حتما تا به حال با افرادی که تصور می کنند همه چیز را می دانند و از هوش و نبوغ سرشاری برخوردارند اما در اغلب موارد شانس با آن ها یار نیست و نمی توانند دانسته هایشان را نشان دهند، روبرو شده اید.
شاید حق با این افراد باشد و واقعا انسان هایی با استعداد باشند اما آن چه اهمیت پیدا می کند، نتیجه اعمال و رفتارهای کلی افراد است و دیگران با نیت، قصد و منظور آن ها کاری ندارند.
به بیان دیگر، مهم نیست که چقدر هوش و استعداد دارید یا از چه پتانسیل هایی برخوردارید؛ اگر دائماً کارهای نابخردانه انجام دهید، بی شک فردی بی خرد قلمداد می شوید و تا زمانی که تلاشی برای تغییر اوضاع نکنید نیز همین طور باقی می مانید.
هم چنین به یاد داشته باشید اگر بخاطر ترس از هوش مردم یا دلخور شدن آن ها، درمورد موضوعی وارد بحث عمیق با سایرین نشوید، متاسفانه خود را فردی بی اطلاع و نابخرد فرض کرده اید و تصورات کلی شما در مورد هوش و استعداد ذاتیتان تاثیری در این موضوع ندارد.
امروز قصد داریم شما را با 10 عادت رفتاری افراد باهوش آشنا کنیم که تاثیری شگرف در رسیدن آن ها به موفقیت و ثروتشان داشته اند.
انسان های باهوش همواره تصمیم های هوشمندانه می گیرند و این مهم ترین عامل در پیشبرد اهدافشان در زندگیست. یکی از هوشمندانه ترین تصمیم هایی که شما در محل کار خود می توانید بگیرید، ارتباط و تعامل سازنده با افراد نخبه است.
از آن جا که فیلترهای هوشمند برای تعیین افراد نخبه در ذهن ما وجود ندارد، در ادامه به ویژگی هایی اشاره می شود که به کمک آن می توانید کسی را باهوش خطاب کنید یا در زمره افراد بی خرد جای دهید.
تصمیمات هوشمندانه اتخاذ می کنند
افراد باهوش به خوبی می دانند هر کاری انجام دهند، عواقبی در پی دارد و هر تصمیمی که در هر لحظه از زندگی خود می گیرند، باید نتایج ثمر بخشی برای کسب و کارشان داشته باشد. به عبارت دیگر چند تماس تلفنی هوشمندانه نمی تواند از شما یک فرد خارق العاده در انجام امور بسازد؛ بلکه توانایی اتخاذ تصمیم های درست و هوشمندانه، به داشتن نظم و تمرکز دائمی نیاز دارد.
از اشتباهات گذشته خود درس می گیرند
انسان ها از اولین تا آخرین گام در زندگی خود، همه چیز را با آزمون و خطا یاد گرفته اند. همه ما در زندگی اشتباهاتی داشته ایم تا از آن ها درس گرفته و تجربه کسب کنیم. افراد باهوش نیز از اشتباهات خود درس می گیرند. با این همه اگر شما نتوانید با واقعیت ها رو به رو شده و قضاوت منصفانه ای از خود داشته باشید، نمی توانید پیشرفت کرده و کارهای بعدیتان را بهتر انجام دهید.
جواب همه چیز را نمی دانند
یک جمله قدیمی می گوید، «افرادی که ادعّا می کنند جواب همه چیز را می دانند، آن ها که بیش تر اهل عمل هستند را به دردسر می اندازند» شاید در ابتدا خنده دار به نظر برسد اما اگر جدی به آن نگاه کنید، واقعاً آزار دهنده است. افراد باهوش برای نشان دادن استعداد خود به دیگران وانمود نمی کنند که همه چیز را می دانند، و در عوض به اندازه کافی باهوش هستند که بدانند چه چیزهایی نمی دانند.
با افراد نخبه در ارتباطند
هیچ کس به تنهایی کامل نیست. شاید یک فرد باهوش باشد اما همواره چند عقل بهتر از یک عقل است و تیم ها عملکرد بهتری نسبت به افراد دارند. شاید استیو جابز مدیر عامل فقید اپل کمی دمدمی مزاج بود اما به خوبی می دانست که باید 8 تا 9 نفر از باهوش ترین افراد شرکت در تیم رهبری اش حضور داشته باشند و به آن ها نیز یادآور می شد که همین کار را در تیم های خود انجام دهند. این کار بسیار هوشمندانه است.
کاردان هستند
از آن جا که هوش انسان خاصیت تکاملی دارد (نئوکورتکس های مغز بی دلیل پرورش نیافته اند) افراد باهوش در استفاده مناسب از محیط اطرافشان برای رسیدن به هدف خود در زندگی، سازگارتر و خلاق ترند.
استدلال می کنند
“تا زمانی که زنده ام، محال است که چنین اتفاقی برایم رخ دهد”. بعضی از مردم حتی وقتی که با شواهد انکار ناپذیر در رد تفکرات نادرستشان روبرو می شوند هم چنان در برابر آن مقاومت می کنند که گویی تمام زندگیشان به آن وابسته است. به یاد داشته باشید بدون داشتن تفکر انتقادی، استدلال منطقی، دلیل و روش علمی، انسان ها در تاریکی جهل خود باقی خواهند ماند.
دمدمی مزاج نیستند
ما در عصری زندگی می کنیم که مدها، باورها و خرافات، بیداد می کند. صادقانه بگوییم هیچ فیلمی به اندازه ایندوکراسی (ساخته میک جاج)، حماقت یک جامعه را با این دقت به تصویر نکشیده بود. درمورد این اثر گفته شده، فیلمی که واقعاً کمدی بود اما به یک مستند تبدیل شد.
بیش تر از درآمدشان خرج نمی کنند
بدون شک همه شما در جوانی، خودتان را برای بدست آوردن چیزی به آب و آتش زده اید؛ اما زمانی که به چیزی رسیدید، دیگر نمی خواهید آن را از دست بدهید. به یاد داشته باشید اصلاً نباید چیزهایی را که با زحمت بدست آورده اید، با ولخرجی تباه کنید.
از نقاط ضعف خود به شکلی مفید بهره می گیرند
لوب پیشانی به قسمتی از مغز گفته می شود که در مهارت های شناختی و مهم انسان مانند حافظه، زبان، قضاوت، رفتارهای جنسی و… نقش دارد. هر میزان که لوب پیشانی رشد کند، انسان ها نیز حداقل یک نقطه کور احساسی پیدا می کنند که همواره با آن هاست. گاهی اوقات همین نقاط کور است که آن ها را به افرادی نخبه تبدیل می کند. در واقع، در این افراد، یک نقطه ضعف به عاملی برای رشد افراد بدل می شود.
همیشه هم موفق نیستند
هنگامی که حرف از موفقیت در کسب و کار مطرح می شود، داشتن هوش یک شرط لازم است نه کافی! به یا داشته باشید برای شروع و مدیریت یک کسب و کار موفق، باید در همه حال و همیشه باهوش بود اما شاید این هوش هم برای پیروزی شما کافی نباشد.
digiato.com
امتیاز به این نوشته