مردمانی که زندگی در غار را ترجیح داده اند!

در گذشته مردمان نقاط مختلف جهان برای سکنی گزیدن، غارهایی را حفاری می کردند. این غارها به عنوان محل سکونت یا نقاطی برای دعا و عبادت در نظر گرفته می شدند. سکونت مردم در دل کوه ها و غارها اجتماعی از مردم را در این نقاط گردآوری می کرد که موجب شدند تا این نقاط را شهرهای سنگی بنامند. هرچند امروزه در بسیاری از این نقاط هیچ ساکنی وجود ندارد اما نحوه ساخت این خانه ها در دل کوه هم چنان توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب می کند و به همین منظور بسیاری از این شهرهای سنگی امروزه به جاذبه های گردشگری محبوب در منطقه خود تبدیل شده اند. با ما همراه باشید تا با 10 شهر سنگی مشهور در جهان بیش تر آشنا شوید.

گویاجو ( Guyaju ) – چین

زندگی در غار (23)زندگی در غار (24)زندگی در غار (25)این حفاری های صورت گرفته در دل کوه های گویاجا زمانی بزرگ ترین هزارتوی چین نامیده می شدند. غارهای باستانی گویاجو در 95 کیلومتری بیجینگ واقع شده است. هیچ اطلاعات دقیقی از قدمت و ساخت این غارها در دست نیست بنابراین مشخص نیست این غارها مربوط به چه وره ای هستند. در این کوه بیش از 110 اتاق سنگی وجود دارد و همین موجب شده تا گویاجو را بزرگ ترین غارنشینی کشف شده در چین بدانند.

ماتماتا ( Matmata ) – تونس

زندگی در غار (26)

زندگی در غار (27)زندگی در غار (28)ماتماتا یک روستای کوچک در جنوب تونس است. سازه های این منطقه مربوط به غارنشینان تونسی می شود که خانه های خود را در عمق زمین حفاری می کردند. آن ها ابتدا وسعت زیادی از زمین را می کندند و در داخل آن شروع به ساخت خانه و اتاقک هایی در در دیواره های جای حفاری شده می کردند. ماتماتا بیش از این که به عنوان یک شهر سنگی مشهور باشد بعنوان لوکیشن فیلم محبوب جنگ ستارگان شناخته شده است.

بامیان ( Bamiyan ) – افغانستان

زندگی در غار (1)زندگی در غار (2)زندگی در غار (3)بامیان در قلب افغانستان واقع شده است و در گذشته به دلیل داشتن دو مجسمه بزرگ بودا که درون صخره ها حک شده بود شهرت داشت. این مجسمه ها در قرن ششم ساخته شده بودند و زمانی بزرگ ترین مجسمه بودای ایستاده به شمار می رفتند اما در سال 2001 توسط طالبان نابود شد و امروزه جای خالی آن را می توان روی دیواره های کوه دید. در پایین این مجسمه ها نیز اتاقک هایی در دل کوه کنده شده بودند که زمانی راهبان در آن زندگی می کردند اما پس از این که این منطقه به دست طالبان افتاد از این اتاقک ها برای نگهداری سلاح هایشان استفاده می کردند. امروزه بامیان از دست طالبان رها شده و امکان بازدید از آن وجود دارد. بسیاری از نقاشی های داخل این غارها امروزه هنوز سالم باقی مانده اند.

ساسی دی ماترا ( Sassi Di Matera ) – ایتالیا

زندگی در غار (4)

زندگی در غار (5)زندگی در غار (6)ساسی دی ماترا به معنای سنگ های ماترا ، غارهایی هستند که در شهر قدیمی ماترا در جنوب ایتالیا قرار دارند. قدمت این غارها به دوران ماقبل تاریخ باز می گردد و گفته می شود از جمله اولین اقامتگاه های بشر در ایتالیا به شمار می روند. ساختار خانه های ساخته شده در دل سنگ ها طوریست که هر خانه به روی خانه دیگر ساخته شده و می توان خیابان روبروی هر خانه را سقف خانه دیگر دانست. تا سال 1950 هم چنان افرادی در این غارها زندگی می کردند که بسیاری از آن ها را به مناطق مدرن تر اطراف این روستا نقل مکان کردند. اما برخی از ساکنان به زندگی در این غارها پافشاری داشتند چرا که این غارها بیش از 9000 سال محل سکونت خانواده و نیاکان آن ها بوده است.

مسا ورده ( Mesa Verde ) – کلرادو

زندگی در غار (29)

زندگی در غار (7)

زندگی در غار (8)مسا ورده در جنوب غربی کلرادو واقع شده است و شامل غارهای سنگی می شود که محل اقامت مردمان آناسازی بوده است. این سکونتگاه ها بهترین آثار باستانی محافظت شده از آمریکایی ها در ایالات متحده آمریکا به شمار می رود. در قرن 12 ، آناسازی ها شروع به ساخت خانه هایی درون غارها و دل سنگ ها کردند ، برخی از این خانه ها به بزرگی 150 اتاق هستند. مشهورترین آن ها را کاخ صخره ای نامیده اند. تا سال 1300 تقریبا تمامی آناسازی ها مسا ورده را ترک کرند اما ویرانه های این منطقه مسکونی به خوبی باقی مانده است. هنوز دلیل مشخصی برای ترک ناگهانی ساکنین این منطقه مشخص نشده است.

باندیاگارا ( Bandiagara ) – مالی

زندگی در غار (9)زندگی در غار (10)زندگی در غار (11)باندیاگارا شامل خانه های ماسه سنگی می شود که در منطقه دوگون مالی و در ارتفاه 500 متر از سطح زمین قرار گرفته است. این صخره های ماسه سنگی محلی برای اقامت مردمان تلم بوده اند. آن ها در دل صخره های ماسه سنگی غارهایی را کندند تا مردگان خود را در آن دفت کنند. با این کار سعی می کردند تا آن ها را از نابودی در اثر سیل و امواج شدید دریا محافظت کنند.

مطالب مرتبط:

این انسان‌ها زیر زمین زندگی می‌کنند!

اطراف این صخره ها نیز چندین روستا در میان صخره ها و با خانه های غاری ساخته شده است.

واردزیا ( Vardzia ) – گرجستان

زندگی در غار (12)زندگی در غار (13)زندگی در غار (30)واردزیا در جنوب گرجستان واقع شده است و غارهای آن مربوط به قرن دوازدهم می شوند. این غارها رو به رودخانه ساخته شده اند. واردزیا یکی از مهم ترین سازه های تاریخی گرجستان به شمار می رود. این غارهای تو در تو طی سلطنت ملکه تامار به منظور حفظ ماندن از حمله مغول ها ساخته شده است.

کندوان ( Kandovan ) – ایران

زندگی در غار (14)زندگی در غار (15)زندگی در غار (16)کندوان روستاییست که در استان آذربایجان شرقی و شهرستان اسکو واقع شده است. قدمت این روستا به قرن سیزدهم باز می گردد. خانه های این روستا در دل کوه های مخروطی شکلی که خود در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه های سهند ایجاد شده اند ، ساخته شده است. چنین حدس زده می شود که حمله مغول ها مردم را به این روستای صخره ای کشانده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن امروزه یک استثنا در دنیا به حساب می آید. چرا که در دیگر روستاهای اینچنینی کسی زندگی نمی کند.

اورتاحیصار ( Ortahisar ) – ترکیه

زندگی در غار (17)زندگی در غار (18)زندگی در غار (22)اورتاحیصار به معنای ” قلعه میانی” همان طور که از نامش پیداست در مرکز شهرهای کاپادوکیایی گورم در قلب ترکیه قرار گرفته است. یکی از مشهورترین سازه های این منطقه غارهای کنده شده در دل سنگیست که در ارتفاع 86 متری قرار گرفته اند. در گذشته در این غارها سکونت می کردند و امروزه این غارها خالی از سکنه هستند و بازدیدکنندگان می توانند با بالا رفتن از پلکان به داخل این غارها بروند و از آن ها دیدن کنند.

اوچحیصار ( Ocihisar ) – ترکیه

زندگی در غار (19)زندگی در غار (20)زندگی در غار (21)اوچحیصار شهر دیگری در کاپادوکیا است که در بالاترین نقطه این منطقه و 7 کیلومتر فاصله از نوشهیر واقع شده است. ارتفاع این صخره ها به قدری است که از کیلومتر ها دورتر به راحتی دیده می شوند. هرچند بخاطر خطر فرسایش که در این منطقه وجود دارد ، ساکنین این خانه های غاری نقل مکان کردند. آخرین ساکنین آن در سال 1950 این منطقه را ترک کردند. از بالای این قلعه سنگی چشم اندازی خارق العاده و پانوراما از اطراف را می توان دید.

Touropia

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها