اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها
زباله نتیجه کار، تغذیه و زندگی ما انسان هاست. ما نمیتوانیم تولید زباله را به صفر برسانیم. اما چه کنیم تا زباله کمتری تولید کنیم؟ بعد از تولید زباله با آن چه کنیم تا کمتر برایمان دردسر ساز باشد؟ زبالههای خطرناک چه نوع زبالههایی هستند؟ آیا زبالهها می توانند زیبا باشند؟
در این مقاله سعی می کنیم پاسخهای مختصر و مفیدی برای این سوالات بیاوریم.
زباله های خطرناک
بسیاری از زبالهها همان قدر که زشت و کثیف و بدبو هستند، میتوانند خطرناک هم باشند. زبالهها، جانوران موذی مثل موشهای فاضلاب و سوسکها را به خود جذب می کنند و باعث افزایش جمعیت آنها می شوند. بعضی از زبالههای معمولی که به چشم نمی آیند خطرناک تر و زیان آورترند.
باطریها، حشره کشها، وسایل استفاده شده بیمارستانی و… این نوع زبالهها باید با روشهای مخصوص جمع آوری و دفع شوند. باطریها به علت داشتن سرب و مواد اسیدی، جزو زبالههای خطرناک به حساب می آیند. زبالههای بیمارستانی هم می توانند ناقل انواع عفونتها و بیماریها باشند.
لامپهای کم مصرف هم به خاطر وجود جیوه در آن ها جزو زباله های خطرناک شمرده می شوند. در صورت شکستن لامپ های کم مصرف، باید پنجرهها را باز کنید تا بخار جیوه با جریان هوا فورا" خارج شود. به هیچ وجه برای جمع کردن ذرات ریخته شده لامپ از جاروبرقی استفاده نکنید. جاروبرقی باعث پخش بیش تر ذرات جیوه در محیط می شود.
- ابتکاری برای کاهش زباله های پلاستیکی در طبیعت!
کمتر زبالهساز باشیم!
بسیاری از زبالهها بازیافت شدنی هستند. مثلا" بطریهای پلاستیکی را می توان ذوب کرد و دوباره از آنها چیزهای تازه ساخت. ما می توانیم با جداسازی زبالهها و کمک به بازیافت، به محیط زیست خود کمک کنیم. کاغذ و محصولات کاغذی و مقوایی، پلاستیک، مواد فلزی، شیشه و …. از مواد قابل بازیافت هستند.
زباله های غیر قابل بازیافت
ظرف های یک بارمصرف، کیسههای جاروبرقی، بسیاری از قطعات کامپیوتر و لوازم الکترونیکی
چند نکته زباله ای اما باارزش!
500 سال طول میکشد تا یک کیسه پلاستیکی تجزیه شده و به طبیعت برگردد! بنابراین بیایید به جای کیسههای پلاستیکی از پاکتهای کاغذی یا کیسههای پارچهای استفاده کنیم.
پارچهها و لباسها به راحتی بازیافت نمی شوند و زبالههای دردسر سازی هستند. بنابراین پارچه و لباس کمتری دور بیاندازیم . از لباسهایمان به اندازه کافی استفاده کنیم. لباسهای سالم و تمیزی را که دیگر اندازه ما نیستند، به افراد نیازمند بدهیم.
بهتر است شیشههای مربا، عسل و… را شسته و برای کاربردهای دیگر در خانه از آنها استفاده کنیم.
-
زباله هایی با بوی هنر!!!