دریاها یکی از مهمترین جاذبه های دیدنی دنیا هستند. سالیانه ملیون ها گردشگر مقصد سفر خود را برای یکی از نقاط دیدنی در دریاهای جهان مشخص می کنند. در این مطلب 8 محل دیدنی در دریاها را به شما معرفی می کنیم
1- دریچه هایی در عمق دریا در نزدیکی اکوادور
این دریچه ها که در عمق 2400 متری قرار دارند با فشار زیاد آب بسیار داغ یعنی با دمای حدود 400 درجه سانتی گراد را از خود بیرون می دهند.دریچه گرمابی ، دریچه هیدروترمال یا دریچه گرمابی، یک دهانه دودکش مانند در کف اقیانوس است که آبهای معدنی آبفشان را بیرون میزند. دانشمندان برای اولین بار در سال 1977 پس از میلاد در شکاف گالاپاگوس ، منطقه ای واقع در انتهای اقیانوس آرام ، در حدود 1000 کیلومتری غرب اکوادور ، متوجه منافذ گرم شده اند . دریچه های گرمابی توسط فرآیندی به نام چرخه گرمابی تشکیل می شوند. یک منبع حرارتی زیرزمینی مانند سنگ داغ یا مذاب انرژی لازم برای این فرآیند را فراهم می کند. هنگامی که آب دریا به کف اقیانوس نفوذ می کند، داغ می شود، با سنگ هایی که از آنها می گذرد واکنش شیمیایی می دهد و به مایع اسیدی غنی از مواد معدنی محلول و گاز سولفید هیدروژن تبدیل می شود .
2- تپه های دریایی گریت بریر در شمال شرق استرالیا
این تپه های دریایی بزرگ ترین سیستم تپه های مرجانی جهان است و مساحت تحت پوشش این تپه ها آن قدر وسیع است که حتی ار فضا قابل مشاهده می باشد.دیواره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef) استرالیا یکی از بزرگ ترین عجایب طبیعی و بزرگ ترین صخره های مرجانی دنیاست. از هزاران سال پیش تا به حال این دنیای باشکوه زیر آب با رنگ های درخشانش پناهگاه موجودات جذاب اعماق اقیانوس است
3- بقایای شهر Heracleion مصر
این شهر در نزدیکی شهر اسکندریه واقع است و حدود 1500 سال پیش به زیر آب رفت. بقایای این شهر در سال 2000 برای اولین بار کشف شد.این شهر که در رود نیل بنا شده بود، به علت شرایط نامناسب از لحاظ زمین شناسی به زیر آب رفت. شهر حدود 1200 سال پیش از روی زمین محو شده و امروزه در زیر دریا در قسمت غربی خلیج ابولخیر مصر یافت شده هست.
4- دریاچه بایکال روسیه
این دریاچه در جنوب سیبری واقع است و قدیمی ترین دریاچه جهان محسوب می شود. قدمت این دریاچه در حدود 25 میلیون سال تخمین زده شده است.دریاچه بایکال روسیه یکی از زیباترین و دیدنی ترین مکان ها نه تنها در سیبری بلکه در کل سیاره زمین است. این دریاچه که در یک فرورفتگی واقع در قسمت جنوبی سیبری شرقی قرار دارد، قدیمی ترین دریاچه جهان است (با قدمتی حدود ۲۵ تا ۳۵ میلیون سال).
بایکال همچنین بزرگترین مخزن آب شیرین روی زمین است، به طوری که ۲۲٪ از کل آب شیرین در سراسر جهان و ۸۵٪ از منابع آب روسیه در آن قرار دارد. حجم آب آن ۲۳ هزار کیلومتر مکعب است (تقریباً برابر با حجم آب پنج دریاچه بزرگ در ایالات متحده آمریکا!)
علاوه بر ارزش ذخایر عظیم آب شیرین (که به دلیل کانی سازی کم، می توان آن را با خیال راحت معادل آب مقطر دانست) بایکال عمیق ترین دریاچه جهان نیز می باشد که در سال ۱۹۹۶ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
5- بقایای کشتی یونگالا در آب های استرالیا
این کشتی در سال 1911 یعنی بیش از یک قرن پیش غرق شد و همه 122 مسافر و خدمه آن کشته شدند.بزرگترین کشتی غرق شده در استرالیا می باشد و در کنار ساحل کیپ بویلینگ سبز قرار دارد. این کشتی در سال 1911 در اثر یک گردباد غرق شد. علی رغم جستجوی هفت روزه پس از طوفان، هیچ علائم حیاتی از سوی کشتی پیدا نشد. نیم قرن طول کشید تا این کشتی غرق شده پیدا شود و در سال 1958 شناسایی گردد.
6- دریاچه عروس دریایی در پالائو
پالائو جزیره ای در جنوب اقیانوس آرام است یکی از باورنکردنی ترین چیزها در مورد پالائو این است که دریاچه شگفت انگیز عروس دریایی را در خود جای داده است. جای تعجب نیست که این یکی از معروف ترین جاذبه های پالائو است. دریاچه چتر دریایی که در جزیره ایل ملک قرار دارد. هر روز میلیون ها عروس دریایی طلایی از دریاچه مهاجرت می کنند. در حالی که آنها این کار را انجام می دهند، شما می توانید با آنها شنا کنید!
7- حفره آبی باهاما
این حفره عمیق ترین حفره بستر اقیانوس هاست که عمقش 202 متر و قطر دهانه آن حدود 25 متر است.طبق تطابق افسانه ها و تحقیقات زمین شناسان، این گودال آبی در حددو ۱۵۰ هزار سال پیش در اثر ریزش یک غار آهکی در کشور بلیز به وجود آمده است.
بر طبق تحقیقات زمین شناسی که بر روی این حفره ی بزرگ به عمل آمد مشخص شد که با گذشت زمان و افزایش سطح آب دریاها، باعث شده است که سقف غار زیر زمینی فرو بریزد و در بین رودخانه و غار، یک سوراخ بسیار بزرگ به وجود بیاید. بومیان این منطقه معتقدند که به وجود امدن این حفره، به نوعی برکت در این منطقه و دریاچه را با خود به همراه آورده است و این ریزش، امری طبیعی نبوده است.
8- آتشفشان مونا کیا در نزدیکی هاوایی
اگر اطراف این آتشفشان را آب فرا نگرفته بود بلندترین قله جهان محسوب می شد چون ارتفاع آن از کف اقیانوس بیش از 10 هزار متر است. این کوه به این دلیل جای قله اورست را نگرفته است که ارتفاعش از سطح دریا در حدود فقط 4200 متر می باشد.مونا کیا، که در هاوایی به معنای “کوه سفید” است، بلندترین آتشفشان هاوایی است و در واقع بلندترین کوه دنیا است که از کف اقیانوس تا قله آن اندازه گیری شده است. بدون شک نام خود را دریافت کرد، زیرا برف حتی در سواحل دور از همبستگی دیده می شود. برف گاهی اوقات به چند پا عمق می رسد.