در شهر پوئبلا در مکزیک مخروط رسوبی Cuexcomate قرار دارد که مردم محلی قرن هاست به اشتباه آن را کوچکترین آتشفشان دنیا می نامند. اما در واقع تنها یک چشمه آبگرم خاموش یا شاید یک گل فشان است که در اثر انفجار ماگما و آب سولفوریک در فوران سال 1064 پوپوکاتپتل، یک آتشفشان فعال و دومین قله بلند مکزیک شکل گرفته است.
فوران آتشفشانی جریان چشمه های گرم زمینی را فعال کرده که از میان سنگ های آهک مزوزوئیک و رسوبات کلیسیتی و ترکیبات سیلیکاتی بیرون آمده و یک پشته عظیم به ارتفاع 13 متر و عرض 23 متر ایجاد کرده اند که بسیار شبیه یک مخروط آتشفشانی کوچک است. این مخروط رسوبی توخالی است و یک دهانه باز به عرض 7 متر در بالای آن قرار دارد و راه پله مارپیچی داخل آن به گردشگران اجازه می دهد وارد فضای داخلی این ساختار شوند.
یک لوح داخل مخروط وجود دارد که در سال 1970 نصب شده است. این لوح نشان می دهد که این مکان زمانی برای قربانی کردن بشر برای خدایان بومی و بعدها به عنوان محل دامپینگ اجساد کسانی که خودکشی می کردند استفاده می شده، زیرا مردم محلی اعتقاد داشتند کسی که خودکشی می کند سزاوار سوگورای و به خاکسپاری نیست. شاید به همین دلایل باشد که مردمی که در اطراف این چشمه زندگی می کنند را گاهی بچه های ناف شیطان می نامند. هنوز این مخروط یک جاذبه محبوب گردشگری به شمار می رود.
امتیاز به این نوشته