کلیدهای طلایی برای افزایش دقت 

اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها

برایتان پیش آمده که به علت بی دقتی، امتحانتان را خراب کرده باشید؟پیش آمده که به علت بی دقتی دسته گلی به آب داده باشید و همه شما را سرزنش کرده باشند؟
دقت به این معناست که بتوانید به جزییات توجه کنید و چیزی را فراموش نکنید. به این معنا که متوجه همه چیزهای مهم باشید.
مثلا" هر روز برای رفتن به مدرسه مسیری را طی می کنید و چیزهای زیادی می بینید، اما به همه آن ها دقت نمی کنید. زیرا می دانید که چه چیزهایی برایتان پراهمیت و چه چیزهایی کم اهمیت است. اما اگر شما نتوانید به چیزهای پراهمیت توجه کنید، آدم دقیقی نخواهید بود.
با چند راهکار به شما کمک می کنیم تا بتوانید دقیق تر باشید و بدین وسیله در تحصیل و زندگی موفق تر عمل کنید.

کلید اول: عجله نکن!

بهتر است بدانید دشمن اصلی دقت، عجله است. هنگامی که کاری را شتاب زده انجام می دهید، ممکن است دقت کافی نداشته باشید. باید چه کار کنید، زمانی که وقت کافی در اختیار ندارید؟ آرامشتان را حفظ کنید و به خودتان یادآوری کنید که درست انجام دادن کار، مهم تر از زود انجام شدن آن است. آرام و عمیق نفس بکشید. حتی قبل از شروع کار، روی برگه ای بنویسید: من  می توانم و آرامش دارم. 

کلید دوم : خوب نگاه کن

یکی از دلایل بی دقتی در درس ها، خوب نگاه نکردن در نوشتن یا خواندن است. برای مثال تمام اعداد و یا حروف یک عبارت را نمی خوانید و زود از روی مطلب رد می شوید. گاهی هم چشم شما روی چیزی می ماند و حرکت نمی کند. در چنین شرایطی لازم است انگشت به کمک چشمانتان بیایند. برای تمرین، تلاش کنید همراه چشمتان، نوشته را با انگشت خود دنبال کنید. در شروع، این کار کمی وقت شما را می گیرد، اما به زودی هماهنگی خوبی بین چشم ها و دستتان ایجاد می شود. مدتی بعد هم دقت بیش تری در خواندن پیدا می کنید.

کلید سوم :وارونه بخوان!

می توانید گاهی به عنوان تمرین، کتابی را وارونه بگیرید و بخوانید. این کار کمک بسیاری به بالا بردن دقت شما می کند. تمرین نوشته وارونه جمله ها هم بسیار خوب است. برای مثال هرازگاهی بعضی از صفحات دفترچه خاطرات یا نوشته های شخصیتان را وارونه بنویسید.
یعنی هر جمله را از آخر به اول بنویس!: بنویس اول به آخر از را جمله هر یعنی

کلید چهارم :در خانه هم دقیق باشید.

بیش تر دانش آموزان فکر می کنند دقت کردن فقط مربوط به مدرسه است. اما دقت در همه جا مفید و لازم است. برای تمرین بهتر است از خوردن شروع کنید. در هر وعده غذایی تلاش کنید تا مزه تک تک چیزها را احساس کنید. تمرین دقت در تماشای فیلم هم می تواند مفید باشد. به یک صحنه از فیلم ویکی از شخصیت های آن توجه کنید، بگویید چندبار دستش را بالا آورد یا چند بار حرف یا کار خاصی را تکرار کرد.

  • ترفندهای تقویت حافظه در فصل امتحانات

معرفی مشاور روانشناسی نشریه و نحوه طرح پرسش از ایشان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *