اپلیکیشن های زیادی در زمینه ی طراحی و نقاشی برای گوشی های موبایل ساخته و منتشر شده اند که هر کدام دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که انتخاب را برای کاربران دشوار می کنند. به همین منظور در این مقاله از زومیت به معرفی 14 اپلیکیشن برتر در این زمینه خواهیم پرداخت. با زوم اپ همراه باشید.
Adobe Lightroom Mobile
تعداد بسیاری از عکاسان و کسانی که کارهای گرافیکی انجام می دهند از نرم افزار Adobe Lightroom استفاده می کنند و حالا شما می توانید از آن در موبایل خود نیز بهره ببرید. Adobe Lightroom Mobile همانند یک افزونه و بسته الحاقی برای نسخه ی کامپیوتری آن عمل می کند به این معنا که شما به نصب بودن نسخه ی CC آن نیز نیاز خواهید داشت تا بتوانید تجربه ی کاملی را از اپلیکیشن موبایلی آن نیز داشته باشید. البته این موضوع مطمئنا باعث دلسرد شدن بعضی از کاربران از نصب این اپلیکیشن خواهد شد با این حال اگر در حال حاضر مشغول استفاده از نسخه ی کامپیوتری این نرم افزار هستید، می توانید به کمک اپلیکیشن موبایل آن نیز، به ویرایش فایل های RAW در گوشی خود بپردازید. همچنین قادر به استفاده ی تعداد محدودی از ابزارهای Lightroom برای عکس های خود نیز خواهید بود. قابلیت Sync یا همگام سازی با نسخه ی کامپیوتری آن نیز در این اپلیکیشن در نظر گرفته شده است و شما به راحتی می توانید کارهای خود را در هر دو نسخه به انجام برسانید. این اپلیکیشن به صورت رایگان برای کاربران منتشر شده است.
Adobe Photoshop Touch
یکی دیگر از اپلیکیشن های شرکت Adobe برای موبایل است که به شما امکان دسترسی به بخشی از ابزارهای نسخه ی کامپیوتری Photoshop را خواهد داد. تعدادی ابزار و افکت برای ویرایش تصاویر شما در این اپلیکیشن گنجانده شده است که Painting Effects، Filter Brushes و افکت های متنی همچون سایه و… برخی از این ابزارها هستند. در هر حال نباید انتظار دسترسی به تمام امکانات فتوشاپ را در این اپلیکیشن داشت چراکه برخلاف نرم افزار اصلی فتوشاپ که قادر به انجام هرکاری است، تمرکز نسخه ی موبایلی آن بیشتر روی ویرایش عکس ها و جذاب تر کردن آن ها برای استفاده در اپلیکیشن های اجتماعی است. مانند اپلیکیشن Lightroom، در این اپلیکیشن نیز امکان همگام سازی در نظر گرفته شده است که به یکپارچه سازی هرچه بهتر نسخه ی کامپیوتر و موبایلی این نرم افزار کمک شایانی کرده است. این اپلیکیشن به صورت پولی و با قیمت 4.99 دلار در مارکت ها فایل خریداری است.
ArtFlow
یک اپلیکیشن نقاشی است که به شما اجازه ی طراحی های گرافیکی را خواهد داد. این اپلیکیشن با تکیه بر موتور گرافیکی GPU-accelerated از ویژگی های بسیاری بهره مند است که برای مثال می توان به دارا بودن بیش از 70 براش و ابزارک مختلف، پشتیبانی از چند لایه بودن تصویر، پشتیبانی از فرمت هایی نظیر PSD,PNG,Jpeg و… اشاره کرد. می توان ArtFlow را یک اپلیکیشن بسیار قوی در زمینه ی نقاشی و طراحی دانست که از ویژگی ها و ابزارک های بسیاری برخوردار است که شما می توانید به صورت رایگان به بخشی از آن ها و با پرداخت 4.99 دلار نیز به تمام ویژگی های آن دسترسی داشته باشید. مطمئنا ArtFlow اپلیکیشنی لذت بخش و سرگرم کننده است که با پشتیبانی از قلم S-pen، لذت کار با آن چند برابر نیز خواهد شد.
Autodesk Sketchbook
اپلیکیشن معروفی از Creative Software است که یک گزینه ی بسیار عالی برای علاقه مندان به طراحی در موبایل خواهد بود. Autodesk کمی از مبحث سرگرم کننده فراتر رفته و با دارا بودن امکاناتی حرفه ای همچون محیط Full Screen برای فضای کاری پروژه، بزرگنمایی تا میزان شگفت انگیز 2500%، شامل شدن بیش از 10 نوع براش، پشتیبانی از Dropbox برای ذخیره ی آنلاین پروژه ها و… اپلیکیشنی فوق العاده کامل را به وجود آورده است. البته امکانات دیگری نیز در این اپلیکیشن وجود دارند که برای دسترسی به آن ها باید نسخه ی PRO آن را با قیمت 3.99 دلار خریداری کنید. بخشی از ویژگی های پولی این اپلیکیشن عبارتند از: وجود بیش از 100 طرح براش-مداد-خودکار-ماژیک-قلمو و…، پشتیبانی از فایل های چند لایه، وجود تنظیمات بیشتر برای پروژه ها و ابزارک های جالب دیگر.
Clover Paint
یکی دیگر از اپلیکیشن های طراحی است که امکاناتی حرفه ای را در خدمت کاربران قرار داده است و بیشتر می توان آن را یک ابزار برای کاربران حرفه ای دانست تا افراد عامه. عدم وجود نسخه ی رایگان برای این اپلیکیشن و وجود قیمت نسبتا بالای 7.51 دلاری برای آن، شاید باعث عدم استقبال آنچنانی از این اپلیکیشن شود با این حال Clover Paint یک اپلیکیشن خاص است که با دارا بودن تعداد زیادی از ابزارک های مورد نیاز برای طراحی و نقاشی که در آن گنجانده شده است، پتانسیل لازم را برای تبدیل شدن به یک انتخاب خوب برای کاربرانی که به دنبال استفاده های حرفه ای تر از یک اپلیکیشن طراحی هستند را دارد.
دریافت از گوگل پلی
Handy Art Reference Tool
ابزاری است که هنرمندان، طراحان، نقاشان و… می توانند از آن برای طراحی دست ها استفاده کنند. این اپلیکیشن به شما یک دست در حالت های مختلف را نشان می دهد و شما می توانید با چرخاندن یا تغییر نورپردازی آن، به میزان نور و سایه دهی مناسب برای آن دست یابید. این ابزار می تواند بسیار مفید باشد چراکه طراحی و کشیدن دست ها مسلما امری دشوار خواهد بود و این برنامه به شما کمک می کند تا به صورت گام به گام این کار را انجام دهید. جالب است بدانید که این اپلیکیشن توسط افراد حرفه ای از جمله سازندگان Walking Dead و… پیشنهاد شده است و 2.99 دلار نیز برای چنین اپلیکیشنی، خیلی گران به نظر نمی رسد.
LayerPaint
LayerPaint را می توان ابزاری نیمه حرفه ای و کاربردی در زمینه ی اپلیکیشن های انیمیشن دانست که در دو نسخه ی LayerPaint برای گوشی های موبایل و LayerPaint HD برای تبلت ها، با قمیت های 2 و 8 دلار عرضه شده است. در هر دو نسخه ابزارها و براش های مختلفی برای به وجود آوردن طرح های شگفت انگیز و هنری در نظر گرفته شده است که اگرچه تمرکز اصلی آن روی مبحث انیمیشن ها قرار دارد اما با این حال در زمینه ی طراحی و نقاشی نیز یک اپلیکیشن خوب و با امکانات بالا به حساب می آید. نسخه ی HD این اپلیکیشن دارای ویژگی های بیشتری مانند پشتیبانی از قلم های سامسونگ و انویدیا است که باعث شده است تا برخی کاربران معتقد باشند که نسخه ی موبایل این اپلیکیشن چندان ارزش هزینه کردن را ندارد.
دریافت از گوگل پلی
NVIDIA Dabbler
NVIDIA Dabbler اپلیکیشن دیگری در زمینه ی طراحی است که به صورت پیش فرض در تبلت های Nvidia Shield وجود دارد و پشتیبانی مستقیم از قلم انویدیا به صورت کامل و اختصاصی در آن در نظر گرفته شده است. NVIDIA Dabbler به صورت رایگان قابل دریافت است و با دارا بودن براش های مختلف، بوم های نقاشی متنوع و… یک اپلیکیشن کاربردی را در این زمینه به وجود آورده است و افکت های سرگرم کننده ای مانند Oil Painting نیز در آن گنجانده شده است تا این اپلیکیشن را به یک انتخاب خوب برای کاربران عادی نیز تبدیل کند. NVIDIA Dabbler یک امکان اختصاصی و متفاوت نیز در خود جای داده است که امکان ضبط عملیات و ذخیره ی آن برای استفاده های بعدی را برای کاربران مهیا می کند که این امر برای طراحانی که استفاده ی زیادی از این اپلیکیشن داشته باشند بسیار مفید خواهد بود. البته این اپلیکیشن امکانات و ابزارهایی که در LayerPaint, Clover Paint, or SketchBook Pro و… موجود هستند را در اختیار شما نخواهد گذاشت اما با این حال انتخاب خوبی برای علاقه مندان عادی و صاحبان تبلت های انویدیا خواهد بود.
دریافت از گوگل پلی
Pose Tool 3D – 3 total apps
اپلیکیشن Pose Tool 3D که سه نسخه ی مختلف با نام های Regular ,MAnga و Horse را شامل می شود، یکی دیگر از ابزارهای مورد نیاز برای طراحان است که با دارا بودن امکانات بالا و متفاوتی که در خود جای داده است، به یکی از گزینه های خوب برای این دسته از کاربران تبدیل شده است. نسخه ی Pose Tool 3D بیشتر روی بدن انسان تمرکز کرده است به این معنا که شما می توانید اندام ها را بچرخانید، حرکت دهید یا زاویه ی آن ها را کج کنید تا به حالتی که دنبال آن هستید دست پیدا کنید و سپس می توانید از آن در کامیک ها، نقاشی ها و… استفاده کنید. دو نسخه ی دیگر نیز Manga و Horses نام دارد و به مباحث دیگری جز طراحی بدن انسان پرداخته اند. این اپلیکیشن با وجود قیمت نسبتا گران آن یعنی 6.99 دلار، ارزش خرید را دارد و یکی از بهترین تجربه های سه بعدی در زمینه ی طراحی را در اختیار کاربران قرار می دهد.
RoughAnimator
RoughAnimator یک اپلیکیشن دیگر در زمینه ی انیمیشن ها است که به کمک آن می توانید به طراحی فریم به فریم یک نقاشی بپردازید و در انتها با ترکیب آن ها، یک کارتون یا انیمیشن متحرک از طراحی های خود به وجود بیاورید. این طرح ها می تواند بسیار ساده، یا بسیار پیچیده و حرفه ای باشند، همه چیز آن طور که شما بخواهید پیش خواهد رفت و حتی اگر یک نقاش یا طراح حرفه ای هم نباشید می توانید به کمک این اپلیکیشن انیمیشن های جالبی را تولید کنید. تعداد بی نهایت لایه برای طرح های شما و امکان وارد کردن فایل های صوتی برای انیمیشن خود، پشتیبانی از قلم طراحی S-Pen و دیگر قلم ها از مواردی هستند که RoughAnimator را به یک تجربه ی حرفه ای و لذت بخش برای ساخت انیمیشن تبدیل کرده اند. در انتهای کار نیز می توانید کارتون ساخته شده را به صورت ویدئو یا Gif ذخیره کنید و به همین راحتی به یک انیماتور تبدیل شوید. این اپلیکیشن یک ابزار حرفه ای و همه چیز تمام به حساب نمی آید اما با این حال بدون شک امکاناتی فراتر از چیزی که اکثر کاربران به آن احتیاج دارند را در اختیار کاربر قرار می دهد. قیمت این اپلیکیشن 2.99 دلار است.
Silk paints drawing
Silk paints drawing یک اپلیکیشن حرفه ای مانند دیگر گزینه های این لیست نیست اما می توان روی آن به عنوان یک اپلیکیشن سرگرم کننده و لذت بخش برای کاربرانی که قصد ایجاد طرح هایی نسبتا متفاوت را دارند حساب کرد. این اپلیکیشن به صور کامل از قلم S-Pen پیشتبانی می کند و یکی از مناسب ترین اپلیکیشن ها برای دارندگان گوشی های سامسونگ (تاچ ویز) است. یکی دیگر از ویژگی های سرگرم کننده ی این اپلیکیشن، امکان خلق، متحرک سازی و تنظیم Live Wallpaper ها است که می توانید بکگراند های متحرک اختصاصی خود را با آن طراحی کنید. همانطور که گفته شد این اپلیکیشن یک انتخاب حرفه ای به حساب نمی آید، اما با این حال استفاده از آن بسیار لذت بخش خواهد بود. Silk paints drawing به صورت رایگان و با پرداخت درون برنامه ای منتشر شده است.
دریافت از گوگل پلی
SketchBook Express
SketchBook Express نسخه ی رایگان اپلیکیشن Autodesk”s SketchBook Pro است که در بالا به معرفی آن پرداختیم. در این اپلیکیشن تنها بخشی از امکاناتی که در نسخه ی پولی آن معرفی کردیم در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت که امکان بزرگنمایی 2500%، امکان لایه بندی (تا 3 لایه) و وجود 15 براش مختلف برخی از این ویژگی ها هستند. مشخصا نسخه ی حرفه ای این اپلیکیشن انتخاب بسیار بهتر و کامل تری است اما خب این نسخه کاملا “رایگان” است. در واقع شاید این اپلیکیشن پاسخگوی کسی که نیازمند تمام امکانات این برنامه است نباشد، اما حداقل راه خوبی برای تجربه ی کار با برنامه، و سپس خرید نسخه ی اصلی آن به حساب می آید.
دریافت از گوگل پلی
Sketcher Pro
Sketcher Pro یکی دیگر از اپلیکیشن های طراحی است که با توجه به قیمت 0.99 دلاری آن، می توان آن را انتخاب مناسبی برای هنرمندانی دانست که امکان هزینه کردن های بالا برای اپلیکیشن ها را ندارند. با توجه به قیمت کم Sketcher Pro، نباید انتظار وجود تعداد زیادی ابزار و ویژگی را در آن داشت اما با این حال هنوز می توان Sketcher Pro را یک انتخاب خوب دانست. در این اپلیکیشن 12 براش مختلف برای کاربران در نظر گرفته شده است و وجود ابزارهای اولیه و مورد نیاز نیز آن را به یک اپلیکیشن کامل و به صرفه برای کاربران تبدیل کرده است. اما با تمام این اوصاف نباید Sketcher Pro را یک اپلیکیشن مبتدی دانست چرا که حداقل امکانات لازم را در اختیار کاربر قرار می دهد. همچنین یک ویژگی جالب و منحصر به فرد نیز در این اپلیکیشن در نظر گرفته شده است که به شما این امکان را می دهد تا با صرف هزینه ای جداگانه، طراحی های خود در این اپلیکیشن را به صورت چاپ شده در درب منزل تحویل بگیرید.
Sketch Master
آخرین اپلیکیشن لیست ما یکی از معدود اپلیکیشن های رایگان در زمینه ی طراحی است که Sketch Master نام دارد. همانند دیگر اپلیکیشن های رایگان، Sketch Master نیز محدودیت هایی را دارد اما با این حال با دارا بودن 7 براش مختلف، تعداد بی نهایت لایه برای طراحی، ابزارهای ویرایش مختلف و… یک اپلیکیشن کار راه انداز و محبوب به حساب می آید. کاربران حرفه ای ممکن است چندان به سمت Sketch Master جذب نشوند و ابزارهای مورد نیاز خود را به طور کامل در این اپلیکیشن پیدا نکنند، اما نیمه حرفه ای ها و کاربرانی که تنها قصد سرگرم شدن با این اپلیکیشن را دارند، می توانند روی این اپلیکیشن به عنوان یک انتخاب کامل و مناسب حساب کنند.
منبع: zoomit.ir