انواع هوش را بشناسید

انواع هوش را مي‌شناسيد؟

مي‌دانيد هركدام در چه موقعيت‌هايي بروز پيدا مي‌كنند؟ مي‌دانيد براي افزايش هركدام از اين هوش‌ها بايد چه كار كنيد؟

اولين‌بار هاوارد گاردنر انواع هوش را دسته‌بندي كرد. تقسیم‌بندی او شامل ۴ نوع هوش بود که از ساده‌ترین به پیچیده‌ترین چنین نامیده می‌شوند: هوش جسمانی، هوش منطقی، هوش هیجانی و هوش معنوی.

اما این هوش‌ها دقیقاً چه هستند و از کجا بدانیم که بهره‌ی هوشی ما از هرکدام چقدر است؟

بهره‌ي هوشي چيست؟

پیش از اینکه وارد بحث انواع هوش شویم، خیلی کوتاه باید بدانیم بهره‌ی هوشی چیست.

بهره‌ي هوشي ضریب یا درصدی است که مشخص مي‌كند يك انسان در استفاده‌ي از منطق، مهارت‌هاي كلامي و كار با اعداد چقدر توانمند است. بنابراين هرچه بهره‌ي هوشي كسي بالاتر باشد اين توانايي‌ها در او بالاتر است.

هوش جسمانی

احتمالا اين هوش يكي از عجيب‌ترين هوش‌هاست! داشتن هوش جسماني به اين معناست كه شما نسبت به بدن خود آگاه هستيد. براي همين مي‌دانيد چه چيزهايي برايتان مضر و چه چيزهايي مفيد است. به اين ترتيب مي‌توانيد از بدن‌تان به خوبي محافظت كنيد.

افرادي كه هوش جسماني بالا دارند حتي مي‌توانند برخي از بيماري‌هاي خود را پيش‌بيني كنند. جالب است بدانيد يكي از نشانه‌هاي اينكه فردي هوش جسماني بالا دارد اين است كه وزن او متعادل است و نه بسيار چاق يا بسيار لاغر است.

براي اينكه هوش جسماني بالايي به دست بياوريد ورزش را در برنامه‌ي روزانه‌ي خود وارد كنيد. وقتي كه مرتب و جدي ورزش كنيد ملزم مي‌شويد كم‌كم عادات غذايي اشتباه‌تان را ترك كنيد و كارهايي را كه به بدن‌تان آسيب مي‌زند انجام ندهيد.

[block id=”tabligh-matni”]

هوش منطقی از انواع هوش

هوش منطقی آشناترین هوش برای همه‌ی نوجوان‌هاست. این هوش همانی است که در مدرسه و در فرآیند یادگیری با آن سروکار دارید. وقتی معلم‌ها در مدرسه از باهوش‌تر‌بودن برخی از دانش‌آموزان صحبت می‌کنند هوش منطقی را مدنظر دارند.

بنابراین، این هوش به مهارت‌های منطقی و زبان‌شناسی ما مربوط می‌شود. اگر شما قدرت تحلیل و استدلال بالاتری دارید و اگر دوستان‌تان معتقدند خیلی خوب می‌توانید یک موضوع را توضیح بدهید و برای دیگران دلایل منطقی بیاورید، بهره‌ی هوش منطقی شما بالاست.

اگر می‌خواهید هوش منطقی خود را افزایش بدهید می‌توانید با کارهای ساده‌تر شروع کنید: تلاش کنید محاسبات ساده‌تر ریاضی را بدون کمک ماشین حساب انجام دهید یا همواره برای اتفاقاتی که می‌افتند یک دلیل منطقی پیدا کنید. خواندن کتاب‌های علمی را هم فراموش نکنید.

t با انواع هوش آشنا شوید

هوش هیجانی

شايد عبارت هوش هیجانی را گهگاه از اطرافيان‌تان شنيده باشيد. اما به چه معناست؟ اين هوش كمك مي‌كند تا فرد احساسات ديگران را درك كند و متوجه شود در هر موقعيتي بايد چه رفتاري داشته باشد. ممكن است شما هم افرادي را ديده باشيد كه در موقعيت‌هاي رسمي خيلي خودماني رفتار مي‌كنند. طوري كه شما از رفتارشان تعجب مي‌كنيد. احتمالاً اين افراد هوش هيجاني پاييني دارند.

هرچه هوش هيجاني فرد بالاتر باشد، موقعيت‌ها را بهتر درك مي‌كند و بنابراين بهتر مي‌تواند با ديگران ارتباط بگيرد. هوش هیجانی باعث می‌شود فرد احساسات دیگران را ببیند، درک کند و در هر موقعیتی، بهترین رفتار و واکنش را نشان دهد.

براي اينكه هوش هيجاني بالايي داشته باشيد بايد از دو مرحله گذر كنيد: مرحله‌ي اول آگاهي از احساسات خودتان است و مرحله‌ي دوم آگاهي از احساسات ديگران است.

اگر مي‌خواهيد هوش هيجاني خود را بالا ببريد با خودتان بدون نقاب رو به رو شويد. درباره‌ي احساسات گوناگوني كه تجربه مي‌كنيد فكر كنيد و بپذيريد كه همه‌ي آن احساسات، چه خوب و چه بد، متعلق به شما هستند. اين اولين قدم است.

هوش معنوی از انواع هوش

هوش معنوي يك‌جورهايي همان انسانيت است. كسي كه هوش معنوي بالايي دارد بيش‌تر به اخلاقيات پايبند است. حتماً شما هم افرادي را ديده‌ايد كه وقتي مي‌خواهند درباره‌‌ي موضوعي صحبت كنند جهت‌گيري ندارند و نظرات مخالف نظر خودشان را هم با گشاده‌رويي مي‌پذيرند. اين افراد به درصد بالايي از هوش معنوي رسيده‌اند.

همه‌ي اين هوش‌ها با تلاش و پشتكار به‌دست مي‌آيند اما رسيدن به درصد بالاي هوش معنوي، بسيار سخت‌تر است. اگر شما هم دوست داريد هوش معنوي بالايي داشته باشيد مي‌توانيد با اين تمرين شروع كنيد. درباره‌ي يك موضوع با خانواده يا دوستان خود حرف بزنيد و به خودتان اجازه بدهيد نظرات متفاوت آن‌ها را هم بشنويد. بعد تلاش كنيد درك كنيد آن‌ها از چه زاويه‌اي به موضوع نگاه مي‌كنند كه به اين باور مي‌رسند.

پذيرفتن تفاوت‌ها، اولين قدم در پرورش هوش معنوي است.

[block id=”tabligh-tasviri”]

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها