصیت کسی کم نمیکند!
پسزمینه را مات و خود را شفاف کنید!
یکی از بهترین راهها برای ثبت یک سلفی با لایک بالا مات کردن پسزمینه و تمرکز روی خود شخص است. علاوه بر جلوه زیبایی که این عمل به تصویر میبخشد، در پشت سر شما ممکن است کودکی در حال شکلک درآوردن بوده یا کسی دست در دماغ خود کرده باشد(!) که در این حالات بهترین کار همان مات کردن پسزمینه و تمام اجزای آن است.
در حالی که اکثر گوشیها قابلیت مات کردن را به صورت پیشفرض دارند، این قابلیت عموما در دوربین جلو فعال نمیشود. بدین منظور باید یک اپلیکیشن ویرایش تصویر دانلود کرد. از جمله بهترین آن ها میتوان به Retrica یا PicsArt اشاره کرد. این اپلیکیشنها افکتهای جالبی دارند که یکی از آن ها مات کردن پسزمینه است.
لرزش دست را با تایمر حذف کنید
اکثر گوشیهای امروزی به لرزش گیر دیجیتال (DIS) و بعضی به لرزش گیر اپتیکال (OIS) مجهز شدهاند که تاثیر منفی لرزش دستها هنگام عکاسی را کاهش میدهند. اگرچه لرزش گیرها کارشان را بهخوبی بلدند، باز هم هنگام لمس شاتر برای ثبت تصویر، دست شما لرزش زیادی به گوشی وارد میکند و ممکن است موجب مات شدن تصویر شود.
برای جلوگیری از لرزشهای ناخواسته پیشنهاد میشود از تایمر (Timer) برای عکاسی استفاده کنید. با تنظیم تاخیر 2 ثانیهای برای ثبت عکس، پس از فشردن دکمه شاتر 2 ثانیه وقت خواهید داشت که دستتان را ثابت نگه دارید و تصویری باکیفیت خلق کنید.
از دوربین اصلی بهجای دوربین جلو استفاده کنید
استفاده از دوربین اصلی گوشی برای سلفی گرفتن شاید در ابتدا کمی نامعقول به نظر برسد؛ اول به دلیل این که خودتان را نمیتوانید در نمایشگر ببینید و دوم هم این که به دکمه شاتر برای ثبت تصویر دسترسی ندارید. البته فشردن دکمه شاتر در گوشیهایی که شاتر فیزیکی دارند آسانتر است و خیال کاربران از این بابت راحت است.
اگر نقطه ضعفهای عکاسی بدین شکل را در نظر نگیریم، کیفیت دوربین پشتی و عکسهایی با رزولوشن بالا را میتوان مهمترین قابلیت آن در نظر گرفت. دوربین اصلی دستگاه قابلیتهای ویژهای دارد که بعضا در سنسور سلفی جایی ندارند؛ پس اگر به دنبال کیفیت هستید، با دوربین پشتی عکس سلفی بگیرید.
پیش از هر کاری لنز را تمیز کنید
لنز پشت دستگاه، با توجه به تماس بسیار زیادی که با سطح دارد، ممکن است بیش از حد کثیف شود اما لنز دوربین جلو چطور؟ آیا آن هم کثیف میشود؟
جالب است بدانید که لنز جلو از لنز پشت هم کثیفتر است، زیرا با هر تماس تلفنی با گوش و عرق سر و صورت کاربر برخورد میکند و علاوه بر کثیفی حتی ممکن است چرب هم باشد! اگر کنجکاوید که کثیفی و تمیزی لنز چقدر ممکن است بر عکاسی تاثیر بگذارد، به دو تصویر بالا توجه کنید. (عکس بالایی با لنز کثیف ثبت شده است و عکس پایینی با لنز تمیز.)
فیلترها مفیدند، اما زیادهروی نکنید
بعضی کاربران شبکههای اجتماعی تصور میکنند هر عکسی باید افکت داشته باشد و برای زیبایی باید دستکاری شود! اگرچه بعضی افکتها و فیلترها میتوانند به زیباتر شدن تصویر کمک کنند، بعضی نواقص موجود در یک عکس ممکن است آن را واقعیتر جلوه دهد که متاسفانه افکتها با کنتراست و روشنایی اغراقآمیز، روح را از تصویر میگیرند!
از اپلیکیشنهای جایگزین دوربین استفاده کنید
بهجای استفاده از اپلیکیشن دوربین پیشفرض، با تمام محدودیتهایش، میتوان از اپهای جایگزین استفاده کرد. این برنامهها عموما افکتها و Clip Artهای جالبی دارند که میتواند سلفیها را بیش از پیش جذاب کند و البته باز هم به خاطر داشته باشید که زیادهروی در استفاده از استیکر و افکت ممکن است تصویر را بیش از حد کودکانه و بیشخصیت کند!
از جمله بهترین اپلیکیشنهای سلفی میتوان به Bright Camera ،Selfie Studio و Dual Cam برای اندروید و Selfie Cam ،Frontback وStacheify برای iOS اشاره کرد..
gsma.ir